Kvinner I Næringslivet

Fordeler og ulemper med å fremleie kommersiell plass

Veier fordeler og ulemper ved fremleie

Store forfra av en blokk med nye kommersielle lokaler for utleie

••• Dobresum/Getty Images

Det er mange fordeler med å fremleie kommersielle lokaler. Men for å få mest mulig ut av fremleie, sørg for at du shopper rundt først fordi fremleieplass har også sine ulemper. Når du fremleier – du blir fremleietaker – leier du egentlig plass fra en annen leietaker – ikke eieren. På grunn av den underordnede karakteren til en fremleie, må du være sikker på å forstå risikoene og fordelene som er involvert.

Fremleielovene vil variere fra stat til stat, så sørg for å sjekke utleier-leielovene i ditt område før du inngår en kontrakt.

Den opprinnelige leietakeren

Det er mange grunner til at en leietaker kan velge å fremleie plass. Kanskje den opprinnelige leietakeren – kjent som fremleieleieren – hadde for mye plass og ønsket å fremleie for å tjene penger ved å fylle det tomme kontoret. Leietakeren kan ha vokst seg for stor og flyttet, men var fortsatt låst til en langsiktig avtale, så han måtte fremleie for å dekke kostnadene.

Uansett årsak til en fremleie av leietaker, må du nøye lese de involverte kontraktene for å beskytte deg selv. Be den opprinnelige leietakeren om å se leiekontrakten med eiendomseieren eller eiendomsforvalteren. Sørg for at eieren har samtykket til å la leietaker fremleie eiendommen. Fremleieleieren som ikke vil vise deg sin opprinnelige leieavtale bør ikke stoles på.

Aldri godta et tilbud om første fremleie. Prøv alltid å forhandle frem en bedre avtale.

Fordeler med fremleie av kommersielle lokaler

Fremleie av kommersielle arealer kan være svært fordelaktig for en mindre bedrift eller en som nettopp har startet opp. Ofte er fremleieplass rimeligere enn en standard næringsleie , og det kan være lettere å kvalifisere for en fremleie enn for en eksklusiv leieavtale.

Du kan leie akkurat den plassen du trenger. Hvis bedriften din er liten og du bare trenger flere hundre kvadratmeter, vil du finne mange flere alternativer i fremleiemarkeder. De fleste fremleide plassene er allerede ferdige. Du trenger ikke å bekymre deg for oppgraderinger og utbygginger.​

Færre 'Strings Attached'

Fremleieavtaler er generelt enklere og mer greie enn andre kompliserte typer kommersielle leieavtaler. Fremleie er imidlertid fortsatt bindende juridiske dokumenter og er også betinget av den opprinnelige leieavtalen. Du bør vurdere sterkt å få en advokat eller en betrodd eiendomsmegler til å se fremleieleierens leieavtale, samt fremleieavtalen før du signerer.

Tilgang til fellesarealer, fordeler og nettverk

Mange fremleide rom gir tilgang til resepsjonsområder, pauserom, konferanserom, lager og andre delte rom til en redusert kostnad eller, i noen tilfeller, til og med gratis.

Siden fremleie er en del av en større plass, trenger du kanskje ikke betale for alarmsystemer eller internettilgang hvis det allerede er kablet plass til disse tingene.

Dessuten, hvis du jobber alene, kan du ha nytte av å fremleie plass hvis du slår deg sammen med noen i et lignende yrke. Du kan få bedrifts- eller klienthenvisninger, ha en ny kollega å snakke bransje med, eller dele ressurser.

Tilgang til administrativ støtte

Hvis plass er delt, og du ikke er på kontoret hele dagen, kan andre fremleietakere eller ansatte hos fremleieutleieren svare på telefonene dine, motta post og pakker eller hilse på uventede besøkende. Hvis du ber om disse tjenestene, må du kanskje betale for dem, men du trenger ikke å være bundet til kontoret hele dagen bare for å få posten.

Mange fremleietakere kan forhandle frem leieavtaler som gir dem tilgang til fremleiers faks- og kopimaskiner eller annen kontorteknologi, noe som krever færre deler av utstyr å kjøpe.

Mulighet for å ta hele plassen

Hvis fremleieleieren ønsker å flytte før leiekontrakten er utløpt, kan det hende de kan fremleie hele plassen til deg. Det kan gjøre det lettere å kvalifisere deg for større plasser hvis du har et eksisterende økonomisk forhold til en fremleieleier, og hvis du ønsker å beholde plassen etter at den opprinnelige leieavtalen har utløpt, kan du være i en bedre posisjon til å forhandle leieavtalen med den faktiske. huseier.

Ingen CAM eller andre uforutsigbare avgifter

I en typisk fremleie er du ansvarlig for å reparere skadene du forårsaker. Imidlertid er fremleieleieren din - eller utleieren deres - vanligvis pålagt å reparere og vedlikeholde fellesarealer. Se gjennom leiekontrakten som den opprinnelige leietakeren har og se hvem som er ansvarlig for de ulike vedlikeholdene som er oppført.

I de fleste tilfeller er fremleieavtaler fullt betjente leieavtaler med en flat månedlig leie. Denne faste leien betyr at det ikke er noen gebyrer for felles områdevedlikehold (CAM) og andre uforutsigbare avgifter. Det kan gjøre budsjettering for husleiebetalinger enklere.

Ulemper med fremleie av kommersielle lokaler

Ulempene med fremleie er stort sett logistiske eller lovlige. Disse vanskelighetene skal ikke ignoreres, da de kan koste at du ikke tar tak i dem i starten.

Forretningskompatibilitet

Du kan være begrenset på hvordan du kan bruke eiendommen. Sørg for å sjekke soneinndelingen i området du forventer å fremleie for å sikre at din type virksomhet er tillatt. Sørg også for at de andre virksomhetene i de tilstøtende områdene er kompatible med din. Du vil ikke ha høye smell eller annen støy når du er i telefonen med en klient.

Fremleie kan også påvirke tilgangen din til utvendige og innvendige skilt eller andre former for reklame. Det kan gi en 'mindre bedrift' følelse for kunder som kommer til kontoret ditt. Av denne grunn er det nyttig å fremleie fra noen i samme yrke. For eksempel bør en advokat først søke å fremleie fra en annen advokat hvis de deler plass. Ved å slå seg sammen med andre lignende yrker, kan det bidra til å fjerne atmosfæren i småbedrifter.

Du er også prisgitt den dekorerende smaken til din underutleier. Du vil være begrenset til endringene du kan gjøre med plassene du fremleier.

Ugunstige vilkår kan gis til deg

Juridiske problemer kan oppstå dersom du har problemer med enten fremleieleier eller fremleieleiers utleier. For å minimere din juridiske eksponering og beskytte rettighetene som fremleietaker, sørg for å få en advokat til å gjennomgå fremleieavtalen din og den opprinnelige leieavtalen før du signerer.

Hvis fremleieleieren forhandlet frem en 'dårlig' avtale med utleieren sin, kan de prøve å overføre visse avgifter og høyere leie til deg. Sørg for å lese både fremleieavtalen og den opprinnelige leieavtalen og sammenlign fremleievilkårene dine med andre sammenlignbare leiepriser og tilbud i lignende rom. Dette er en grunn til at du bør se på så mange andre rom som mulig før du bestemmer deg for en bestemt plass.

Standard av utleier

Hvis fremleieleieren din misligholder ved ikke å betale utleieren eller eiendomsforvalteren, kan det påvirke fremleien din. For eksempel betaler du fremleieleieren husleie, men fremleieren betaler ikke utleieren sin.

Du kan løse dette ved å inkludere i fremleierettighetene dine til å dekke kostnader og skader hvis du blir kastet ut på grunn av mislighold fra fremleiegiveren.

Forsinkelser i vedlikeholdstjenester

Hvis du trenger reparasjoner på eiendommen eller andre tjenester levert av utleier, kan det hende at du fortsatt må gå gjennom fremleieleieren for utbedring. Det kan føre til forsinkelser og hodepine i problemer som håndteres og kan komplisere rettsmidler for uløste problemer.

Konklusjon

Til tross for ulempene, tilbyr fremleie generelt nye og små bedriftseiere en rimelig og praktisk måte å komme seg ut av det hjemmebaserte kontoret og inn i den 'virkelige' verdenen.

Det er viktig å gjennomgå fordeler og ulemper ved hver mulighet og få en profesjonell – advokat eller lisensiert eiendomsmegler – til å gjennomgå dokumentene før du signerer.

Informasjonen i denne artikkelen er ikke juridisk rådgivning og er ikke en erstatning for slike råd. Statlige og føderale lover endres ofte, og informasjonen i denne artikkelen gjenspeiler kanskje ikke din egen delstats lover eller de siste endringene i loven. For aktuell juridisk rådgivning, vennligst kontakt en advokat.