Musikkarrierer

Fordeler og ulemper med å lage din egen musikkutgivelse

CD som reflekterer noter

••• Martin Diebel Getty-bilder

Det blir lettere for hver dag å gi ut musikken din og bygge en musikkarriere uten støtte fra et plateselskap. Det er en spennende ting for musikere, og for mange mennesker er det det beste valget. På den annen side er det en tendens til at DIY-ruten blir romantisert. I virkeligheten, som enhver annen type utgivelse, kommer valget om å gi ut musikken din med fordeler og ulemper (akkurat som en stor merkevareavtale og en indie-labelavtale ). Før du bestemmer deg for å gi ut albumet ditt selv, ikke glem å veie opp disse faktorene.

Fordelene ved å selvutgi et album

  1. Du beholder dine rettigheter: Glem å bekymre deg for forvirrende kontrakter, dyre advokater og ved et uhell signere musikken din, synet ditt og kanskje ditt førstefødte barn til noen plateselskap for livet. Du kommer ikke til å fange deg selv i en dårlig avtale nå, gjør du? Du bestemmer hvordan musikken din skal brukes når den brukes, og hvor mye folk må betale for å bruke den, slutt på historien.
  2. Du beholder kontantene : Har du noen gang undret deg over måten noen ekstremt suksessrike musikere er tilsynelatende flate? Jada, noen ganger er de i den posisjonen fordi de kjøpte ting som for eksempel, gullbelagte porter , men ofte er de i posisjonen fordi de er sist på listen som skal betales. Hver person som kommer inn for å hjelpe med karrieren din får et kutt, men når du gjør det selv, får du spise hele kaken.
  3. Du lager det (eller gjør det ikke) på dine egne vilkår : Selv det mest tilbakelente og artistvennlige uavhengige plateselskapet må ha noen begrensninger i tankene når det kommer til prosjekter de er villige til å jobbe med deg, og store merker kan være ekstremt krevende. Noen etiketter vil kanskje sende deg tilbake til studioet når du bestemmer deg for å endre musikalsk retning, eller de kan kreve at du tar et 'utseende' for markedsføringsformål. Det er mange måter du kan krangle kreativt med en etikett, og avhengig av hva slags avtale du har, vil noen ganger etiketten vinne. Når du er den som legger ut musikken, slipper du musikken du vil ha, og bare musikken du vil, når du vil gi den ut. Markedsføringen, turneen og hele avgjørelsen vil bli tatt av deg, så det vil ikke være noen av de typiske konfliktene.

Ulempene med å selvutgi et album

  1. Du må betale regningen: En av hovedgrunnene til at mange vil ha en platekontrakt er at det ligger litt penger bak utgivelsen. En stor etikettavtale kan gi en hyggelig avansere , og til og med en liten indie-etikett kommer til å ta opp mange av kostnadene forbundet med å gi ut en plate, som PR og pressing. Hvis du slipper det selv, vil den økonomiske byrden være din alene, og det kan være begrensende når det gjelder å oppnå alt du ønsker å få gjort. Det kan også bety at du vil stå overfor et fjell av gjeld hvis du ikke selger så mye som du forventer. Etiketter vil også ha etablerte forhold til produsenter og PR-selskaper som ofte oversettes til kredittavtaler og reduserte priser, siden etikettene kaster mye av virksomheten deres vei. Når du etablerer deg, kan du bli bedt om å betale på forhånd for bestillingene dine, og du kan forvente å betale full pris.
  2. Du har kanskje ikke kontaktene: Etiketter vil ha en stabel med kontakter på plass som hjelper dem å markedsføre utgivelsene deres – media, promotører, agenter og så videre. Hvis du er ny på musikkbransjen, må du bygge den lille svarte boken fra bunnen av. Selvfølgelig må alle begynne et sted, og hvis du fortsetter å koble ut musikken din selv, vil du ha nettverket av tilkoblinger snart nok. Ikke undervurder tiden dette kan ta. Å ikke ha disse kontaktene på plass fra begynnelsen vil gjøre jobben din litt vanskeligere.
  3. Du vil lære mens du gjør: Hvis du ikke har mye erfaring fra musikkbransjen å snakke om, vil du møte en læringskurve når du begynner å legge ut musikken din. Det er mange forskjellige deler å administrere og pleie. Det vil ta litt tid å finne ut hva som fungerer – og hva som ikke gjør det – for deg. Det kan bli en dyr leksjon.
  4. Det er en fulltidsjobb: Avhengig av målene dine for musikken din, kan promotering av en plate være ekstremt tidkrevende. Ordne presse, holde oversikt over salg, promotering av albumet , og bookingshow er alle en fulltidsjobb. Når du gjør alt dette arbeidet, konsentrerer du deg ikke om musikken din. Så det er lett å finne deg selv i den posisjonen hvor du har kommet godt i gang med promoteringen av din første utgivelse, men du har ikke noe nytt å følge opp med fordi du har blitt oppslukt av forretningssiden av tingene .