Menneskelige Ressurser

Grunner til at dine ansatte kan hate deg

Lær måter å gjenvinne medarbeidernes respekt og tillit

ung forretningsmann som kaster papirfly

•••

Southern Stock / Blend Images / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Gode ​​sjefer skiller seg fra dårlige sjefer av måten de får ansatte til å føle. Fra å føle seg ikke verdsatt for arbeidet sitt til å være uforberedt på kommende utfordringer, kan ansatte utvikle ekte fiendskap mot sine overordnede.

Selv om det ikke er en arbeidsgivers ansvar å bli likt av sine ansatte, er det viktig å sette opp ansatte for å lykkes og støtte dem i arbeidet. De som gjentatte ganger unnlater å gjøre det, vil miste respekten til sine ansatte. Hvis du føler at de ansatte misliker deg, bør du vurdere forholdet ditt til dem for å finne ut om det er rom for forbedring.

Gi klar retning

Vurder om du tydelig kommunisere jobbmål . Hvis ansatte finner ut at du ikke er en pålitelig kilde til veiledning, men likevel fortsetter å overvåke dem, vil de mislike deg.

Du kan imidlertid vinne deres respekt ved å konfrontere dine mangler og gjøre dem til en del av løsningen. Ta noen ledelses- eller industrikurs. Søk hjelp fra ansatte som har kunnskap, erfaring eller innsikt du mangler; eller ta inn hjelp utenfra. Du kan også fremme talent innenfra selskapet. Å gjøre det vil hjelpe deg å vokse som et team.

Dårlig ledelsespraksis

En veileder som engasjerer seg i dårlig ledelsespraksis kan gjøre ett eller flere av følgende:

  • Tolker eller presenterer informasjon feil for ansatte, noe som gjør jobben deres vanskeligere
  • Interesserer seg ikke for ansattes arbeid eller karrierevekst
  • Driver med skremsel og gjør at ansatte føler seg usikre på jobben sin
  • Er usikker på egen stilling og ser på ansatte som en trussel
  • Microadministrerer ansatte ved å følge dem for nøye og prøve å kontrollere alt de gjør
  • Oppfordrer ikke til teamarbeid eller samarbeid
  • Snakker om ansatte til hverandre

Vis respekt

Respekt er en nøkkelkomponent i ethvert sunt forhold. Hvis du ønsker å bli respektert, du må gi respekt -hele tiden. Ansatte som gjentatte ganger blir respektløst kan miste tilliten, noe som påvirker deres evne til å utføre jobben sin. De søker sannsynligvis også jobb andre steder.

Behandle alle ansatte med respekt ved alltid å si 'vær så snill' og 'takk.' Når en ansatt snakker, lytt til hva de sier før du svarer. Dette indikerer at du verdsetter og respekterer deres mening. Snakk aldri til dem på en nedverdigende måte. Hvis de gjør en feil, diskuter det som en læringsmulighet og ikke som en fiasko.

En god veileder leder sine ansatte som en del av et team. Gjennom sine ferdigheter, kunnskaper og ekspertise oppmuntrer og motiverer veilederen ansatte til å jobbe mot selskapets mål. Suksess for teamet ditt betyr suksess for selskapet.

Verdi ansatte

Ansatte skal føle seg verdsatt for deres ferdigheter, kunnskap og hardt arbeid. De er en del av et team som bør anerkjennes og belønnes for sine prestasjoner i å hjelpe selskapet med å oppnå suksess. Dette er motiverende og oppmuntrende og kan øke deres ønske om å bli langsiktig i din bedrift.

I tillegg viser veiledere som interesserer seg for sine ansattes arbeid og karrierevekst også sine ansatte at de er verdsatt. Dette inkluderer å gi ansatte nye utfordringer, ansvar og andre muligheter for vekst. For å gjenvinne respekten til ansatte, sørg for at alles rolle er definert og at de alle har en mulighet til å ta del i teamets suksess.

Stol på ansatte

Sammen med respekt er tillit den andre nøkkelkomponenten i et sunt forhold. Gi de ansatte plass til å gjøre jobben sin. Å mikroadministrere dem ved å se hver eneste bevegelse indikerer at du ikke stoler på dem, noe som kan forårsake harme.

Når du stoler på at de ansatte utfører oppgavene deres uavhengig, fremkaller du deres betydelige bidrag. Hvis du mikrostyrer og lurer på ideene og arbeidet deres, vil du aldri benytte deg av deres skjønnsmessig energi eller det beste de har å tilby.

Nyansatte, ansatte under opplæring og ansatte som bytter jobb eller får nytt ansvar trenger mer veiledning. Men i et sunt arbeidsmiljø vil deres behov for veiledning reduseres over tid ettersom de får selvtilliten og erfaringen som kreves for å utføre jobben sin selvstendig.

Mikroadministrering av gode ansatte vil få dem til å hate deg – eller rømme så langt som mulig så raskt de kan.

Forstå ansattes jobber

En god leder forstår hver enkelt medarbeiders ansvar, samt eventuelle problemer eller utfordringer de kan møte. Ved å forstå rollene deres, vil du være mer effektiv i å veilede dem og holde deg informert om deres fremgang. Vær oppmerksom på at hvis du virker bortkommen eller lite hjelpsom, vil de lære å ikke komme til deg for å få råd.

En del av å bygge et godt team er å finne folk som er gode på det de gjør og la dem gjøre det.

Vær rettferdig og respekter ansattes tid

Hvis de ansatte er planlagt å jobbe en 40-timers uke, er det rimelig å forvente deres fulle oppmerksomhet i løpet av den tiden. Men å forvente at ansatte skal jobbe mange netter og helger er urettferdig og viser liten respekt for deres privatliv.

Selv om du ikke spesifikt krever at ansatte skal jobbe de ekstra timene, vil de mislike deg for å samle på arbeid de ikke kan fullføre i løpet av sin 40-timers uke. Ved å samarbeide med ansatte om å sette realistiske mål, kan du begynne å gjenvinne respekten deres.

Anerkjenne og belønn god ytelse

Hvis din ansattes moral er lav, det kan være fordi de ansatte føler at de ikke blir verdsatt for arbeidet sitt. De lurer kanskje til og med på om deres arbeid og prestasjoner har noen verdi for deg eller selskapet. Dette kan føre til mindre arbeidstakerproduktivitet.

Som noen dine ansatte ser til for veiledning, bør du rose og belønne dem for både små og store prestasjoner. Denne anerkjennelsen motiverer og oppmuntrer dem til å prestere enda bedre for å oppnå større suksess både for seg selv og selskapet.

Vis ansattes lojalitet

Å skylde på andre for feil er uprofesjonelt og en dårlig refleksjon på deg. Når en ansatt får vite at du ga dem skylden for et prosjekt eller en tidslinje som kan ha mislyktes, er tilliten mellom deg og den ansatte borte. Gjør dette nok, og dine overordnede vil finne ut at du er den typen leder som sliter med ansvarlighet. I stedet for å påpeke hvem som har feil, vær proaktiv ved å foreslå løsninger på problemer.

Konklusjon

Gode ​​ledere vet hvordan de skal utvikle og opprettholde sunne arbeidsrelasjoner med sine ansatte. De forstår at lojalitet, tillit og respekt danner grunnlaget for disse relasjonene, og jobber hardt for å opprettholde dem. Gode ​​ledere bryr seg om sine ansatte og deres fremtid og investerer tid og krefter på å hjelpe dem med å nå sine mål. Å hjelpe dine ansatte til å lykkes vil sikre fortsatt vekst for din bedrift.