Menneskelige Ressurser

Performance Management

Her er din hurtigstartveiledning for ytelsesstyring

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Bilde av Jamie Knoth The Balance 2019

Vil du forstå det grunnleggende om resultatstyring? Mange forfattere og konsulenter bruker begrepet som en erstatning for det tradisjonelle vurderingssystemet. Du oppfordres til å tenke på begrepet i denne bredere arbeidssystemkonteksten i stedet. Resultatstyring eliminerer behovet for medarbeidersamtaler, medarbeiderevalueringer og medarbeiderevalueringer.

Hva ytelsesstyring ikke er

Resultatstyring er ikke et årlig medarbeidermøte. Det er ikke forberedelse til det vurderingsmøtet, og det er det heller ikke en selvevaluering . Det er ikke et skjema og heller ikke et måleverktøy. Selv om mange organisasjoner kan bruke verktøy og skjemaer for å spore ansattes mål, prestasjoner og forbedringer, er de ikke prosessen med resultatstyring.

Hva inkluderer ytelsesstyring?

Prestasjonsledelse er prosessen med å skape et arbeidsmiljø eller en setting der folk blir satt i stand til å yte sitt beste.

Resultatstyring er et helt arbeidssystem som starter når en jobb er definert som nødvendig. Det ender når en ansatt forlater organisasjonen din ved å finne en ny jobb eller gå av med pensjon.

Ytelsesstyring definerer din interaksjon med en ansatt på hvert trinn på veien mellom disse store livssyklushendelsene. Prestasjonsledelse gjør enhver interaksjonsmulighet med en ansatt til en lærerik anledning.

Komponenter i et ytelsesstyringssystem

Ytelsesstyringssystemet kan inneholde alle disse komponentene, men det er det overordnede systemet som betyr noe, ikke de enkelte komponentene. Mange organisasjoner har vært i stand til å utvikle effektive ytelsesstyringssystemer uten alle de følgende praksisene.

Et ytelsesstyringssystem inkluderer følgende handlinger:

 • Utvikle tydelig stillingsbeskrivelser ved hjelp av en rekruttering av ansatte plan som identifiserer utvalgsteamet.
 • Rekrutter potensielle ansatte og velg de mest kvalifiserte til å delta i intervjuer på stedet eller ved ekstern visuell interaksjon.
 • Gjennomfør intervjuer for å begrense din pool av kandidater .
 • Hold flere ekstra møter etter behov for å bli kjent med kandidatenes styrker, svakheter og evner til å bidra med det du trenger. Bruk potensielle medarbeidertester og oppdrag der de gir mening for stillingen du fyller.
 • Velg passende personer ved å bruke en omfattende ansattvalgsprosess å identifisere den mest kvalifiserte kandidaten som har den beste kulturelle passformen og jobbpassformen du trenger.
 • Tilby den valgte kandidaten jobben og forhandle vilkårene for ansettelse, inkludert lønn, fordeler, betalt avspasering og andre organisatoriske fordeler.
 • Velkommen til den nye medarbeideren til din organisasjon.
 • Sørg for effektiv orientering for nye ansatte, tildel en mentor og integrer den nye medarbeideren i organisasjonen og dens kultur.
 • Forhandle krav og prestasjonsbaserte prestasjonsstandarder, resultater og mål mellom den ansatte og hans eller hennes nye leder.
 • Gi kontinuerlig opplæring og opplæring etter behov.
 • Gi løpende coaching og tilbakemelding.
 • Gjennomfør kvartalsvise resultatutviklingsplanleggingsdiskusjoner.
 • Design effektive kompensasjons- og anerkjennelsessystemer som belønner folk for deres pågående bidrag.
 • Gi salgsfremmende/karriereutviklingsmuligheter inkludert sidebevegelser , overføringer , og jobbskygging for ansatte .
 • Bistå med utgangsintervjuer å forstå HVORFOR verdsatte ansatte forlater organisasjonen.

Lær mer om ytelsesstyring raskt

Artiklene nedenfor gir informasjon om hvordan du mestrer resultatstyring raskt og effektivt og bør leses i presentert rekkefølge. For dine beste resultater i utviklingen av ytelsesstyringssystemet.

Dette er en rask vei til å lære mer om resultatstyring og resultatutviklingsplanlegging. Du kan implementere dette systemet i din organisasjon med stor suksess.

Med alle disse tipsene og verktøyene som hjelper deg med å utvikle et ytelsesstyringssystem, vil du finne det enkelt å sette sammen et slikt system. Å holde seg engasjert og få det til å fungere er den vanskelige delen. Men, du kan gjøre det. Dine ledere og ansatte vil se nytten.

En siste tanke

For de av dere som har liten innvirkning på systemet som brukes til å vurdere ansattes ytelse, vil det å lese vurderingsartiklene hjelpe deg med å jobbe med det du har. Beste ønsker for din suksess når du lever med systemet du fikk i stedet for systemet du ville valgt.