Brev Og E-Poster

Eksempel på personlig takkebrev

Moden kvinne som skriver brev

••• Tetra Images / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Gjennom karrieren din, fra din første stilling på startnivå til pensjonering, vil du møte mange mennesker som vil gi deg hjelp og veiledning. Ta deg tid til å takke disse menneskene med et personlig takkebrev.

Se gjennom informasjon om når du skal sende en takke-e-post eller et takkebrev, hva du skal inkludere og de beste alternativene for å sende det.

Når skal du sende en takkemelding eller e-post

Sender en takkebrev er nesten alltid en god idé. Forskning viser at vi vanligvis undervurderer hvor glade folk vil være over å motta et takkebrev – og overvurderer hvor vanskelig det vil være å sende det.Så hvis du noen gang er i tvil om du skal sende en lapp, ta feil ved å sende den. Mottakeren vil være glad for at du gjorde det.

I tillegg vil det å uttrykke takk oppmuntre folk til å hjelpe deg – og andre – i fremtiden. Denne viktige høflige gesten kan ha langvarig innvirkning på mange karrierer, ikke bare din egen.

Takkebrev trenger ikke være kompliserte eller for lange. De kan skrives i form av et formelt forretningsbrev, en e-post eller et håndskrevet takkekort.

Hva du skal inkludere i brevet ditt

For å gjøre det beste inntrykket bør takkebrevet ditt inneholde:

  • Et uttrykk for takknemlighet: Dette er den viktigste delen av brevet ditt og bør komme rett foran. Si takk på de første linjene i meldingen, slik at det er tydelig at du er takknemlig for mottakerens hjelp.
  • Detaljer om hjelpen du mottok: Vær spesifikk om hva personen har gjort og hvordan det har hjulpet deg. For eksempel, hvis en venn ga deg en jobbhenvisning , takk for hjelpen og gi beskjed om hjelpen deres førte til et tilbud.
  • Et tilbud om hjelp i fremtiden: Tilby å gi tilbake tjenesten hvis de trenger hjelp senere. Karrierer er lange og bransjer er små verdener. Personen som hjelper deg i dag kan trenge din hjelp i morgen.

Send takkebrevet kort etter at du har mottatt hjelpen – samme dag, hvis mulig, spesielt hvis du sender et forretningsbrev eller takkekort. Ikke vent for lenge fordi et sent takkebrev kan virke mer som en ettertanke. Verre, du kan glemme å sende lappen i det hele tatt.

Eksempel på personlig takkebrev

Se nedenfor for et eksempel på et personlig takkebrev du kan sende til personer som har hjulpet deg med jobbsøkingen , samt tips for hvordan og når du skal sende brevet ditt, og hvilken informasjon som skal inkluderes i det.

Jane Smith
587 Chestnut Street
Craneville, New York, 10704
(914)555-1243
jane.smith@email.com

14. november 2021

Rosa Leone
sjef
LMK Corp.
800 High Street, Suite 10
Center City, New York 12200

Kjære Rosa,

Takk for all hjelpen du har gitt meg under jobbsøkingen.

Jeg setter pris på informasjonen og rådene du har gitt, samt forbindelsene du har delt med meg. Din ekspertise og hjelp har vært uvurderlig under denne prosessen.

Igjen, tusen takk. Jeg setter oppriktig pris på din generøsitet. Gi meg beskjed hvis jeg noen gang kan være til hjelp for deg.

Med vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Jane Smith

Utvide

Beste alternativer for å sende brevet ditt

Det er tre grunnleggende alternativer for hvordan du sender et takkebrev. Her er hva du bør vite om hver enkelt:

  • Forretningsbrev: Dette er et godt alternativ for mer formelle forbindelser. Du må inkludere kontaktinformasjon for både deg og brevets mottaker, a hilsen , og en gratis avslutning. Ikke glem å personlig signere brevet. Selvfølgelig, for å sende dette brevet, må du ha kontaktens postadresse.
  • En e-post takk: Hvis du sender en takkemelding via e-post, må du huske å inkludere navnet ditt og takk (Fornavn Etternavn - Takk) i emnefeltet av e-posten. Eller bare ta med fornavnet ditt og takk (Fornavn - Takk) hvis du kjenner personen godt. Dette er et godt alternativ for både formelle og uformelle forbindelser. Du kan bruke den til å takke en tidligere kollega eller en venn som introduserte deg til en forbindelse.
  • Et takkekort: Et annet alternativ er å sende et takkekort. Bruk fine skrivesaker eller et kort, og din beste håndskrift. Dette er et mer personlig alternativ. Å sende et håndskrevet takkebrev er mer vanlig i noen bransjer, som ideelle organisasjoner og publisering, enn i andre. Bruk din beste vurdering om et håndskrevet notat vil bli godt mottatt. Husk å korrekturlese nøye. Det kan være nyttig å skrive og stavekontrollere notatet først og deretter håndkopiere det til notatkortet ditt.

Artikkelkilder

  1. Amit Kumar og Nicholas Epley. Undervurdere takknemlighet: Uttrykkere misforstår konsekvensene av å vise takknemlighet , Psykologisk vitenskap . Åpnet 23. august 2021.