Jobbsøking

Spørsmål å stille når du starter en ny jobb

Unge forretningskolleger ser på dokumenter og stiller spørsmål i et møte.

••• Corey Jenkins / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Den første dagen på kontoret er en stor dag. Når du begynner i en ny jobb, er det alltid en god idé å ikke forvente at denne arbeidsplassen blir den samme som din forrige. Hver bedrift har sin egen måte å gjøre ting på og sin egen stil. Jo raskere du lærer hvordan du opererer i det nye arbeidsmiljøet ditt, desto raskere blir du en ressurs.

Nyansatte gjør det alltid bra når de tar initiativ til å lære. Det er noen spørsmål som det er viktig å få svar på, slik at du kan starte den nye jobben på rett fot.

Beste spørsmål å stille når du starter en ny jobb

Mens mange av disse spørsmålene kan besvares i en ny medarbeiderorientering , noen av dem kanskje ikke. Legg merke til spørsmålene som ikke dekkes i opplæringen. Hvis de ikke blir besvart i løpet av de første dagene på jobben, ta kontakt med jevnaldrende og nærmeste leder, slik at du er så informert som mulig.

Introduser deg selv for så mange som mulig , slik at du får tilgang til råd og støtte når du starter ansettelsesperioden hos din nye arbeidsgiver.

Hva er selskapets forventninger til din rolle?

Når du søker og intervjuer jobben, leser du sannsynligvis og leser stillingsbeskrivelsen på nytt. Men ditt fulle ansvar og selskapets forventninger er ikke nødvendigvis begrenset til det som står oppført i stillingsannonsen. Her er noen spesifikke spørsmål du bør vurdere som vil hjelpe deg å få hele bildet av din nye rolle.

 • Er noen del av den opprinnelige stillingsbeskrivelsen uklar, tvetydig eller utdatert? I så fall, be om avklaring.
 • Hvor lang tid bør det ta før du blir autonom (ikke lenger trener) på din stilling?
 • Når og hvordan vil organisasjonen vurdere resultatene dine?
 • Hvilken prosess følger organisasjonen din for ytelsesvurderinger?
 • Hva gjør suksess ser ut i din nye rolle og din avdeling?
 • Hvordan håndterer ledelsen svikt i å oppfylle forventningene?

Når du har svarene på disse spørsmålene, vil du forstå resultatstyringsprosessen . Du kan deretter ta med denne informasjonen inn i hvordan du angir din faglige mål for året som kommer.

Hva er selskapets retningslinjer og prosedyrer?

Det er viktig at du snakker samme språk som selskapet når det gjelder retningslinjer og prosedyrer. For eksempel er det sannsynligvis en policy på plass for innlevering av oppgaver. Hvis du misforstår (eller aldri visste i utgangspunktet) hvordan du sender inn fullført arbeid, kan lederne og kollegene dine anta at du aldri har gjort arbeidet.

Fra å få jobben gjort til å ta fri til arbeidstid, alle disse problemene er knyttet til selskapets retningslinjer og prosedyrer.

Å bosette seg betyr å bli kjent med strukturen og passe inn.

Her er noen spørsmål for ytterligere å finne ut selskapets retningslinjer og prosedyrer:

 • Finnes det en medarbeiderhåndbok?
 • Hvordan forventes du å håndtere konflikter mellom deg selv og en annen ansatt?
 • Hva er prosessen for å rapportere overgrep, trakassering og annen uetisk oppførsel?

Å ta deg tid til å forstå organisasjonens historie og hvordan det nye teamet ditt fungerer, er en fin måte å tjene respekten til kollegene dine på.

En lærende og tålmodig tilnærming til ditt engasjement på det nye kontoret ditt vil bidra til å etablere din egen troverdighet og bygge tillit hos dine nye lagkamerater.

Etter hvert vil du også vurdere hvilke prosesser som fungerer og hvilke prosesser som trenger forbedring. Bli kjent med utfordringene organisasjonen står overfor og hva som er planlagt for fremtiden.

Hva er kulturen eller stemningen på kontoret?

Du har kanskje diskutert noen aspekter ved den nye organisasjonens kultur før du aksepterer din nye rolle, men det er viktig å forstå hvordan den kulturen ser ut på en daglig basis.

For bedre å forstå personligheten til selskapet, her er noen spørsmål å stille:

 • Når forventes du å bli klokket inn på kontoret og når har du lov til å jobbe hjemme?
 • Hvilke kommunikasjonskanaler har du rett til å bruke for å kommunisere eksternt/digitalt med andre ansatte?
 • Er det noen arbeidsplassklubber eller idrettslag du kan engasjere deg i for å møte nye mennesker?
 • Hvordan holdes ansatte ansvarlige for forpliktelser og mål?
 • Hva er akseptabel oppførsel på jobb og hva er det ikke?
 • Hvor nært har ledere lov til å være med sine ansatte?
 • Hva er tempoet på arbeidsdagen?
 • Foretrekker selskapet direkte åpenhet eller forsiktig diplomati i samarbeidsøyeblikk?

Hvordan gjøre det beste inntrykket

I tillegg til å ha spørsmål klare til å stille, er det viktig å ta seg tid til å forberede seg til å begynne i den nye jobben. Gjennomgå disse 20 tips for å starte i ny jobb , så du er på vei til suksess med din nye arbeidsgiver.

Bunnlinjen

Vær nysgjerrig fra dag én: Å vise nysgjerrighet ved å stille spørsmål er en utmerket måte å vise engasjementet ditt på , vis at du er forpliktet til å lære, og la ledere vite at du ønsker å gjøre det bra i din nye rolle. Det hindrer deg også fra å virke reservert, engstelig eller fordømmende på den første arbeidsdagen.

Ta relasjonsbygging på alvor: I tillegg er det å stille spørsmål en fin måte å bli kjent med dine nye kolleger og legge grunnlaget for sterke, langvarige relasjoner på jobben . Å fylle ut kunnskapshullene dine ved å stille gode spørsmål vil gi deg et forsprang på en givende karriere i det nye selskapet.