Karriereråd

Spørsmål å stille før du går tilbake til forskerskolen

Vil Graduate School hjelpe meg med å forbedre økonomien min?

For mange kan det å gå på forskerskole virke som en enkel sak. Det kan bidra til å kvalifisere deg for et bredere utvalg av jobber. Det kan hjelpe deg å øke lønnen. Det kan til og med hjelpe deg å gjøre den karriereendringen du har drømt om.Men det er ikke sikkert. Avhengig av feltet ditt kan det bety en betydelig økning i inntektspotensialet ditt, men for enkelte felt kan det ikke hende det.

Eller kanskje du vurderer å studere fordi du har det vanskelig å finne en jobb. Dette er ikke alltid det mest økonomiske valget. Legg heller planer for å håndtere overgangen mellom college og å finne en jobb. I tillegg, husk at når du er ferdig med videregående skole, vil du være i samme posisjon på jakt etter jobb som du er nå. Hvis du bestemmer deg for at videregående skole er det riktige valget for deg, er det også viktig å nøye velge skolen du går på når du skal tilbake til skolen.

Før du bestemmer deg for å melde deg på grunnskolen, bør du stille disse spørsmålene for å sikre at det er det beste økonomiske grepet.

Hvordan vil graden forbedre min nåværende jobbsituasjon?

burde-jeg-gå-tilbake-til-grad-skolen

Heltebilder/Getty.

Hvis du har brukt noen år på jobbfeltet ditt, og du vet at du trenger en høyere grad for å kvalifisere for forfremmelser eller for å gå inn i en lederstilling, bør du definitivt vurdere å gå tilbake til skolen.

Hvis du har en vanskelig tid å finne jobb i feltet du ønsker å jobbe i, kan det hende at en ny grad ikke hjelper deg med å finne arbeid. Det kan til og med hindre deg i å finne en ny jobb, da du kan prise deg selv ut av visse jobber eller risikere å bli overkvalifisert.

I stedet bør du vurdere å utvide jobbsøket ditt, se i relaterte felt og på et større geografisk sted før du går tilbake til skolen. Det tar tid å finne en jobb, og det kan være vanskelig å fortsette å lete selv etter at vennene dine har funnet en jobb.

Før du melder deg på grunnskolen, bør du ha en karriereplanleggingsøkt for å sikre at dette vil hjelpe deg med å nå dine langsiktige karrieremål. Hvis du er klar til gå videre til en ny jobb , bør du sørge for at desperasjon til å forlate den nåværende jobben din er ikke avgjørende for beslutningen din om å gå tilbake til skolen.

Vil graden forbedre lønnen min?

er-grad-skolen-verdt-det

Tom Werner/Getty.

For mange grader, for eksempel en MBA, er en høyere lønn sannsynligvis når du er ferdig utdannet.

Du vil sannsynligvis også øke inntjeningspotensialet ditt hvis du får en mastergrad i utdanning, men ikke i samme grad som du ville gjort med en MBA.

Hvis du tar graden først og fremst for å forbedre lønnssituasjonen din, er det også lurt å vurdere hvor mye det vil koste deg å få graden. Det gir ikke mening å sette opp 100 000 dollar i gjeld for en grad hvis du bare skal øke inntjeningspotensialet med rundt 10 000 dollar i året.

Dette faktum alene betyr ikke at du bør gi avkall på forskerskolen. Men du må sørge for at en høyere grad gir økonomisk mening først.

Ønsker jeg å fortsette i dette karrierefeltet?

går tilbake til forskerskolen

Caiaimage/Paul Bradbury/Getty.

Mange mennesker får sin lavere grad innen et spesifikt felt, deretter uteksamineres for å lære at de hater å jobbe i alle aspekter av det feltet, og bestemmer seg for å endre karriere .

Dette gjelder også grunnskolen. Før du får en ny grad innen faget ditt, bør du vurdere å bruke noen år på å jobbe før du går videre i gjeld for flere grader. Tross alt, hva om du bestemmer deg for at du hater feltet ditt? Sommerpraksis er en fin måte å gjøre dette på mens du er på skolen.

Hvis du vurderer å ta en grad slik at du kan bytte felt, bør du prøve å få litt erfaring innen feltet du ønsker å gå over til før du melder deg på.

Hvordan vil det å gå tilbake til forskerskolen påvirke livsstilen min?

forskerskole-budsjett

Maskot Creative/Getty.

Hvis du planlegger å gå tilbake på heltid til skolen og leve helt på studielån eller stipendpenger, er du i stand til å kutte ned og justere budsjettet?

Hvis du planlegger å delta på nattkurs eller et studieprogram med lav residens, har du spurt deg selv hvordan det vil påvirke dine nåværende forhold? Hvis du er gift, må din ektefelle støtte beslutningen og ofrene du vil gjøre. Hvis du har barn, må du ha barnepass og ta hensyn til kostnadene i det nye budsjettet.

Det er også lurt å unngå å sette seg i gjeld så mye som mulig. Det er viktig å vurdere hvordan det å gå tilbake til skolen vil påvirke andre områder av livet ditt. For eksempel, hvis du må flytte for programmet ditt, hvordan vil du betale for flyttingen? Har du råd til å bo i det geografiske området? Og vil du kunne finne en deltidsjobb der?

Finnes det alternative måter å betale for forskerskolen på?

hvordan-betale-for-graduate-school

Heltebilder/Getty.

Mange arbeidsgivere er villige til å betale for hele eller deler av timene dine eller en avansert grad. Sjekk med personalavdelingen din for å se om bedriften din tilbyr et refusjonsprogram for undervisning.

Selv om du kan ta litt lengre tid å få graden din hvis du går deltid på kveldene eller i helgen, kan du opprettholde din nåværende livsstil, og få graden du ønsker eller trenger. Hvis du bestemmer deg for å forlate jobben og fortsette på heltid på skolen, sørg for å søke om alle tilskuddene og stipendene du kan. Før du i det hele tatt søker på videregående skole, bør du bestemme hvor mye du er villig til å låne for å betale for skolen.