Karriereråd

Personlighetstester for å hjelpe deg med å velge riktig karriere

Mann som bruker bærbar PC i kaffebar

••• Roberto Westbrook / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Personligheten din er en faktor som er viktig å vurdere når du utforsker hvilke karrierer som passer best for deg. Personlighetstester og karrierevurderinger evaluerer dine styrker og svakheter, dine verdier, dine interesser og dine ferdigheter.

Du kan avfeie dem som useriøs vitenskap. Du kan prøve dem bare for moro skyld. Eller du kan finne ut at de kan hjelpe deg å tenke gjennom valget ditt av et yrke i lys av en nylig karrierekrise.

Når du skal prøve en personlighetstest

Personlighetstester kan være nyttige i overgangsøyeblikk i karrieren din. Enten du ser etter din første jobb eller er interessert i et karriereskifte, kan en vurdering være en god måte å finne ut hvilke valg som kan være ideelle for deg .

Hvis du allerede vet hva slags arbeid du vil gjøre, kan en karriere- eller personlighetstest likevel være nyttig.

Den kan vise deg om du trenger mer opplæring eller erfaring. Det kan avsløre hvilke ferdigheter du har som gjør deg til en sterk kandidat for en spesifikk jobb. I det minste kan de hjelpe deg med å skrive en mer effektiv CV og følgebrev.

Ingen av disse testene vil gi deg et definitivt svar på hva du bør gjøre med livet ditt. Snarere kan de være et verktøy i din generelle karriereplanlegging, og hjelpe deg med å ta et bedre informert valg.

Er testene gyldige og pålitelige?

Et bredt spekter av karrierevurderingstester og personlighetsverktøy er tilgjengelig online. Det finnes en rekke gratis karrierevurderinger du kan prøve, mens andre tar betalt for hele eller deler av testen.

Når du tar en karrierevurdering eller personlighetstest, husk at de kan ha liten eller ingen vitenskapelig eller profesjonell validitet. De er imidlertid raske og enkle å ta, og svarene du velger kan gi deg innsikt i hvilke jobber som kan passe godt for deg.

Tester for å hjelpe deg med å finne den rette jobben

De tilgjengelige testene spenner fra Personlighetsindeks med ti elementer , en kort vurdering med 10 spørsmål som måler personlighetstrekk, til Myers-Briggs Type Indikator , en av de mest brukte testene for å utforske karrieremuligheter.

Typer karrierepersonlighetstester

Det er tester som måler din intelligens og egnethet, inventar ferdighetene dine og vurderer din evne til å lykkes i en karriere. Her er noen av de ulike typene vurderingsverktøy:

  • Karriereprøver brukes til å indikere hvilke jobber som samsvarer med din personlighetstype og i hvilke karrierer du har stort potensial til å utmerke seg. Du kan ta en rask quiz online og få et umiddelbar resultat, eller ta mer omfattende og profesjonelle vurderinger for å finne ut hvilke karrierer som passer best for deg.
  • Intelligens tester er designet for å måle din IQ. En persons intelligente kvotient (IQ) er et mål på intelligens utledet av kombinerte resultater fra flere spesialdesignede tester.
  • Varelager er sjekklister du bruker for å identifisere faktorer du forholder deg til, eller ikke gjør. De måler hvordan dine interesser samsvarer med interessene til personer som allerede er ansatt i ulike stillinger. Karrierebeholdninger som Inventar med sterk interesse gi et sammendrag av dine interesseområder og yrker som samsvarer med disse interessene.
  • Personlighetstester og andre psykologiske tester måler dine personlige egenskaper, din følelsesmessige sammensetning og din stabilitet. Karriererådgivere bruker dem ofte som et verktøy i selvevalueringsdelen av karriereplanleggingsprosess . Noen av disse testene er enkle å forstå på nettet, mens andre krever en rådgiver for å tolke dem.
  • Atferdstester ligner på personlighetstester, bortsett fra at de fokuserer litt mer på din mentale og emosjonelle helse. I stedet for å prøve å påpeke svakheter, tar disse vurderingene sikte på å hjelpe deg å se hvor du er spesielt begavet følelsesmessig, som demonstrert av dine hypotetiske svar på livets utfordringer.
  • Motivasjonstester ligner veldig på karrieretester og inventar. De tar sikte på å hjelpe deg å forstå hvilken type arbeid og problemer som motiverer deg, både i formelle og uformelle omgivelser. Dette er nyttige tester for å hjelpe arbeidssøkere med å utvikle større selvinnsikt i karrieresøket.
  • Ferdighetsvurderinger gjøre det mulig for arbeidssøkere å vurdere ferdighetene de allerede har, og finne den type arbeid de forholder seg til.

Egenvurderinger Arbeidsgivere bruker

Testene ovenfor er vanligvis rettet mot enkeltpersoner. Imidlertid inneholder listen nedenfor vanlige tester som brukes av arbeidsgivere for å måle personlighetskompatibilitet og mer.

Du kan vanligvis finne nettsteder som lar deg øve deg på å ta disse testene før du blir bedt om å gjøre det av en potensiell arbeidsgiver. De er en annen måte å hjelpe deg med å finne ut potensielle karrierer å vurdere.

Jobbferdighetstester

Jobbferdighetstester (også kjent som ferdighetstester) er nettbaserte vurderinger arbeidsgivere bruker for å verifisere at en kandidat faktisk har ferdighetene de på CV-en hevder å ha. Et par av de vanligste eksemplene er TestDome og Ekspertvurdering . Selv jobbsøking nettsteder som Faktisk tilby arbeidsgivere mulighet til å sende ferdighetsprøver til søkere.

Personlighetstester

Noen arbeidsgivere bruker personlighetstester med potensielle eller nåværende ansatte for å måle den kulturelle sammensetningen og kompatibiliteten til arbeidsstyrken deres. Selv om det er lovlig å bruke personlighetstester for å forhåndsscreene jobbkandidater, må de brukes nøye for å screene kandidater.

Talentvurderinger

Talentvurderinger ligge et sted mellom (eller kan danne en kombinasjon av) ferdighetsprøver og personlighetstester. Mens de tester ens følelsesmessige makeup, fokuserer disse screeningtestene på karakteren din og myke ferdigheter.

Målet bak talentvurderinger er å beholde ansatte. Arbeidsgivere ønsker å velge de ansatte som mest sannsynlig vil holde seg.

Evneprøver

Evneprøver måle din evne til å lære en ferdighet eller utføre en bestemt type arbeid. Disse inkluderer tester før ansettelse som ansettelsesledere bruker for å screene kandidater.

Disse testene er tilgjengelige på nettet og er ofte gratis å bruke. Mange spesialiserte tester er laget for å avgjøre om du har evner til for eksempel salg eller brannslukking.

Artikkelkilder

  1. CareerOneStop. ' Selvvurderinger ,' Åpnet 23. mars 2021.

  2. Veldig godt sinn. ' Hvordan gjennomsnittlig IQ-score måles ,' Åpnet 23. mars 2021.

  3. SHRM. , Screening ved hjelp av pre-employment testing ,' Åpnet 23. mars 2021.