Sportskarrierer

Oversikt over karrierer i sportskringkasting

Profesjonelle sportskommentatorer i presseboks på fotballkamp

•••

Steve Debenport / Getty Images

Akkurat som team prøver å jobbe sammen på banen, utmerker TV- eller radioproduksjonen som dekker begivenheten seg også gjennom teamarbeid. Det er bare noen få korte skisser av de mange produksjonsjobbene som er tilgjengelige i sportskringkastingsmedier. På noen av stillingene er det ressurser på mer utdypende profilering av jobbene.

Annonsører, kommentatorer og reportere

Lek-for-lek kunngjørere gi en beskrivelse av hendelsen mens fargekommentatorer – ofte tidligere spillere eller trenere – gir ekspertanalyse av spillets hendelser.

Mange produksjoner inkluderer også studio kommentatorer som gir analyser av spillene før, under og etter arrangementet. Mange radio- og TV-sendinger inkluderer også reportere som snakker med trenere under kampene for å gi oppdateringer om problemer som skader. De kan også intervjue spillere og trenere etter kampen.

Lyd- og videoteknikere

Mens handlingen utspiller seg på banen, banen eller veddeløpsbanen, hjelper lydteknikere med å bringe lydene fra arrangementet til sportsfansen. Kritisk i både radio- og TV-sendinger av sport, setter lydteknikere opp og overvåker utstyr som brukes til å fange handlingen, som inkluderer mikrofoner for å fange opp støy fra publikum, støy fra spillefeltet, samt sendingens on-air talent.

Videoteknikere er ansvarlige for å sette opp og betjene de ulike videokomponentene som trengs for å kringkaste en sportsbegivenhet. De arbeider også med ulike lydutstyr for å sikre et konsistent lydnivå under sendingen.

Kameraoperatører

Profesjonelt trent enten på skolen eller på jobben, gjør kameraoperatører feltarbeidet med å fange sportsaction for TV-sendingen. De blir vanligvis tildelt spesifikke deler av spillet med andre kameraoperatører som fokuserer på forskjellige aspekter. Kameraoperatører jobber ofte i elementene og bærer tunge laster med utstyr når de beveger seg til tildelte posisjoner.

Grafikk- og Replay-teknikere

Disse ingeniørene, som vanligvis mottar kringkastingsopplæring, spesialiserer seg på de mange grafikkene som vises under en sportssending – fra poengoppdateringer, presentasjoner av spillernavn, til avspillingsdiagrammer under handlingen.

I TV-sendinger forventer fansen reprise. Faktisk forventer de reprise fra flere vinkler. Profesjonelt trente svarteknikere overvåker videoen og setter i gang reprisene etter behov. Ofte kan de senke videoen til en gjennomgang for å gi enda større innsikt.

Produsenter og regissører

Disse fagpersonene tar avgjørelsene som vil forme sendingen. De er ansvarlige for å gi historievinkler til on-air-talentet mens de tar avgjørelser om utseendet til showet. Fra kameravinkler til bruk av grafikk, lyd, og alle disse beslutningene tatt av produsentene og regissørene lar sendingen fortelle historien.

Spottere og statistikere

Spottere bistår produksjonsteamet med navn og hendelser under en sending. I idrettsarrangementer med mange deltakere er det ofte vanskelig å holde styr på hver eneste konkurrent og spotters bistå i denne rollen.

Mens det er en offisiell scorekeeper, er TV- og radiosendinger ofte avhengige av statistikerne deres. Disse statistikerne vil fokusere på å gi tall som gir kontekst til spillet under spilling. De kan gi råd til kunngjørerne og produksjonen når en baseballspiller kan nå en milepæl på hjemmebane eller en fotballspiller nærmer seg en 100-yard-kamp.

Scenesjef

Scenesjefen sørger for at alt er på riktig plass for sendingen, spesielt i forhold til personlighetene på lufta. Scenesjefen sørger for at stoler og utstyr er på rett plass. Kameraer som fokuserer på personlighetene må også plasseres riktig.

Teknisk sjef

Tekniske direktører jobber seg vanligvis opp fra andre kringkastingsposisjoner som sufflere og studiokameraoperatører for til slutt å jobbe med video- og lydkontroller. Denne tidligere erfaringen som operatør viser seg nyttig ettersom teknisk direktør jobber for å sikre at alle kringkastingskomponenter fungerer sammen.

Det er andre ledige stillinger innen radio- og fjernsynssendinger, men denne oversikten bør gi deg en idé om de varierte stillingene som er tilgjengelige. Mange mennesker er interessert i å bryte seg inn i denne delen av virksomheten ved å starte på egenhånd og lage en podcast eller videoblogg for å få erfaring, noen ganger mens de fortsatt går på college.