Jobbintervjuer

Spørsmål og svar på åpent jobbintervju

Forretningsfolk på kontoret håndhilser

••• Gpointstudio / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

De fleste jobbintervjuer vil inneholde minst noen få åpne intervjuspørsmål. I utgangspunktet er åpne spørsmål de som ikke kan besvares med et enkelt 'ja' eller 'nei'.

En arbeidsgiver kan stille et åpent spørsmål av en rekke årsaker. Vanligvis vil de stille et åpent spørsmål for å få en følelse av din personlighet og for å se om du vil passe inn i bedriftskultur . De kan også stille denne typen spørsmål for å se om du har egenskapene og erfaringen som trengs for jobben.

Åpne spørsmål kan føles skremmende fordi det er så mange forskjellige måter du kan svare på dem. Husk at det er nei riktige eller gale svar . Imidlertid vil et sterkt svar fokusere på hvorfor du er en ideell kandidat for den spesifikke jobben de prøver å fylle. Svaret vil være dyptgående, og det kan inkludere et eksempel fra tidligere arbeidserfaring.

Typer åpne intervjuspørsmål

Det finnes mange forskjellige typer åpne intervjuspørsmål. En vanlig type åpne spørsmål er en atferdsintervjuspørsmål . Et atferdsintervjuspørsmål er et spørsmål der en person spør deg om din tidligere arbeidserfaring. En arbeidsgiver kan for eksempel be deg om å fortelle meg om en gang du slet med å overholde en tidsfrist, eller beskrive din største prestasjon på jobben.

En annen vanlig type åpne spørsmål er en situasjonsbestemte intervjuspørsmål . Et situasjonsbestemt intervjuspørsmål er et spørsmål der en person spør hvordan du vil håndtere en hypotetisk arbeidssituasjon. For eksempel kan arbeidsgiveren spørre: Hva ville du gjort hvis du visste at sjefen din tok feil om noe relatert til arbeidet ditt?

Andre vanlige åpne spørsmål passer ikke inn i en bestemt kategori. For eksempel er et av de vanligste åpne spørsmålene faktisk et utsagn: 'Fortell meg om deg selv.' Det finnes mange andre typer åpne intervjuspørsmål, inkludert anekdotisk intervjuspørsmål (der du forteller om tidligere arbeidserfaring) og kompetanse spørsmål (der du forklarer hvordan du har vist visse ferdigheter tidligere).

Tips for å svare på åpne intervjuspørsmål

Her er noen generelle tips for å håndtere åpne spørsmål:

  • Fokuser på stillingsbeskrivelsen. Uansett hva svaret ditt er, vær sikker på at det fokuserer på ferdigheter, krav og/eller erfaringer knyttet til jobben . For eksempel, hvis en arbeidsgiver ber deg om å snakke om en gang du oppnådde suksess på jobben, prøv å gi et eksempel som er relatert til hva slags arbeid du ville gjort på denne jobben.
  • Gi et eksempel. Når det er aktuelt, gi et eksempel fra tidligere arbeidserfaring i svaret ditt. For eksempel, i et situasjonsintervjuspørsmål om hvordan du ville håndtere et fremtidig problem, kan du gi svaret ditt ved å forklare en gang du løste et arbeidsproblem tidligere.
  • Bruk STAR-teknikken. Når du svarer på et spørsmål ved å bruke et eksempel, prøv å bruke STAR intervjuteknikk . Dette innebærer å beskrive et eksempel på tidligere arbeidserfaring i detalj. Forklar situasjon , den oppgave eller problemet du har håndtert handling du tok for å løse det, og resultater .
  • Gå i dybden, men hold det kortfattet. Du ønsker å gi dybdesvar på åpne spørsmål. Vær imidlertid sikker på at du ikke bare snakker og snakker for lenge. Hold fokus på å svare tydelig på spørsmålet. Hold svaret ditt presist og konsist.

Dette er spesielt viktig når du får det vanlige intervjuspørsmålet Fortell meg om deg selv. Det den potensielle arbeidsgiveren vil ha er et raskt øyeblikksbilde av hvem du er – ikke mer enn tre minutter – og hvorfor du er den beste kandidaten for stillingen. Du bør snakke om hva du har gjort for å forberede deg til å være den aller beste kandidaten til stillingen. Bruk et eksempel eller to for å sikkerhetskopiere det. «Fortell meg om deg selv» betyr ikke «fortell meg alt». Hold deg til historier og personlighetstrekk som viser hva som gjør deg unik og den beste kandidaten for jobben.

Åpne intervjuspørsmål – tips og beste svar

'Fortell meg om deg selv'

Dette er ofte en spørsmål en arbeidsgiver vil spørre tidlig i intervjuet, som en måte å bygge rapport. Du kan starte med å nevne en eller to personlige hobbyer som kanskje ikke er direkte relatert til jobben, men de viser noe positivt om din personlighet. Du kan deretter gå over til å nevne en eller to av dine egenskaper eller evner som er mer direkte relatert til jobben.

  • Jeg er veldig dedikert til å tjene ungdom i nabolaget mitt. For eksempel melder jeg meg frivillig som ansatt for byens teaterprogram for barneskolebarn. Jeg gir også SAT-forberedelser til lokale videregående elever en gang i måneden. Jeg tror at lidenskapen min for å inspirere og utdanne barn gjør meg til en ideell organisasjon for utdanning.

'Hva er din største styrke?'

Dette er en vanlig spørsmål som kan besvares på mange forskjellige måter. Når du svarer, ikke vær beskjeden, men ikke overdriv heller. Fokuser på en bestemt styrke av deg som er direkte relatert til jobben, og gi et eksempel på en gang du viste den styrken på jobben. Bruk STAR-intervjuteknikken for å forklare hvordan du har brukt styrken din tidligere til å hjelpe tilføre verdi til et selskap .

  • En av mine styrker er min oppmerksomhet på detaljer. Dette kommer igjennom i mine grundige kopierings- og korrekturlesingsferdigheter. Som markedsføringsassistent i min forrige jobb, berømmet min veileder alltid min evne til å oppdage alle grammatiske feil og stavefeil. Hun begynte til og med å gi meg ekstra korrekturansvar på grunn av mine ferdigheter.

'Hva motiverer deg?'

Dette spørsmålet kan føles skremmende fordi det er så mange måter å svare på . Arbeidsgivere stiller dette spørsmålet for å se hva som får deg til å krysse av, og for å forstå om du vil passe inn i bedriftskulturen.

Svar ærlig, men ha selskapet og jobben i tankene. For eksempel, hvis du søker på en jobb i kundeservice, vil du kanskje understreke lidenskapen din for å løse folks problemer. Hvis selskapet er kjent for teamprosjekter, legg vekt på interessen din for å jobbe for et team og hjelpe et team med å nå sine mål.

  • Jeg elsker å jobbe en-til-en med kunder for å løse problemer. Dette gjorde jeg i min forrige jobb som kundebehandler. Jeg elsket å være den som lyttet til kundens problem, feilsøkte problemet og ga dem en løsning. Denne typen arbeid motiverer meg til å gjøre mitt beste og yte utmerket kundeservice.

'Hva er dine mål for fremtiden?'

Arbeidsgivere stiller dette spørsmålet for å sikre at du ikke planlegger å forlate selskapet med en gang. Det hjelper dem også å lære hvor ambisiøs du er , og om dine karrieremål fungerer med bedriftsstrukturen.

Fokuser i svaret på hvordan du ønsker å vokse innenfor jobben og bedriften. Undersøk selskapet på forhånd for å få en følelse av karriereveiene som tilbys i organisasjonen. Arbeidsgivere liker å se kandidater som ønsker å vokse på måter som stemmer overens med selskapet.

  • Jeg planlegger å fortsette å utvikle ferdighetene mine som lærer, spesielt ved hjelp av lærerens mentorprogram. Når jeg har fått ytterligere erfaring, vil jeg gjerne ha muligheten til å fungere som avdelingsleder eller ta på meg en annen administrativ rolle. Men foreløpig ser jeg frem til å bruke mine undervisningsferdigheter i klassen og fortsette å utvikle meg som instruktør.

'Hvorfor er du den beste personen for jobben?'

Dette spørsmålet gir deg en sjanse til å lage en salgsargument som viser hvorfor du er riktig for stillingen. For å forberede, lag en liste over krav til jobben , og finn ut hvilken av disse du har. Fokuser i svaret på et par av disse styrkene.

Av matche ferdighetene dine til jobben , vil du vise arbeidsgiveren at du har det som skal til for å tilføre verdi til bedriften og få jobben gjort godt.

  • Jeg er en nettverksadministrator med åtte års erfaring. Jeg er kjent for min rettidig respons på tekniske problemer. Jeg har erfaring med en rekke nettverksteknologier, trådløs kommunikasjonsadministrasjon, VPN-teknologier og mer. Dessuten har jeg fem års erfaring i offentlig helsesektoren, så jeg vet hva slags problemer som har en tendens til å dukke opp, hvordan de skal løses og hvordan jeg kan kommunisere problemer og løsninger til et team av helsepersonell.

Flere åpne intervjuspørsmål

Her er noen flere eksempler på åpne intervjuspørsmål du kan forvente å se i et jobbintervju, sammen med lenker til den beste måten å besvare dem på.