Karriereveier

Grunner til at du bør bli pilot

Glory Days er ikke over ennå!

Det er ikke vanskelig å finne folk som vil advare deg om at du ikke bør bli pilot . De er raske til å liste opp ulykkene og vanskelighetene til flypiloter og diverse andre vanskeligheter som piloter møter, men innerst inne tror de nok fortsatt at det å bli pilot er noe av det kuleste du noen gang kan gjøre.

Noen sier at glansdagene for piloter er over. Men hvis lidenskapen din er luftfart, ikke vær for rask til å avvise ideen om å bli pilot. Det er fortsatt mange gode grunner til å ta flysertifikat. Her er seks av dem:

Utsikten er fantastisk

Utsikt fra cockpiten til et fly som flyr over det engelske landskapet.

Charles Briscoe-Knight / Getty Images

Før du har sett utsikten fra 1000 fot, har du ingen anelse om hva du går glipp av. Det er magisk. Med et privat pilotsertifikat kan du se den visningen når du vil. Med en kommersiell pilotsertifikat , kan du potensielt se det hver dag når du går på jobb.

Det er sunn fornuft, men det er verdt å gjenta: Et kontor med utsikt slår et avlukke hver dag.

Du blir med i en elitegruppe

Smilende pilot og flyvertinne på flyplassen

Westend61 / Getty Images

Aviators kan ha et rykte for å være dristige, frekke og hensynsløse, men denne stereotypen kunne ikke være lenger fra sannheten.

Menneskene i luftfartsindustrien er en annen rase. Når du blir pilot, slutter du deg umiddelbart til et brorskap som overskrider nasjonale grenser og kulturer. Det er en umiddelbar familie, komplett med gale onkler og feriefester.

Som ny pilot vil dine nye luftfartsvenner omfavne deg, hjelpe deg og støtte deg. De vil få deg til å aldri gi opp.

Luftfartsindustrien består av ekstraordinære, unike mennesker som deler lidenskapen for å fly med spesifikk energi og entusiasme som ikke er sett andre steder. Hvis du noen gang har vært i Oshkosh, har du sett denne energien i aksjon. Det er smittsomt – og litt sprøtt – men når du først har vært en del av det, er det ingen vei tilbake.

Å fly gjør deg smartere

Illustrasjon av barn som flyr med jetpakker

Westend61 / Getty Images

Ingen spøk. Å bli pilot gjør deg smartere. Du vil få kunnskap du aldri trodde du skulle trenge å vite. Du vil bli en bedre planlegger, en logisk beslutningstaker og en meteorolog. Du lærer bra ressursforvaltning , hvordan være tålmodig og hvordan man opererer trygt, med en følelse av at det haster. Du vil raskt lære å gjøre matematikk i hodet ditt. (Tross alt, når livet ditt avhenger av det, lærer du å gjøre alle slags ting raskt.)

Det er praktisk og praktisk

Pilot med sitt lille fly

MGP / Getty Images

En av de beste delene med å være pilot er tilgang til personlige fly. Piloter nyter privilegiet av å kjøre helt opp til terminalen og gå rett inn på et fly. Det er et privilegium som opprettholdes av en utvalgt gruppe mennesker, og det er veldig praktisk å omgå de vanlige sikkerhetslinjene på flyplassen.

Bekvemmelighetsfaktoren slutter imidlertid ikke der. Det er også praktisk å fly til hvilken som helst flyplass du vil, reise i ditt eget tempo, og ikke trenger å bekymre deg for ekstra bagasjekostnader eller om kjæledyrene dine kan komme. Du slipper å vente på flyplasser under mellomlandinger og sitte tre tommer unna helt fremmede mens du blir matet med peanøtter i kabinen på et fly.

Bedriftseiere vil oppdage at de kan spare mye tid (og tid er lik penger, ikke sant?) ved å fly selv til møter eller bedriftssteder. De kan reise når de vil, komme når de vil og nyte utsikten i mellom.

Det er spennende

Pilot i flukt

Edwin Remsberg / Bildebanken / Getty Images

Å fly et fly er morsomme greier. Det er derfor folk er tiltrukket av det i utgangspunktet. Å komme bak spakene på en enorm maskin, skyve gassen fremover og ta av fra rullebanen er en eksplosjon.

Selv når det første adrenalinkicket forsvinner og du har blitt så erfaren at handlingene dine nesten er automatiserte, er det alltid et nytt sted å fly eller et nytt fly å lære.

For de fleste piloter er det morsomt å prøve å perfeksjonere manøvrer og lande 'på tallene', og det er morsomt å samhandle med andre piloter i hangaren, og fortelle historier om spesielle flyreiser og steder du har vært.

For ikke å nevne, det er en virkelig følelse av prestasjon når du lander trygt etter hver flytur, vel vitende om at du var bak kontrollene.

Du vil få ny respekt for verden rundt deg – og den flyvende maskinen

Pilot og andrepilot i cockpiten under en nattflyvning.

Digital Vision / Getty Images

Det skjer kanskje ikke over natten, men til slutt vil du ha disse øyeblikkene når du forstår omfanget av flukt; hvor stort et privilegium det egentlig er å være pilot.

Når du flyr alene på en mørk, måneskinn natt med bare lyset fra de røde og grønne posisjonslysene på hver side av deg, vil du føle at du er den eneste i verden. Når du er oppe så tidlig om morgenen at du ser soloppgangen under takeoff, vil du bli minnet om jordens betydning.

Etter uker med trening, når du endelig forstår aerodynamikk og du er i stand til å manøvrere flyet for den perfekte sidevindslandingen, vil du bli overveldet av vitenskapen om fly.

Som pilot er det så mange av disse fryktinngytende øyeblikkene at du ikke har noe annet valg enn å fly.