Gjenopptar

Eksempler på profesjonelle CV og skrivetips

100+ CV-prøver og maler

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Mann vurderer CV

jamesteohart / IStock

Trenger du å skrive eller oppdatere en CV Å søke på en jobb? EN gjenoppta er et dokument som brukes til å søke på jobber, som inkluderer beskrivelser av utdanning, erfaring, ferdigheter og prestasjoner.

CV-en din gir et vindu inn i din faglige historie og er et av de viktigste dokumentene i jobbsøkingen din, siden den gir det viktige førsteinntrykket til en ansettelsesleder.

Velg riktig CV for din arbeidserfaring

Før du begynner å sette sammen CV-en din, er det nyttig å finne ut hvilken type CV fremhever dine styrker og prestasjoner. Likeledes ved gjennomgang av maler og eksempler , Velg format det er best for din situasjon.

For en vellykket jobbsøking trenger de fleste jobbsøkere tre versjoner av CV-en, inkludert en omfattende, en målrettet og en kort teaser versjon.

CV-en til en ansatt på inngangsnivå, for eksempel, ser generelt ganske annerledes ut enn CV-en til en profesjonell midt i karrieren. Mens erfarne arbeidere kan stole på karrierehistorien sin for å argumentere for jobbkandidaturen sin, kan det hende at nyutdannede må vise frem sine kvalifikasjoner og potensial i stedet.

100+ gratis profesjonelle CV-eksempler og maler

Se gjennom følgende maler som passer til en rekke arbeidssituasjoner for inspirasjon til å skrive din egen CV. Husk at CV-en din må imponere ansettelsessjefen nok til at du får intervjuet. Det betyr at den må være perfekt.

Selv om alle CV-er bør gjenspeile din arbeids- og utdanningserfaring, samt dine ferdigheter og prestasjoner, er det forskjellige måter å presentere denne informasjonen på.

Grunnleggende CV-prøver

Uansett hva slags arbeidserfaring du har, er det et CV-format som vil få kvalifikasjonene dine til å skinne. Hvis du har et betydelig sysselsettingsgap siden forrige stilling, kan det være lurt å bruke en funksjonell CV i stedet for en kronologisk. Bestem hvilket format som er best for deg.

CV for å markedsføre kvalifikasjonene dine

CV i dagens arbeidsmarked er ikke lenger bare oppsummeringer av ens arbeidserfaring slik de var tidligere. Snarere er de selvmarkedsføringsdokumenter som viser hvordan kvalifikasjonene dine stemmer perfekt overens med de som er forespurt i en stillingsannonse.

Å fremheve kvalifikasjoner er spesielt viktig fordi mange arbeidsgivere bruker automatiserte søkersporingssystemer som er programmert til å søke etter søkeordsetninger relatert til deres ønskede kvalifikasjoner hos sine kandidater. Slik får du kvalifikasjonene dine til å vises på CV-en din.

CV for spesielle omstendigheter

Karrierebanen for folk i dag er mye annerledes enn den var for besteforeldrene deres. Millennialarbeidere er i økende grad villige til å jobbe for å finne sin perfekte balanse i livet.

Dette kan innebære en endring i karrieren, beslutningen om å være hjemme med små barn, eller til og med ta pause fra karrieren for å reise eller delta i frivillig arbeid. I disse tilfellene er det måter å håndtere spesifikke situasjoner og utradisjonelle arbeidshistorier på på en CV.

CV oppført etter yrke

Følgende profesjonell CV typer passer til en rekke arbeidssituasjoner. Bruk dem til inspirasjon når du skriver din egen CV.

CV-en din må imponere ansettelseslederen nok til at du får intervjuet. Det betyr at den må være perfekt.

Regnskap og finans

Personer med sterke matematiske og analytiske ferdigheter forfølger ofte karrierer innen regnskap og finansielle tjenester. I følge Bureau of Labor Statistics (BLS). Occupational Outlook-håndbok , er den anslåtte veksten for disse jobbene 6 %.

Barnepass/Utdanning

Lærere er for tiden etterspurt i mange deler av landet; etterspørselen etter videregående lærere alene forventes å vokse med 5 % mellom 2018 og 2028.

Formatet på en undervisnings- eller barnepass-CV vil variere, avhengig av ens erfaringsnivå og klassetrinn en håper å undervise.

Kommunikasjon/Markedsføring/PR

Ja der er jobber for engelske hovedfag – sterke skrive- og redigeringsferdigheter er etterspurt (til mer lukrative lønnssatser) enn noen gang før, takket være Internett og rike muligheter innen markedsførings- og PR-sektoren.

Kundeservice

Det krever både tålmodighet og et oppriktig ønske om å hjelpe andre til å utmerke seg i kundeserviceroller. Hvis du har sterke mellommenneskelige og kommunikasjonsevner, her er hvordan du strukturerer en CV som vil hjelpe deg med å få en givende kundeservicejobb.

Mat og gjestfrihetstjenester

I vår tjenesteøkonomi er det alltid ledige jobber for folk som liker utfordringene og fordelene ved restaurantarbeid. Slik lager du en effektiv CV for både front- og back-of-house-stillinger.

Generell virksomhet/ledelse

Flere lavere og høyere grader ble oppnådd innen næringslivet enn nesten noe annet yrke. Opplært til å fylle nøkkellederroller, effektive ledere er dyktige i organisasjonsutvikling, medarbeidertilsyn og opplæring, konfliktløsning, prosjektledelse og overholdelse av regelverk.

Menneskelige ressurser

Human Resources (HR)-ansatte kan enten være HR-spesialister (som fokuserer på en spesifikk disiplin som rekruttering og ansettelse), eller HR-generalister (som utfører alle HR-funksjoner for en organisasjon).

Informasjonsteknologi (IT)

Siden de ble pionerer av visjonære som Bill Gates og Steve Jobs på midten av 70-tallet, fortsetter IT-industrien å blomstre.

I motsetning til CVer for de fleste andre yrker, må IT-CVer understreke kandidatens sterke tekniske ferdigheter.

Det kan være en nyttig strategi å inkludere en teknisk tabell som viser maskinvaren og programvaren man er dyktig med.

Produksjon og ingeniørfag

Til tross for outsourcing er karriereutsiktene i ingeniør- og produksjonssektorene fortsatt sterke. I følge det amerikanske arbeidsdepartementet vil det totale antallet ingeniører i den øke med 139 300, fra 1,68 millioner til 1,82 millioner innen 2026.

Medisinsk/helsevesen

Med aldring av Baby Boom-generasjonen og utviklingen av nye medisinske terapier og teknologier, har det aldri vært et bedre tidspunkt å gå inn i helsesektoren. Slik fokuserer du en CV på noen få svært populære helseroller.

Nonprofit sektor

Ifølge Bureau of Labor Statistics , er flertallet av ideelle jobber i helsevesenet og sosialhjelpssektorene. Her er eksempler på den ganske konservative stilen på CV-er som brukes til ideelle jobber.

Kontoradministrasjon

CVer for administrative fagfolk viser dyktighet i databehandling, telefon- og kontormottak, planlegging, innkjøp av forsyninger og journalføring.

Salg

Som selger er CV-en ditt det kraftigste telekortet ditt – det bør være utformet for å demonstrere, gjennom sitt entusiastiske språk og bruk av overbevisende eksempler, de sterke salgsferdighetene du har å tilby.

Sesongarbeid

Hvis du er en student som trenger undervisning eller bensinpenger, sjekk ut disse sommerjobbene. (Et ord til de kloke: Begynn å søke i god tid før vårsemesteret er over, siden det kan være stor konkurranse fra andre studenter om disse jobbene).

Dyktige fag

Her er hvordan du tydelig presenterer de spesialiserte ferdighetene du har utviklet, enten gjennom sertifiseringstrening eller læretid, for potensielle arbeidsgivere.

Fortsett mal for nedlasting

Denne kronologiske CV-en viser jobberfaring som begynner med den siste stillingen. Last ned CV-malen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se følgende liste for flere eksempler.

Eksempel på gratis CV-mal

Balansen 2020

Last ned Word-malen

Gjenoppta eksempel (tekstversjon)

Amanda Billings
Papirvei 10
Milltown, MA 70543
555.123.1234
amanda_billings@email.com

Regnskapssjef

Svært organisert og flittig faglig trukket på ti års erfaring innen regnskap og økonomi for å bidra til jevn og produktiv drift. Utmerket beherskelse av budsjettutvikling, økonomisk analyse og beste praksis for regnskap. Samarbeid tverrfunksjonelt på tvers av organisasjonsnivåer for å bygge konsensus, spore måloppnåelse og feilsøke nye problemer.

Kjernekompetanse

 • Bokføring: AP, AR, Kontoavstemminger, Lønn
 • Muntlig og skriftlig kommunikasjon
 • Føderale og statlige skatteforberedelser
 • Kontoradministrasjon
 • Positivt teamarbeid og samarbeid
 • QuickBooks og Microsoft Office Suite

PROFESJONELL ERFARING

Barclay Professional Accounting Services, Inc. - Milltown, MA
Praksisleder oktober 2018 til i dag
Håndtere og optimalisere alle administrative operasjoner for 7-legers medisinsk praksis. Ansvarsomfanget inkluderer kundefordringer/leverandører, regnskap, budsjettgjennomgang og utarbeidelse av økonomi for CPA. Utvalgte bidrag:

 • Eliminert etterslep i finansiell rapporteringsansvar innen 25 dager etter førstegangs ansettelse .
 • Vellykket prosjektstyrt anskaffelse og installasjon av toppmoderne programvare for helsetjenester som reduserte feil med 30 % .
 • Utviklet og organisert kontorpolicyer, prosedyrer og administrative og regnskapsmessige arbeidsflyter som resulterte i en betydelig økning i kontoreffektivitet.

Reddington maskinvare - Wellington, MA
Regnskapsfører , august 2012 til oktober 2018
Utførte dyktig alle kontorregnskapsoppgaver for en liten jernvarehandel. Samlet inn og analyserte økonomiske data, og behandlet leverandørgjeld, kundefordringer og lønn for arbeidsstyrke på 35 ansatte. Valgte bidrag:

 • Laget månedlige og årlige budsjett- og prognoserapporter som bidro til en 5 % reduksjon i årlige utgifter .
 • Migrerte regnskapssystem til en ny programvareleverandør og integrerte alle regnskaps-, bokførings-, skatt- og lønnsfunksjoner i det nye systemet.
 • Utarbeidet selskapsstatlige og føderale selvangivelser og sørget for overholdelse av innleveringsfrister.

UTDANNING

Vermont State College, Rutland, VT
Bachelor i regnskap
Uteksaminert Magna cum Laude

Utvide

CV vs. CV

CV i andre land blir vanligvis referert til som Curriculum Vitae ( CV-er ) og kan trenge å oppgi personlig informasjon (som fødselsdato, kjønn og sivilstatus) som ville være ulovlig for en amerikansk arbeidsgiver å be om.

Artikkelkilder

 1. Gallup. ' Millennials: The Job-Hopping Generation .' Åpnet 1. mars 2020.

 2. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Regnskapsførere og revisorer .' Åpnet 1. mars 2020

 3. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Utdanning, opplæring og bibliotekyrker .' Åpnet 1. mars 2020.

 4. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Ingeniører: Employment, Pay og Outlook .' Åpnet 1. mars 2020.