Amerikanske Militære Karrierer

Forbereder til Air Force Basic Training

M-16 Rifle Qualification Range

nærbilde av M16 og granatkaster

••• manley099 / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Ok, ok, vi kan ikke lære deg hvordan du skyter en M-16 rifle gjennom et nettkurs eller en artikkel. Du må vente til du kommer til grunnleggende trening for litt praktisk erfaring.

Alle i Air Force Basic Training skyter M-16-riflen på et standardisert Air Force-skytekurs. Med 'standardisert' betyr det at den kvalifiserer som en vanlig Luftstyrke kvalifikasjon. Det betyr (hvis du skyter godt nok), kan du kvalifisere deg som en 'ekspert' og bli tildelt Air Force Small Arms Expert Ribbon. I grunntrening var M-16 i utgangspunktet det eneste våpenet du ble trent til å skyte. Fra november 2008 ble rekrutter i Air Force Basic Training også pålagt å avfyre ​​M-9-pistolen.

For omtrent 80 prosent av dere vil M-16 og M-9 være de eneste våpnene du noen gang vil skyte i løpet av hele luftvåpenkarrieren. Visse karrierefelt (som f.eks Sikkerhetsstyrker , Pararescue , Kampkontrollør ), må kvalifisere seg til andre våpen også, for eksempel M-4 Carbine, eller til og med M-249 'Machine Gun.' Disse menneskene vil i utgangspunktet kvalifisere seg med disse våpnene under teknisk trening, og med jevne mellomrom gjennom hele karrieren.

Hvor ofte du må kvalifisere deg med M-16 (og/eller M-9) etter grunnleggende opplæring, avhenger først og fremst av jobben din, oppdragsenheten din og/eller tilgjengelighetsstatusen for distribusjon. For de fleste av dere vil du skyte M-16 en gang i året. De som er tildelt spesifikke typer utplasseringsoppgaver (som klassifisert kurertjeneste), vil også periodisk re-kvalifiseres med M-9-pistolen).

Air Force Manual 36-2227 styrer Air Force Small Arms Training Program, bind 2, Treningsprogrammer for kampvåpen og vedlikehold . Opplæringsprosedyrene for M-16 finnes i kapittel 1 i denne publikasjonen.

Som vi sa ovenfor, er det ingen måte vi kan lære deg hvordan du håndterer og skyter M-16-riflen over Internett. Faktisk, under AFBMT,' vil du tilbringe omtrent seks timer i klasserommet, og lære hvordan du gjør dette før du i det hele tatt får fyrt en runde. Det vi kan gjøre er å kort beskrive rekkeviddeprosedyrene, slik at alt bare blir litt mer kjent for deg når du får sjansen til å delta på denne treningen.

M-16-riflen

M-16 riflen er et magasinmatet (bokstypemagasin, 30 skudd med 5,56 mm ammunisjon), gassdrevet, luftkjølt skuldervåpen. Den er i stand til å skytes enten halvautomatisk eller automatisk 3-runders utbrudd. Den har en maksimal effektiv rekkevidde på 550 meter. Tønnen er omgitt av et varmebestandig, polykarbonatmateriale som fungerer som hånd- og underarmsbeskyttelse. Kolben er også laget av et slitesterkt polykarbonatmateriale med høy slagfasthet. Våpenet veier 8,5 pund ulastet; lastet veier den 8,79 pund.Tilbehør som kan brukes med våpenet inkluderer bipod, bajonett, M204 40 mm granatkaster , og nattsynsenheter.

Luftforsvarets kvalifiseringskurs

Under selve skytingen vil du skyte totalt 80 skudd mot et mål på størrelse med en mann (bare på overkroppen) på områder fra 75 meter til 300 meter (husk at en 'meter' bare er litt lengre enn en yard -- 1 meter = 1,094 yards). Rekkevidden ved Lackland er en 'kort' rekkevidde slik at du vil skyte fra bare 25 meter unna, men målstørrelsene er 'krympet' for å representere de riktige størrelsene på de angitte avstandene (75 meter, 175 meter og 300 meter). ). Slik bryter skuddgruppene opp:

Fase I -- Battle Sight Grouping og Zero

I denne fasen 'ser' du inn riflen. Etter hver skuddgruppe vil du (og instruktøren) undersøke målet. Instruktøren vil gi deg råd (puste riktig, rykk på avtrekkeren) for å rette opp alt du gjør feil. I tillegg vil instruktøren fortelle deg hvordan du justerer siktene dine for å korrigere grupperingen.

Alle skuddene i fase I er i 'utsatt, støttet' posisjon. Det betyr at du ligger på bakken, på magen i en liten vinkel mot målet, med riflen støttet på toppen av en sandsekk. Målene for denne fasen er alle mål på 75 meters høyde.

 • 4 runder (ett magasin med 4 runder lastet) på 75 meter. Sjekk målet og foreta siktejusteringer.
 • 3 runder (ett magasin med 3 runder lastet) på 75 meter. Sjekk målet og foreta siktejusteringer.
 • 3 runder (ett magasin med 3 runder lastet) på 75 meter. Sjekk målet og foreta siktejusteringer.
 • 3 runder (ett magasin med 3 runder lastet) på 75 meter. Sjekk målet og foreta siktejusteringer.
 • 3 runder (ett magasin med 3 runder lastet) på 75 meter. Sjekk målet og foreta siktejusteringer.
 • Totalt 16 runder

Fase II - Praksis

I løpet av øvingsfasen skyter du totalt 24 runder fra 4 forskjellige posisjoner. Et par vendinger blir kastet inn her -- først og fremst er hver runde tidsbestemt, og du må laste et nytt magasin på nytt i løpet av runden. Hold hodet og ikke skynd deg, siden det er god tid til å få skuddene dine til å telle og likevel bytte magasin og skyte igjen innen den fastsatte fristen. Under øvingsrunden skyter du mot et mål på 175 meter.

 • Prone Supported - 6 runder (to magasiner med 3 runder lastet i hver), på 175 meter. 50 sekunders tidsbegrensning.
 • Prone Supported - 6 runder (to magasiner med 3 runder lastet i hver), på 175 meter. 50 sekunders tidsbegrensning.
 • Knestående støttet - 6 runder (to magasiner med 3 runder lastet i hver), på 175 meter. 50 sekunders tidsbegrensning.
 • Over Barricade Supported - 6 runder (to magasiner med 3 runder lastet i hver), på 175 meter. 50 sekunders tidsbegrensning.
 • Totalt 24 runder

Fase III - Kvalifisering

Det er fasen som teller. Du vil skyte totalt 40 skudd mot et mål på 300 meter. For å bestå kvalifiseringskurset må du treffe målet minst 20 ganger. De som treffer målet minst 35 ganger kvalifiserer til håndvåpenekspertbåndet.

 • Prone Supported - 10 runder (ett 4-runders magasin, to 3-runders magasiner), på 300 meter. 90 sekunders tidsbegrensning.
 • Prone Unsupported - 10 runder (ett 4-runders magasin, to 3-runders magasiner), på 300 meter. 90 sekunders tidsbegrensning.
 • Knestående støttet - 10 runder (ett 4-runders magasin, to 3-runders magasiner), på 300 meter. 90 sekunders tidsbegrensning.
 • Over Barricade Supported - 10 runder (ett 4-runders magasin, to 3-runders magasiner), på 300 meter. 90 sekunders tidsbegrensning.
 • 40 totalt runde

Noen skytetips

Synsjustering

Sikteinnretting oppnås ved å justere siktet foran og bak. Den fremre siktestolpen vil bli justert direkte i midten av det bakre siktet. Når dette er oppnådd, må skytteren konsentrere seg om siktet foran til det er krystallklart. Det oppnås ved å plassere ansiktet ditt på riflens skaft omtrent 2 til 3 fingre unna ladehåndtaket. Hvis ansiktet ditt er lenger unna, vil riktig synjustering være vanskelig.

Synsbilde

Siktebildet er ganske enkelt tillegget av målet til siktejusteringen. Når de fremre og bakre siktene er på linje, plasser dem på målet. Den fremre sikteposten vil dekke opp den nederste halvdelen av målet. Du vil ikke dekke hele målet med siktestolpen foran. Siktet foran må forbli krystallklart når du sikter mot målet, og målet vil forbli uskarpt.

Wobble Area

Når du sikter mot målet, legg merke til at siktet ditt slingrer frem og tilbake. Det er forårsaket av hjerteslag og muskeltretthet - Det kan ikke stoppes, ignorer det.

Pustekontroll

Hold pusten mens du skyter ethvert skudd. Ta et dypt pust, slipp det ut til du når din naturlige pustepause, og hold den deretter. Slapp av alle muskler i kroppen din, og begynn triggerklemmen.

Utløserkontroll

Oppnås ved å bruke sakte, jevnt trykk på avtrekkeren. Det bør gå en periode på 4 til 6 sekunder fra du begynner å bruke press til våpenet skytes. Ikke ta fingeren helt av avtrekkeren når du slipper trykket på avtrekkeren.

Forventning

Konsentrer deg om siktet foran. Hold den på linje mens fingeren letter avtrekkeren tilbake. Ikke forutsett at våpenet går av – la det overraske deg.

Følg gjennom

Hold ansiktet på stokken og skyte- og støttehendene på plass under hele våpenets bevegelse.