Jobbsøking

Grunner til ikke å si opp jobben din med en gang

Når det ikke er en god idé å forlate jobben med en gang

Forretningskvinne ser på dataskjermen.

••• Tempura / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Det er mange gode grunner til å slutte i jobben . Det er også tider når det er fornuftig å beholde det, selv om det ikke er på langsiktig basis. Hvis du kan forlate din nåværende stilling på dine vilkår, når du er klar, vil overgangen til ny ansettelse være mye enklere.

Å vente gir deg også muligheten til å tenke gjennom for å være sikker på at beslutningen du tar om å si opp er den riktige.

Noen ganger er det ikke det beste å slutte. Det kan koste deg penger, og til og med gjøre det vanskeligere å bli ansatt hvis du ikke har en annen jobb i kø. Eller timingen er kanskje ikke riktig .

Før du sier at jeg slutter, gå gjennom disse grunnene til at du kanskje ikke vil si opp med en gang. Finn også ut om det er noen måte du kan endre ting på og lær å elske jobben din .

Grunner til ikke å si opp med en gang

Du er sint

Du har hatt en forferdelig dag på jobben, du er sint på sjefen, og ingenting går som det skal. Å slutte kan virke som den beste løsningen, men beslutninger tatt i hast er ikke alltid de beste. Gå hjem, roe deg ned, tenk gjennom det og vent i minst 24 timer for å være sikker på at du virkelig vil slutte akkurat nå.

Vurder om det er noe som kan gjøres for å fikse situasjonen og gjøre oppholdet til et levedyktig alternativ. Er det ting du eller selskapet kan gjøre for å løse problemet? Hvis problemet kunne løses, ville du bli værende?

Du hater jobben din

Hater jobben din er en legitim grunn til å slutte, men er det en måte å gjøre rollen din mer velsmakende på, eller er det andre stillinger i selskapet som kan passe bedre? Hvis du liker bedriften din, lederen din og medarbeiderne dine, er det kanskje et alternativ å bli i en annen stilling.

Sjekk ut interne stillingsannonser for å se om det er en rolle som kan være et bedre alternativ før du tar en endelig beslutning om å si opp.

Du trenger en pause

Har du jobbet nesten døgnet rundt uten ferie eller fri? Hvis du er utbrent etter å gjøre for mye, kan det være en rask løsning å ta litt tid borte fra kontoret. En ferie, selv en kort, kan gi deg klarhet og vil hjelpe deg med å bestemme hva neste fase av karrieren skal være.

Hvis du har fri, ikke nøl med å bruke den. Hvis du ikke har fri, kan ulønnet permisjon være et alternativ. Snakk med sjefen din for å se om du kan be om permisjon fra jobb.

Du har ikke råd til å slutte

Har du nok penger i banken til å finansiere en jobbsøking uten at det kommer inn lønnsslipp? Å finne en ny jobb er ikke alltid så raskt eller så enkelt som du kanskje tror. Selv om du har en sterk ferdighetssett og jobbe i et etterspurt karrierefelt intervjuprosess kan være langvarig, og du må erstatte tapte inntekter til du starter en ny stilling.

Du vet aldri hvor lang tid et jobbsøk vil ta – selv på et godt arbeidsmarked. Det kan være mer fornuftig å begynne å søke jobber før du leverer oppsigelsen. Hvis du får et jobbtilbud, vil du kunne gjøre en smidig overgang til din neste rolle uten å bekymre deg for hvordan du betaler regningene.

Du trenger fordelene

Hvis du har en anstendig fordelspakke, er det viktig å vite hva som vil skje med din ansattgoder etter at du slutter i jobben . Du vil ikke heve røde flagg med sjefen eller personalavdelingen din ved å stille for mange spørsmål om hva som skjer etter at du avslutter ansettelsesforholdet, men informasjonen kan være tilgjengelig på nettet eller i medarbeiderhåndboken din.

Gå nøye gjennom alternativene dine for fortsatt dekning, og for hva som skjer med fordelene du har på plass når du drar.

Du vil bli ansett som en jobbhopper

I dagens arbeidsmarked, jobbhopping er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Mange bedrifter ansetter kontraktsarbeidere og korttidsansatte, og det finnes måter å gjøre det på finjustere CV-en din for å dempe virkningen. Du må imidlertid fortsatt være forberedt på å svare på intervjuspørsmål om hvorfor du forlot jobben , spesielt hvis du har hatt mange av dem.

Du har ikke en avreiseplan på plass

Å slutte uten en plan på plass kan være skummelt fordi det er for mange ukjente. Du vet ikke hvor lang tid det vil ta å bli ansatt, du kan bruke bankkontoen din raskere enn forventet, og du vet ikke hvor du skal finne din neste jobb.

Det er bedre å utforske arbeidsmarkedet, å vite hvilke jobber du er kvalifisert for, hvor mye du kan forventer å tjene , og hvilke organisasjoner som ansetter, på forhånd. En smidig avgangsplan vil sikre en vellykket overgang til ny ansettelse.

Du har ikke en ny jobb som venter

Selvfølgelig er det enkelt å ta avgjørelsen om å slutte når du har en ny jobb å gå til. Hvis du ikke gjør det, og omstendighetene på jobben er ikke så vanskelige at du kan ikke bli , er det mer fornuftig å starte en forsiktig og konfidensiell jobbsøking mens du fortsatt er ansatt.

Det er enkelt å jobbsøk på nett fra telefonen din, så vel som på en datamaskin. Mange arbeidsgivere gjennomfører telefon- eller videointervjuer, og du kan sjonglere ta fri fra jobben for personlige intervjuer . Rask spor jobbsøkingen din til bli ansatt raskt , og send deretter inn varselet ditt.

Når du ikke er sikker på å slutte

Hva bør du gjøre hvis du vil slutte, men ikke er sikker på om du bør? Den beste måten å starte beslutningsprosessen på er å lage en liste over fordeler og ulemper ved din nåværende jobb, inkludert jobbansvar, lønn, fordeler, tidsplan, muligheter for vekst, bedriftskultur og hva du karrierevei ser ut som hos din nåværende arbeidsgiver. Hvis du har et annet jobbtilbud, sammenlign din nåværende kompensasjonspakke med den som tilbys av det nye selskapet.

Når din beslutning er å bli, disse Tips vil hjelpe deg med å beholde jobben din, og til og med være glad for at du gjorde det.

Når du er klar til å slutte

Når du har bestemt deg for å si opp, er det viktig å forlate jobben så elegant som mulig. Her er hva du skal gjøre før du slutter , hvordan fortell sjefen din som du slutter, og eksempler på oppsigelsesbrev for å formalisere din avgang.