Jobbsøking

Grunner til å slutte i en jobb du elsker

forretningskvinne som gnir nakken ved skrivebordet, frustrert over jobben sin.

•••

Seb Oliver/Culture/Getty Images

Tenker du på å slutte i en jobb du elsker? Du ville ikke vært den første. Den typiske arbeideren blir på en jobb i omtrent fire år før han går videre til grønnere beitemarker, ifølge Bureau of Labor Statistics.Mens noen av disse menneskene flykter fra situasjoner de ikke kan vente med å forlate, bytter andre jobb av mer kompliserte årsaker.

Kanskje du elsker jobben din, men du er bekymret for å bli foreldet fordi du har vært i én stilling en stund. Kanskje timene dine er for lange, eller pendleturen din er for utmattende. Noen ganger, grunner til å bli oppveier grunnene til å gå – selv når du liker det du gjør.

Her er 7 grunner til å slutte i en jobb du elsker

Se gjennom disse tegnene på at det kan være på tide å slutte i jobben du elsker og vurdere å gå videre.

1. Mer penger

Den mest åpenbare grunn til å slutte i jobben at du elsker er mer penger. Det spiller ingen rolle hvor mye du elsker jobben din hvis du er stresset over å betale regningene hver måned og ikke får endene til å møtes. Før du starter et jobbsøk eller slutter, finne ut hvor mye du er verdt i dagens arbeidsmarked. Det er viktig å være sikker på at du faktisk kan få en større lønnsslipp hvis du leverer inn varselet ditt.

2. Bedre balanse mellom arbeid og liv

Kommer jobben din i veien for livet ditt? Kanskje du sliter med det balansere familieansvar med dine profesjonelle plikter . Kanskje er pendlingen din i veien for å gjøre noe annet enn å jobbe – noe som gir deg lite tid til andre interesser. Disse faktorene kan være signaler om at det er på tide å vurdere andre jobbalternativer som passer bedre for der du er i livet ditt nå.

3. En endring av natur

Det kan være lurt å bo nærmere familien eller flytte til et annet klima. Eller kanskje du er lei av byen og vil prøve livet på landet (eller omvendt). Dette er alle gode grunner til å vurdere å slutte.

4. Bedre langsiktige utsikter

Ser det ut til at du sitter fast på et trinn på karrierestigen og går ingen steder – eller var du det forventer en forfremmelse du ikke fikk ? Hvis fremtiden i bedriften din ikke blir som du forventet, kan det være på tide å vurdere å starte et jobbsøk. Husk at det aldri skader å se hva som er tilgjengelig og hva annet du kan gjøre.

5. Det er ingen steder igjen å gå

Har du maks ut hva du kan oppnå i denne jobben? I så fall har du et par valg. Du kan bli langsiktig hvis du er glad i denne rollen og ikke forventer mer ut av karrieren din. Eller du kan vurdere å flytte til et selskap med flere muligheter for karrierevekst.

6. Det er på tide å prøve noe annet

Kanskje du nærmer deg pensjonsalder, og du vil sjekke ut alternative karriereveier mens du fortsatt har tid til det. Er det noe du vil gjøre mens du fortsatt kan? Å elske jobben din betyr ikke at du må beholde den. Hva ville du gjøre da du vokste opp? Ta en gratis karriereprøve (eller to) for å se hva fremtiden din kan bringe. Det er aldri for sent å begynne på nytt.

7. Du er i ferd med å få sparken

Elsker du jobben din, men den elsker deg ikke ? Hvis du ikke kommer overens med sjefen din eller kollegene dine, eller du rett og slett ikke kan gjøre jobben så bra som du burde, kan det være på tide å vurdere et trekk.

Gjør deg klar til jobbsøk konfidensielt

Det er viktig å holde jobbsøkingen din konfidensiell til du har en annen posisjon på linje. Ikke sett din nåværende jobb i fare mens du ser etter din neste mulighet.

Den beste måten å si opp jobben på

Når du elsker jobben din, kan det være veldig vanskelig å gi oppsigelse. Det er ikke bare jobben du forlater. Det kan være som å miste en del av familien.

Å forlate på riktig måte kan hjelpe deg å opprettholde disse relasjonene. Til slutte på riktig måte , Husk å:

Gi passende varsel

I de fleste tilfeller betyr dette å gi minst to ukers varsel .

Se din medarbeiderhåndbok eller arbeidskontrakt for din bedrifts preferanser for oppsigelse.

Skriv et oppsigelsesbrev

Selv om det er en god idé å diskutere beslutningen din personlig med lederen din, vil du ha en formell oversikt over beslutningen din. Vær sikker på at din oppsigelsesbrev har all nødvendig informasjon, inkludert siste arbeidsdag.

Vær nådig

Å si takk er lettere når du mener det, men det vil være mye du tenker på under overgangen. Ikke glem å takke lederen og lagkameratene for mulighetene og støtten de har gitt deg.

Artikkelkilder

  1. U.S. Bureau of Labor Statistics. Ansattes ansettelsesundersøkelse . Åpnet 17. august 2021.