Følgebrev

Eksempel på følgebrev for programmereranalytiker og skrivetips

kvinne på datamaskinen på kontoret

••• Paul Bradbury/EYE Images/Getty Images

Søker du jobb som programmereranalytiker? Programmeringsanalytikere gjør jobben til både a systemanalytiker og dataprogrammer . Systemanalytikere utvikler og designer programvare og datasystemer. Dataprogrammerere implementerer disse designene ved å skrive nye programmer sammen med å oppdatere og reparere eksisterende programmer.

Se gjennom et eksempel på følgebrev til en programmereranalytiker, råd om hva du skal inkludere i brevet ditt, og hvordan du skriver og sender det.

Arbeidsoppgaver til en programmereranalytiker

Arbeidet til en programmereranalytiker begynner med å møte et team for å bestemme et selskaps datasystembehov og deretter designe et system for å oppfylle dem.

De kan også lage kostnadsanalyser for å bestemme den økonomiske levedyktigheten mens de jobber med prosjektledere for å lage en tidslinje. Etter å ha designet programvaren, vil en programmeringsanalytiker teste den for problemer og feilsøke etter behov. Det forventes at programmereranalytikere holder seg oppdatert med kunnskap om ny teknologi og trender som kan integreres i sine eksisterende systemer. Her er en mer dyptgående titt på deres plikter og ferdigheter:

 • Kravanalyse: I denne innledende fasen utvikles dataprogramspesifikasjoner. En vellykket programmerer kan også kommunisere godt når det gjelder å samle og analysere programkrav.
 • Programdesign: Noen ganger vil en programmerer bygge en grafisk visning av prosessflyten slik at teamet kan se og forstå tankegangen hans.
 • Programkoding: Når designet er godkjent, vil en programmereranalytiker fortsette å skrive programmer på ett av flere språk.
 • Programtesting: Programmeringsanalytikeren tester koden for å se om den fungerer i henhold til planen. Denne alfatestingen lokaliserer eventuelle åpenbare programvarefeil før det offisielle testteamet tar over.
 • Programvedlikehold: Vedlikehold er kanskje ikke den mest spennende delen av programmering, men det holder programmer i gang effektivt, samtidig som det tilbyr en god læringsopplevelse for nyere programmereranalytikere som kan få erfaring med feilsøking av kode skrevet av mer erfarne programmerere.

Tips for å skrive et vinnende følgebrev

Se gjennom tips for hvordan du kan fremheve dine mest relevante ferdigheter og få følgebrevet til å skille seg ut fra mengden av søkere.

Vær spesifikk og resultatorientert

Tall, statistikk og prosenter er mer overbevisende enn vage påstander. Når det er mulig, kvantifiser prestasjonene dine ved å gi konkrete eksempler på dem.

Skriv et målrettet følgebrev

Se nøye på stillingsbeskrivelsen i oppføringen før du starter følgebrevet ditt, og målrette budskapet ditt til de annonserte kravene. Et godt følgebrev er et salgsargument, ikke en biografi. Det bør ikke forvirre CV-en din eller kaste bort tid og plass på ferdigheter som ikke er relatert til stillingsannonsen.

Skriv et nytt følgebrev for hver jobb, selv om rollene er like

Det er greit å jobbe av en mal . Det er ikke greit å sende det samme følgebrevet til hver jobb, selv om pliktene og beskrivelsen er like. Tilpass følgebrevet hver gang.

Sender du følgebrevet ditt via e-post?

Vær sikker på at du korrekturlese og teste e-posten din før du trykker send. Oppmerksomhet på detaljer er viktig for enhver jobbsøker, men det er spesielt viktig for programmereranalytikere, hvis jobb er avhengig av deres evne til å slå feil, ikke skape dem.

Eksempel på følgebrev for programmereranalytiker

Her er et eksempel på et følgebrev skrevet for en senior programmeringsanalytikerrolle. Kandidaten fremhever sine ferdigheter som er mest relevante for rollen, og forklarer hvorfor de er en god match for jobben.

Eksempel på følgebrev for programmereranalytiker

Sarah Jones
28 Sunview Drive
Carson, CA 11213

5. januar 2022

Mr. James Smith
Personaldirektør
ABC Company
Hovedgaten 123
Carson, CA 12213

Kjære herr Smith,

Jeg skriver for å uttrykke min interesse for Senior Programmer Analyst-stillingen som er lagt ut på bedriftens nettsted. Jeg tror at min sterke tekniske erfaring og utdannelse gjør meg til en konkurransedyktig kandidat for denne stillingen.

Mine viktigste styrker som ville være en god match med stillingen inkluderer:

 • Vellykket design, utvikling og støtte for live-bruksapplikasjoner.
 • En selvstartende og ivrig etter å lære nye ting. Jeg søker kontinuerlig å bygge ferdighetene mine og trives i miljøer med høyt tempo.
 • Streber etter fortsatt fortreffelighet. Mine bidrag til teamet i løpet av mitt siste års internship førte til et tilbud med selskapet etter endt utdanning, og jeg har fortsatt å påta meg nye ansvarsområder og utfordringer i løpet av min periode.
 • Gir eksepsjonelle bidrag til kundeservice. I min forrige rolle forbedret jeg oppløsningshastigheten for første anrop med 8 % siste kvartal, samtidig som jeg holdt taletiden flat.

Med en MS-grad i Information Systems Management har jeg en fullstendig forståelse av hele livssyklusen til et programvareutviklingsprosjekt. Jeg har også erfaring med å lære og mestre ny teknologi. Min erfaring inkluderer:

 • Kundeservice og support
 • Programmering av både nye applikasjoner og vedlikeholdsarbeid
 • Problemisolering og analyse
 • Testing av programvarekvalitet
 • Søknads- og kravanalyse
 • Prosessforbedring og dokumentasjon

Se CV-en min for mer informasjon. Jeg kan nås når som helst på 555-555-5555 eller sarah.jones@email.com. Takk for din tid og omtanke. Jeg ser frem til å snakke med deg om denne jobbmuligheten.

Vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Sarah Jones

Utvide

Når du sender et følgebrev på e-post, ta med kontaktinformasjonen din i signaturen din.

Artikkelkilder

 1. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Hva datasystemanalytikere gjør .' Åpnet 5. januar 2022.