Brev Og E-Poster

Eksempler på profesjonelle takkebrev og skrivetips

Å si takk kan komme langt. Et takkebrev eller e-postmelding, i tillegg til å vise din takknemlighet, kan øke karrieren din, hjelpe deg med å få et jobbtilbud og sementere et forhold til en klient, leverandør eller nettverkskontakt.

Verdien av takkekort

Vurder takkebrevene fra jobbintervjuet som oppfølgende 'salgsbrev'. Dette er en mulighet til å si hvorfor du ønsker jobben, hvilke kvalifikasjoner du har, og hvordan du vil bidra til selskapet. Takkebrevet ditt er også den perfekte anledningen til å diskutere alt av betydning som intervjueren din ikke spurte eller som du ikke svarte så godt som du kunne ha gjort.

Når du skriver andre forretnings- og arbeidsrelaterte takke-e-poster og brev, husk at hver gang du sier takk, viser du ikke bare din takknemlighet – du minner også personen du skriver til om hvem du er. Disse brevene er gode relasjonsbyggere.

Her er informasjon om når du skal si takk og hvem du skal takke, ulike typer profesjonelle takkebrev, og når du skal bruke dem. Se også eksempler på takkebrev, takkebrev, takknemlighetsbrev og takke-e-postmeldinger for en rekke faglige, forretningsmessige og arbeidsrelaterte forhold.

Eksempler og maler for takkebrev

Det er en god idé å lese takkeeksempler eller maler før du skriver dine egne. Eksempler kan hjelpe deg med å se hva slags innhold du bør inkludere i meldingen. Eksempler kan også hjelpe deg med utformingen og formatet på brevet ditt. Vurder å lese eksempler på takkebrev og et formatert e-post takkemelding for å hjelpe deg med å forberede ditt eget notat.

Takkebrevmaler kan også hjelpe med formatet og strukturen til brevet. Du kan velge en mal for takkebrev og fyll den ut med informasjon relatert til din situasjon.

Selv om eksempler, maler og retningslinjer er et flott utgangspunkt for takkebrevet ditt, husk at du alltid bør være fleksibel og skreddersy korrespondansen din til omstendighetene.

Pass på å ta deg tid til å tilpasse meldingen din slik at den gjenspeiler din oppriktige takknemlighet og grunnen til at du skriver.

Profesjonelle takknemlighetsbrev

En kvinne som holder et kort

Kohei Hara / Digital Vision / Getty Images

Det er viktig å takke alle som hjelper til med din karriere, din bedrift eller jobbsøking. Å vise takknemlighet for mennesker er en fin måte å opprettholde relasjoner med arbeidsgivere, kolleger, leverandører og nettverkskontakter.

Her er eksempler på takknemlighetsbrev å sende til kontakter som har gitt deg hjelp.

Takkebrev for bedrifter

Signatur på brev

AnthiaCumming / Getty Images

Takkebrev er viktige for en rekke forretningsrelaterte omstendigheter. Anmeldelse eksempler på takkebrev for bedrifter for profesjonelle og sysselsettingsrelaterte scenarier , inkludert takkebrev til ansatte, arbeidsgivere, kolleger, kunder og nettverkskontakter.

E-post takkemeldinger

Mann skriver på bærbar PC

Tom Merton / Getty Images

En takkemelding på e-post er en god idé når du vil sende en kort takknemlighet så raskt som mulig. Dette er spesielt viktig etter et jobbintervju.

Les her for eksempler på takkebrev på e-post , med fokus på e-poster for ansettelsesrelaterte situasjoner, inkludert jobbintervjuer og mer.

Takkebrev til ansatte

To forretningsmenn håndhilser

Westend61 / Getty Images

Å sende et takkebrev til en ansatt er en fin måte å anerkjenne noens harde arbeid, øke moralen og opprettholde sterke relasjoner på kontoret.

Les her for eksempler på takkebrev og e-postmeldinger å sende til en ansatt som har gjort en god jobb. Les også eksempel takkebrev til en sjef, til lag medlemmer , til kolleger og til andre på arbeidsplassen som du ønsker å takke for deres hjelp eller ytelse.

Takkebrev for jobbintervju

To forretningsfolk håndhilser

Dan Dalton / Getty Images

Det er viktig å si takk til en arbeidsgiver etter et intervju. Dette er en fin måte å understreke interessen din for en jobb, minne arbeidsgiveren på hvorfor du er en ideell kandidat, og ta opp eventuelle gjenværende bekymringer som dukket opp under intervjuet.

Les her for en liste over eksempler på takkebrev , og flere tips om når og hvordan du sender et takkebrev for intervju.

Håndskrevne takkekort

Kvinne skriver en takkemelding

Tetra Images / Jamie Grill / Getty Images

Det tar litt tid å skrive og sende et håndskrevet takkebrev. Imidlertid foretrekker mange undersøkte ledere håndskrevne notater fremfor e-postmeldinger. Hvis tiden tillater det, post håndskrevne takkekort kan gjøre et godt inntrykk .

Eksempler på nettverksbrev

Folk nettverk

Caiaimage / Sam Edwards / Getty Images

Å si takk etter å ha møtt eller mottatt hjelp fra en kontakt er en fin måte å opprettholde din Nettverk . Her er eksempel på jobbsøk og karrierenettverk takkebrev inkludert en takk for en introduksjon , en takk for en henvisning , og mer.

Takkebrev for referanser og anbefalinger

Takk håndskrevet

t_kimura / Getty Images

Skriv alltid et takkebrev til personene som skriver anbefalingsbrev eller gir referanser til deg. Dette er en fin måte å vise at du setter pris på hjelp med jobbsøking.

Her er eksempler på takkebrev til personer som har gitt deg referanser og anbefalingsbrev.

Eksempler på takkebrev

Takk og konvolutt

Porcorex / E + / Getty Images

Når du skal si takk, er det viktig å bruke både riktige ord og riktig format. Noen ganger er en håndskrevet lapp best; andre ganger er en rask e-post ideelt.

Her er en utvalg av eksempler på takke-e-poster, notater og mer .

Tips til å skrive takkebrev

Takk

SchulteProductions / Getty Images

Gjennomgå tips for skrive og sende profesjonelle takkebrev , notater, kort og e-postmeldinger, inkludert hvem du bør takke, når du bør si takk, og den beste måten å sende takkemeldinger og e-poster på.

Eksempel på profesjonelt takkebrev og mal

Mann signerer følgebrev

South_agency / E+ / Getty Images

Se gjennom et eksempel på et profesjonelt takkebrev, og last ned en mal som du kan bruke som utgangspunkt for ditt eget elter.

Eva White
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
eva.white@email.com

23. mars 2021

Bob Smith
Oak Street 3
Anytown, CA 12345

Kjære herr Smith,

Jeg vil takke deg for at du er en lojal CBI Designs-kunde. Som en av våre første kunder hjalp du selskapet vårt med å komme i gang. Det var en sann glede å hjelpe deg å bringe visjonen din til live i det som da var ditt nye hjem.

Siden den gang har vi jobbet sammen på en rekke boligoppussings- og designprosjekter, og jeg blir alltid glad når jeg ser at du har sendt e-post med ideer.

I tillegg er jeg takknemlig for at du anbefaler andre kunder. Du har bidratt til å gjøre deltidshobbyen min til en fulltidsjobb, og jeg kan ikke takke deg nok.

Med vennlig hilsen,

Eva White
CBI-design

Last ned brevmalen: Profesjonell takkebrevprøve