Karriere Planlegging

Kontorpolitikk

Kom deg videre uten å spille Dirty

Kontorpolitikk er en del av enhver arbeidsplass

••• Sydney Roberts / DigitalVision / Getty Images

Begrepet 'kontorpolitikk' er vanligvis assosiert med konseptet om å komme seg videre på jobben ved å bruke skjærende taktikker. En annen måte å se det på, får det imidlertid til å virke litt mindre ubehagelig. I stedet for å tenke på kontorpolitikk som å klatre på bedriftsstigen ved å tråkke på andres hender på trinnene nedenfor, kan vi i stedet definere det som å gå videre i ens karriere ved å vite hvordan man kan navigere i en organisasjons politiske struktur på en elegant måte.

Ikke spill Dirty

Å bruke kontorpolitikk for å tråkke folk vil ikke forårsake annet enn stridigheter på arbeidsplassen din. Spille skittent for å komme videre vil irritere kollegene dine , og etterlater deg isolert, og det er nesten umulig å gjøre jobben din uten støtte fra kollegaene dine. Selv om det er mulig å komme til toppen, vil ingen være der for å nyte det sammen med deg.

Det er helt unødvendig – og selvødeleggende – å spille skittent. Å bruke all energi på å bruke underhendte taktikker for å komme videre vil føre til at du mister fokus på å gjøre jobben din godt. Det vil være nesten umulig å oppnå noe som er verdt, og vil redusere muligheten til det imponere sjefen din .

I stedet for å bruke energi på å finne opp grusomme måter å komme seg videre på jobben, bruk den heller til å lære noen regler som vil hjelpe deg å få det beste ut av kontorpolitikk.

Regler for bruk av kontorpolitikk

  • Sørg for å forstå organisasjonens formelle og uformelle hierarkier. Mens hver enhet har en tjenestemann organisasjonskart , er det også en uoffisiell struktur på spill. For eksempel, i henhold til den skriftlige kommandokjeden, kan visepresidenten med ansvar for divisjonen din se ut til å ta alle avgjørelsene. I virkeligheten kan det være hennes nestkommanderende som gjør det.
  • Gjør deg kjent med dine prestasjoner. Ofte er folk redde for å tutte sine egne horn fordi det føles som om de skryter. Men hvis du ikke lar de som har ansvaret vite om hva du har gjort, hvem vil da gjøre det? Når det kommer på tide for dem å ta beslutninger om hvem de skal promotere, bør de vite hvem du er og hva du har bidratt med til selskapets bunnlinje. Vær også vennlig og gratuler kollegene dine med deres prestasjoner.
  • Vær snill til sjefens administrative assistent eller sekretær. Ikke bare er det den rette tingen å gjøre, men det kan også påvirke suksessen din. Han eller hun har makten til å gi tilgang til sjefen din og kan ha innflytelse over noen av hans eller hennes avgjørelser.
  • Respekter dine medarbeidere . Som deg ønsker de fleste du jobber med å gjøre en god jobb. Et hyggelig miljø gjør det lettere for alle å oppnå sitt mål samt organisasjonens mål. Når ansatte jobber sammen, gjør det mer for en arbeidsgivers bunnlinje enn når individuelle arbeidere kun ser etter sine egne interesser.
  • Lær hvordan du håndterer irriterende kollegaer . Det finnes en rekke personlighetstyper på hver arbeidsplass, og dessverre er det ikke alle som vil være hyggelige. Å vite hvordan du skal håndtere selv de vanskeligste kollegene vil gjøre livet ditt enklere og hjelpe deg å unngå problemer.
  • Spred aldri sladder, men vær oppmerksom på alt du hører. Mens noe av det vil være usant, vil ganske mange ting være nøyaktige, eller i det minste ha et korn av sannhet til seg. Ikke handle på noe før du vet at det er sant, men ha en strategi i verkene.
  • Unngå å bli gjenstand for sladder på jobben . Det kan skade omdømmet ditt og, senere, karrieren din hvis sjefen din tar avgjørelser basert på det. Beholde personlig informasjon til deg selv, eller i det minste ikke del det med noen som er upålitelige.
  • Ikke fornærme noen ved å diskutere kontroversielle temaer . Blant disse temaene er religion og politikk .
  • Mister din negativ holdning på jobb . I stedet for å klage på problemer, finn måter å fikse dem på. Ta med gyldige klager, sammen med forslag til hvordan du kan gjøre forbedringer, til de som har makt til å gjøre en endring. Det vil tillate dine overordnede å se deg som en proaktiv ansatt i stedet for en som klager bare for å klage.