Jobbsøking

Anbefalingsbrev for et eksempel på en ansatt

Forretningskvinne snakker med en kollega på åpent kontor

••• Klaus Vedfelt / Getty ImagesSom leder eller veileder må du sannsynligvis skrive en referansebrev for en ansatt fra tid til annen. Under en jobbsøking kan det å ha godkjenning fra en tidligere veileder være svært nyttig for å få en ny stilling.

Hvis du kan skrive en strålende, positiv anbefaling til en tidligere ansatt, er det alltid en god idé å benytte anledningen til å hjelpe dem.

På den annen side, hvis du ikke føler at du ærlig kan støtte denne personen for stillingen, eller hvis bedriften din har en policy som forbyr å oppgi referanser, bør du være høflig avslå forespørselen om referanse .

Det er bedre å ikke skrive en anbefaling i det hele tatt enn å skrive en som uttrykker noe mindre enn full tillit til den ansatte.

Hvordan skrive en anbefaling til en ansatt

1. Få detaljene. Når en tidligere ansatt ber deg om å skrive et referansebrev for dem, bør de gi deg litt informasjon for å hjelpe deg med å gjøre brevet ditt spesifikt og fullstendig. Hvis det er en stund siden de jobbet for deg, bør de gi deg en oppdatert kopi av CV-en deres, slik at du har tilgjengelige datoene de jobbet for deg og kan se hvilke ferdigheter de har lagt til siden den gang.

En stillingsbeskrivelse eller stillingsannonse for den type stilling de søker på er også nyttig. Hvis de har navnet på ansettelsessjefen, bør de gi deg beskjed om det også.

2. Følg riktig format . Hvis du sender brevet ditt i en forretningsformat , begynner du med kontaktinformasjonen din, etterfulgt av datoen og ansettelsessjefens kontaktinformasjon.

Din hilsen skal etterfølges av brødteksten i brevet ditt, hvor du vil begynne med hvor lenge du har kjent kandidaten, og i hvilken egenskap. Du kan deretter utdype deres ferdigheter, styrker og erfaringer som gjør dem til en eksepsjonell medarbeider. Det kan være nyttig å bruke anekdoter og spesifikke prestasjoner for å fremheve egenskapene som vil være mest anvendelige i stillingen de søker.

I din lukking , nevner din tillit til kandidaten din, og gi din sterke anbefaling for dem i stillingen. Takk ansettelseslederen for tiden deres, og la dem vite at du er tilgjengelig for avklaring eller ytterligere spørsmål, hvis de har noen.

Kontaktinformasjonen din skal følge navnet ditt hvis du sender en e-post, og den står ikke i overskriften.

3. Send en e-post når det passer. Noen ganger vil en ansatt be deg om en e-postreferanse (spesielt hvis tiden er avgjørende). I dette tilfellet, følg forretningsbrevformatet, men utelat adresseavsnittene.

Emnet ditt bør inneholde personens navn du anbefaler, at dette er en referanse, og kanskje tittelen på stillingen de søker på, f.eks. Emne: Jane Doe - Reference for HR Assistant.

Eksempel på anbefalingsbrev for en ansatt

Følgende er et eksempel på et anbefalingsbrev skrevet av en leder for en tidligere ansatt. Den inneholder informasjon om personens egenskaper, egenskaper og effektivitet på jobben, samt en sterk anbefaling for fremtidig ansettelse.

Last ned brevmalen (kompatibel med Google Docs og Word Online) og se mer eksempler på referansebrev for ansettelse .

Skjermbilde av et brev med en eksempelbrevanbefaling for en ansatt

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på referansebrev for en ansatt

Emne: Anbefaling for Laura Woods

Kjære fru Lee,

Det er min glede å anbefale Laura Woods for ansettelse i organisasjonen din. Jeg har kjent Laura i over to år, hvor hun jobbet som kommunikasjonsassistent på kontoret mitt.

Jeg har vært konsekvent imponert over Lauras holdning og produktivitet i løpet av tiden hun har jobbet på kontoret.

Laura er både veldig lys og ganske motivert. Jeg er sikker på at hun vil vie seg til en stilling i din organisasjon med høy grad av aktsomhet. Hun lærer raskt og har vist evnen til å fordøye store mengder informasjon. Ms. Woods har demonstrert evnen til å artikulere informasjon og ideer i både muntlig og skriftlig form.

Laura har også vært effektiv i sin innsats for å engasjere media vi oppsøker. Hun har vært i stand til å skrive interessante pressemeldinger og artikler og overbevise redaktører om å publisere disse stykkene. Ms. Woods er villig til å ta risiko. Hun vil nå ut til folk og involvere dem i prosjekter. Jeg setter spesielt pris på Lauras vilje til å ta initiativ for å hjelpe kontoret til å tjene sine velgere mer fullstendig.

Jeg anbefaler Ms. Woods uten forbehold. Jeg er sikker på at hun vil etablere produktive relasjoner med dine ansatte og velgere. Gi meg beskjed hvis du trenger mer informasjon om denne enestående unge kvinnen.

Vennlig hilsen,

Raymond Rodriguez
sjef
ABCD Company
818-580-5888
raymond.rodriguez@abcd.com

Utvide

Artikkelkilder

  1. SHRM. , Når du gir referanser, hvor sannferdig kan du være ?' Åpnet 15. juni 2021.