Regjeringskarrierer

Søker på nytt på jobb når den blir lagt ut på nytt

En frustrert mann ved et skrivebord med en bærbar datamaskin

•••

Peopleimages / Getty Images

Når jobber blir omplassert, kan det være frustrerende for søkere fordi de ikke vet hva som førte til at prosessen ble startet på nytt. Selv om det generelt kan bety at ansettelseslederen er misfornøyd med kvaliteten på søkermassen, er dette ikke alltid tilfelle.

For eksempel kan det hende at en ansettelsesleder ikke har tid til å planlegge intervjuer med en gang. I stedet for å utvide sluttdato på oppslaget, kan en organisasjons personalavdeling kreve at ansettelsesledere legger om og vurderer jobbsøknader fra begge oppslagene.

Andre grunner til å repostere kan være at etter å ha gjennomført en runde med intervjuer, kan ansettelseslederen ha oppdaget at de trenger kandidater med en litt annen kompetanse eller kanskje jobbens oppgaver eller krav har endret seg. Det kan også være at et tilbud ble utvidet til en kvalifisert kandidat som endte med å gi stillingen videre. Reposteringen kan være et resultat av en rekke ting.

Uansett kan søkere som var under seriøs vurdering første gang bli vurdert med omposteringen, mens de som ble silt ut første gang sannsynligvis ikke vil bli vurdert på nytt.

Når tidligere søkere vil bli vurdert

Reposteringer angir noen ganger om tidligere søkere vil bli vurdert sammen med nye søkere. Å gjøre dette hjelper å ansette ledere fordi det i stor grad begrenser antallet dupliserte søknader de mottar.

Når det opprinnelige innlegget sier at tidligere søkere fortsatt er i gang, er det ikke nødvendig å søke på nytt. Du kan anta at CV-en din har blitt lagret, og hvis du oppfyller kvalifikasjonene, kan du bli vurdert. Med noen få unntak bør søkere generelt ikke søke på nytt stillingsannonser når de legges ut på nytt.

Når en jobb blir omplassert med høyere lønn

Hvis det nye oppslaget har et høyere lønnsområde, for eksempel, kan det hende det ikke viser seg å være fruktbart å søke på nytt. Det høyere lønnsområdet betyr sannsynligvis at ansettelsessjefen prøver å tiltrekke søkere med høyere kvalifikasjoner enn de som opprinnelig søkte.

Når en jobb legges ut på nytt etter intervjuer

Etter at en ansettelsessjef har intervjuet kandidater, blir noen ganger jobber omplassert. Når dette skjer, kan det være spesielt opprørende og frustrerende for de som blir intervjuet. Hvis du intervjuer for en jobb og den deretter legges ut på nytt, er det ingen grunn til å søke på nytt.

Ansettelseslederen har all informasjonen han eller hun trenger for å bestemme om han eller hun skal ansette deg. Med mindre du blir kontaktet direkte av ansettelseslederen eller mottar informasjon om innsiden eller bakkanalen, bør du ikke søke på nytt.

Mesteparten av tiden er repostering et tegn på at noe bare ikke stemmer for deg. Kanskje ansettelseslederen bestemte at du ikke ville passe godt, du har ikke kunnskapen, ferdighetene og evnene, eller organisasjonens behov har endret seg.

Det er sannsynligvis på tide å ta fatt på andre muligheter, så lær av erfaringen og fokuser jobbsøkingen andre steder. Husk imidlertid at reglene for å søke på nytt har noen unntak.

Når den reposterte jobben skiller seg fra originalen

Hvis en repostering er forskjellig fra den opprinnelige posten, kan det være en god idé å søke på nytt. Det kommer an på hvordan innlegget er annerledes. Hvis det nye oppslaget har en vesentlig annen stillingsbeskrivelse, kan det være verdt å søke på nytt, spesielt hvis du passer bedre med den nye stillingsbeskrivelsen enn med den gamle.

Ansettelseslederen har kanskje ikke sett deg innenfor rammen av den nye stillingsbeskrivelsen og kan ha ønsket å starte friskt med en ny søkermasse siden stillingsbeskrivelsen er vesentlig annerledes.

Når din legitimasjon eller erfaring har endret seg

Noen ganger blir ikke jobber omplassert med en gang. En jobb som blir lagt ut i begynnelsen av året, for eksempel, kan bli lagt ut på nytt senere på året. Kanskje personen som tok jobben først gikk videre, eller så gikk det bare ikke. I løpet av den tiden kan du ha påtatt deg en rolle som passer til ansettelseskravene for den nye stillingen. I så fall er det helt fornuftig å søke jobben på nytt.