Jobbsøking

Alternativer for å føre utdanning på en CV

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen inneholder 5 tips og alternativer for å inkludere utdanning på en CV når du gjorde det

Ran Zheng Balansen/span>

Er du usikker på hvordan du skal føre opp college-graden din (eller college-kursene du har samlet hvis du ikke fullførte graden) på CV-en? Hvordan bør du liste opp din forventede eksamensdato hvis du er en bachelorstudent? Hva om du ikke gikk på college? Hva med om du allerede er uteksaminert? Alternativt, hva gjør du hvis du ennå ikke er uteksaminert, men har tenkt å fullføre graden på et tidspunkt?

Selv om du ikke ble uteksaminert, er det muligheter for å presentere din utdanningsbakgrunn på en positiv måte. An start-CV vil ofte presentere mer utdannings- eller opplæringsinformasjon enn en CV for noen som har vært i arbeidsstyrken i mange år.

Hvis du ikke har mye arbeidserfaring for å bevise dine ferdigheter og evner på jobben, kan det være viktig å liste opp alle relevante høyskolekurs, selv om du ikke ble uteksaminert med en grad.

Her er noen alternativer for å inkludere utdanningen din, samt for å nevne kreditt du har opptjent for arbeid på college-nivå på CV-en din selv om du ikke ble uteksaminert.

Hvordan føre høyskoleutdanning på CV-en din

Hvordan du inkluderer utdanning på CV-en din, avhenger av når eller om du er uteksaminert. Hvis du er en høyskolestudent eller nyutdannet, er høyskoleutdanningen din vanligvis oppført øverst på CV-en din. Når du har arbeidserfaring, utdanningsdelen av CV-en din er oppført under din ansettelseshistorie .

Hvordan liste opp en forventet konfirmasjonsdato

Hvis du ennå ikke har uteksaminert deg, men har tenkt å gjøre det, kan du liste opp detaljer om høgskolen din, inkludert plassering og navn, og deretter angi 'grad forventet' og det forventede eksamensåret.

Student med forventet eksamensdato

Bachelor of Arts, forventet grad i mai 2021
State College, Hamilton, Virginia
Gjeldende GPA 3,72

Utvide

Hvordan liste opp en høyskolegrad

Nyutdannede bør inkludere konfirmasjonsdatoen. Hvis du har en høy Gjennomsnittlig karakterpoeng (GPA) , den kan også inkluderes:

Nylig høyskoleutdannet med GPA

B.A., Business Management, mai 2019
Sycamore University, Sonoma, California
GPA 3,75

Utvide

Hvis det har gått mer enn noen få år siden du ble uteksaminert, trenger du ikke å inkludere din GPA:

Høyskoleutdannet uten GPA

B.A., Business Management, mai 2018
Sycamore University, Sonoma, California

Utvide

Hvordan liste college når du ikke ble uteksaminert

Enten du for tiden jobber mot en grad, eller ikke har planer om å oppgradere, ikke la mangel på en grad stoppe deg fra å inkludere tiden du har brukt på college eller relevante detaljer om fullførte kurs på CV-en din.

Høyskoleklassene dine, selv uten en opptjent grad, kan hjelpe deg med å oppfylle en arbeidsgivers utdanningskrav .

Hvis du ikke ble uteksaminert fra college, sørg for at CV-en ikke indikerer noe annet. Mange arbeidsgivere vil gjøre en referansesjekk før de ansetter noen. All informasjon som blir funnet å være villedende vil avslutte ditt kandidatur og er grunnlag for sparken hvis du har blitt ansatt.

Alternativ 1: Liste over høyskoleplassering og detaljer

Det er noen forskjellige måter å inkludere det faktum at du gikk på college.

Du kan ganske enkelt liste opp høyskolen og stedet:

Macanster College
Cleveland, OH

Utvide

Du kan også gi flere detaljer. Ta med årene som har deltatt, antall fullførte studiepoeng og din GPA hvis den er veldig sterk (3,5+):

Unionville University, 2015–2017
Schenectady, NY
Fullført 42 studiepoeng, GPA 3.8

Utvide

Du kan nevne fokus på studiene , hvis det er relatert til ansettelsesmålet ditt, og antall studiepoeng fullført i den disiplinen:

Hannaford College, 2016–2018
Burlington, VT
Fullført 36 studiepoeng, inkludert 16 studiepoeng i næringslivet.

Utvide

Alternativ 2: Inkluder fullførte kurs

Et annet alternativ er å liste opp noen av de fullførte kursene dine som er relatert til jobben du søker på.

Relaterte kursoppgaver:
Regnskap 1 og 2
Markedsføring, økonomi og personalledelse

Utvide

Alternativ 3: Beskriv prosjekter

Enda en mulighet er å faktisk beskrive eventuelle kursprosjekter som er relatert til måljobben din. Dette kan være en god tilnærming for kandidater som ikke har mye eller noen relatert arbeidserfaring.

For eksempel kan en person som sikter på en jobb med fokus på informasjonsteknologi beskrive et programmeringsprosjekt som innebar opprettelsen av en kompleks Excel-database. Hvis du fikk noen anerkjennelse for prosjektet, eller en fremragende karakter, kan du også nevne disse.

Kurs i informasjonsteknologi
University of Florida, Talahassee, Florida
Relevante kursoppgaver: Regnearkapplikasjoner Excel, databasekonsepter og prosjektledelse.
Spesielle prosjekter: Laget en prosjektbudsjetteringsmal og utførte sammenlignende analyse av driftsutgifter i Excel.

Utvide

Oppføring av High School og GED på CV-en din

Videregående elever og nyutdannede

Hvis du for tiden er en videregående student eller nettopp har blitt uteksaminert, kan du inkludere dine GPA og skoleaktiviteter og prestasjoner i denne delen av CV-en din.

Videregående elev

Casleton videregående skole , Castleton, VA
High School Diploma, forventet i mai 2021

Utvide

Nyutdannet videregående skole

Casleton videregående skole , Castleton, VA
Videregående vitnemål, mai 2019
GPA 3.9, Honor Roll hvert semester

Utvide

Da du ikke gikk på college

Hvis du ikke gikk på college eller bare tok noen få kurs, trenger du ikke å liste dem opp. Selvfølgelig har du også muligheten til å forlate college helt fra CV-en din, noe som blir et bedre alternativ ettersom du får gyldig, relevant arbeidserfaring.

Det er mange ting du kan inkludere på CV-en din foruten college, for å fremheve og bevise dine kvalifikasjoner for en jobb. Relevante kurs, priser, sertifiseringer, frivillige stillinger og til og med klubber og hobbyer kan ofte inkluderes på passende måte i andre deler av CV-en din .

Hvis du ikke har arbeid eller mye annen erfaring, kan det være lurt å liste opp din GED- eller videregående informasjon på CV-en din . Ellers trenger du ikke inkludere det. For eksempel:

Sertifikat for generell pedagogisk utvikling

Utvide

eller

Sonoma Central High School
Sonoma, NY

Utvide

Eksempel på CV med kurs

Dette er et eksempel på en CV som viser utdanning. Last ned CV-malen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et CV-eksempel som viser utdanning

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på CV (tekstversjon)

Denise Donne
1234 Finske vei
Provo, Utah 84601
(123) 456-7890
denise.donne@email.com

KVALIFIKASJONER SAMMENDRAG

Energisk, medfølende og pålitelig omsorgsperson dedikert til å ivareta behovene til familier og eldre i hjemme- eller voksenmiljøer.

  • Omsorgsgivning: Gi muntert og dyktig hjelp til eldre og/eller funksjonshemmede personer i dagliglivets oppgaver, inkludert spising, trening/fysioterapi, bading og påkledning, og å ta medisiner.
  • Kommunikasjon: Flytende i både muntlig og skriftlig engelsk og spansk.
  • Renhold: Utfører villig rengjøringsoppgaver inkludert klesvask, lakenskift, matlaging og lett rengjøring.
  • Nøkkelferdigheter: Vennlig og optimistisk personlighet, sansende og lydhør overfor andres følelser og utfordringer. Ha gyldig førerkort, med feilfri kjørejournal og personlig transport.

UTDANNING

Kurs i familieliv (42 timer); 3,87 GPA
Brigham Young University, Provo, Utah
Relevante kurs: Menneskelig utvikling, tverrkulturell familie- og menneskelig utvikling, familietilpasning og motstandskraft, voksenutvikling og aldring i familien, hjelpeforhold

OPPLEV HØYDEPUNKTER

FRILANSOPPDRAG, Provo, Utah
Forsørger (2014-i dag)
Gi fokusert omsorg og selskap til eldre og/eller funksjonshemmede personer i hjemmepleiemiljøer. Bistå i dagliglivets aktiviteter; administrere og administrere medisiner, tilberede og mate måltider, handle dagligvarer og gjøre husvask og klesvask.

Klientliste :

  • Familien Susan Jones (000.123.1234 / jonesfamily@email.com)
  • The Dean and Janice Blake Family (000.432.123 / blakefamily@email.com)
  • Franklin Travers-familien (000.321.4321 / traversfamily@email.com)
Utvide

Husk det grunnleggende

Din CV er sannsynligvis det første inntrykket en potensiell arbeidsgiver kommer til å ha av deg. Det er lurt å anmelde tips til å skrive CV for å hjelpe deg med å presentere den viktigste informasjonen om deg på en måte som skiller seg ut for ansettelsesledere.

Det er nyttig å nøye korrekturlese CVen din eller få en venn til å korrekturlese den for deg før du sender den. Dette vil hjelpe deg med å fange opp eventuelle skrivefeil, og sørge for at oppsettet ser bra ut. Du vil også være sikker på at det er det formatert på en slik måte at den åpnes ordentlig hvis du sender den på e-post med søknadsmateriellet ditt.

Når du lander et intervju

Det bør du også være forberedt på diskuter college-kursene dine i intervjuet ditt, når den tid kommer.

Det er en god idé, hvis aktuelt, å forberede seg på spørsmålet om hvorfor du ikke fullførte graden din også.

Husk å være ærlig og på forhånd, og ta avgjørelsen din på en mest mulig flatterende måte, uten å legge skyld eller være negativ.

Bunnlinjen

LISTER UTDANNELSE PÅ EN CV: Hvordan du viser utdannelsen din avhenger av utdanningshistorien din og gradene du har oppnådd.

INKLUDERT DIN GPA: Hvis arbeidsgiveren ikke krever det, trenger du ikke å inkludere din GPA hvis den er lav eller hvis du ble uteksaminert for mer enn noen få år siden.

VÆR KREATIV: Det finnes en rekke alternativer du kan bruke for å liste opp høyskoleutdanningen din når du ikke ble uteksaminert.

I slekt: Beste tjenester for CV-skriving