Jobbsøking

Eksempler på ny jobbmelding på e-post og brev

Bedriftskonferanse

••• David Lees/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når og hvordan bør du dele nyhetene om en ny jobb? Du kan være spent på muligheten og vil fortelle folk så snart som mulig. I alle fall må du gi kunder, kolleger og andre profesjonelle kontakter tid til å tilpasse seg flyttingen.

Hvordan skrive en ny jobbannonse

Det er viktig å være forsiktig når du forteller kollegene dine at du går videre. Slik skriver du en ny jobbannonse-e-postmelding som formidler den rette tonen, sammen med all informasjonen du trenger å dele.

Når du skal sende meldingen

Først av alt, ikke nevne den nye jobben din før du jobbtilbudet er bekreftet , du har en startdato, og du har signert arbeidskontrakt . Det er ikke en god idé å kunngjøre noe før du er helt sikker på at det kommer til å skje. Arbeidsgivere har vært kjent for trekke tilbake jobbtilbud , eller noe annet kan skje der jobben ikke fungerer.

Hvordan skrive en ny jobbannonse

Hva du sier i brevet eller e-postmeldingen avhenger av hvem du skriver til. Du kan fortelle kollegene dine hvor mye du har likt å jobbe med dem og hvor mye du kommer til å savne dem, selv om du er begeistret for din nye stilling.

Hold det kort og hjertelig

Meldingene dine til kunder og forretningskontakter bør være korte og inkludere det grunnleggende, inkludert det faktum at du går videre og hvor du kan nås. Når du forteller dine forbindelser, nevner du hvor glad du er over å begynne på den nye jobben din. Hvis noen av kontaktene dine hjalp til med jobbsøkingen, er dette et godt tidspunkt å takke dem for deres hjelp .

Hva skal inkluderes i meldingen

Generelt bør brevet ditt inneholde disse fakta:

 • Du forlater din nåværende jobb
 • Når du drar
 • Hva din nye stilling blir
 • Når du skal begynne i den nye jobben
 • Hvor mye du ser frem til din nye rolle
 • Hvordan holde kontakten (del e-post, telefon, LinkedIn, informasjon om sosiale medier)

Følgende vil være spesifikt for personen du skriver til:

 • Takker for mulighetene i den gamle jobben
 • Uttrykke følelser om at du vil savne personen
 • Takk for hjelpen med å sikre den nye jobben
 • Gi informasjon om hvordan overgangen din vil påvirke kundeforholdet

Vær positiv

I alle tilfeller, hold tonen i meldingen din positiv selv om du drar på grunn av problemer på jobben eller med selskapet. Det er ingen vits i å ta opp noe negativt .

Husk at alt du skriver vil reflektere på deg, ikke personen du skriver om. Hvis du sier at du forlater på grunn av en dårlig leder, for eksempel, kan folk anta at problemet ligger hos deg, ikke hos din snart tidligere sjef.

Leverer kunngjøringen

E-post eller en LinkedIn-melding er begge passende for å kunngjøre en stilling eller karriereendring. Men hvis du ønsker å gi en mer formell kunngjøring, bør du vurdere å sende et brev, notat eller kort med den nye kontaktinformasjonen din.

Det er en god idé å diskutere hvordan du bør fortelle din nåværende bedrifts kunder med lederen din før du sender en kunngjøring for å være sikker på at dere begge er på samme side.

Det vil også utelukke eventuelle konfidensialitetsproblemer hvis du har signert en taushetserklæring . I noen tilfeller kan du åpne deg for rettslige skritt ved å kontakte nåværende eller tidligere kunder for å informere dem om karriereendringen din.

Ny jobbmelding E-postmelding Eksempel #1

Emne: Går videre – Kate Woo

Jeg er glad for å kunne kunngjøre at jeg begynner i PR-avdelingen til National Media Services 3. januar. Jeg forlater stillingen min i Western States Marketing fra og med 16. desember.

Jeg er takknemlig for de fire årene jeg har jobbet for vestlige stater, og denne nye stillingen vil tillate meg å fokusere på markedsføring på sosiale medier, som er mitt ekspertiseområde.

Det tristeste vil være hvor mye jeg kommer til å savne deg som kunde. Det er imidlertid trøstende å vite at min kollega, Barry Anderson, vil ta over kontoene mine, og du vil derfor være i gode hender.

Tusen takk for at du stoler på meg med dine markedsføringsbehov, og hvis jeg noen gang kan være til hjelp for deg i fremtiden, vennligst gi meg beskjed.

Vennlig hilsen,

Kate Woo
(555) 233-4545
Kate.Woo@email.com

Utvide

Ny jobbmelding E-postmelding Eksempel #2

Emne: Noen personlige nyheter - Ruby Smith

Jeg er glad for å kunngjøre at jeg blir med i Lightreads.com for å lede nyhetsbrevdivisjonen deres. Den nye spillejobben starter, vel, nå. Men jeg skal pakke løse tråder her på Nabolagsnyhetene frem til 13. juni. Kom innom og ta en håndfull skrivebordsgodteri for å minnes meg.

Enda bedre, ikke vær fremmed: Jeg er tilgjengelig på Ruby.Smith@email.com og (555)464-4783 hvis du noen gang trenger en referanse eller en lagkamerat for triviakveld.

Takk alle sammen for at dere er den beste delen av den beste jobben jeg noen gang har hatt. Jeg kommer til å savne dere mer enn jeg kan si.

Ruby Smith
(555)464-4783
Ruby.Smith@email.com

Utvide

Artikkelkilder

 1. Casetext.com. Art & Cook, Inc. v. Haber, 416 F. Supp. 3d 191 (E.D.N.Y. 2017) . Åpnet 13. juli 2021.