Jobbsøking

Eksempler på anbefalingsbrev, maler og tips

Trenger du å skrive eller be om et anbefalingsbrev? Disse eksemplene på forskjellige typer anbefalingsbrev, inkludert ansettelsesbrev, akademiske anbefalingsbrev og karakter og personlig referansebrev , sammen med tilhørende skrivetips og råd, vil hjelpe deg med å skrive den perfekte referansen.

Enten du ber om eller skriver en anbefaling, kan opplevelsen være utfordrende. Hvis du er en jobbkandidat, er det viktig å still opp de beste referansene for å attestere dine kvalifikasjoner og for å gi en anbefaling som vil hjelpe deg å bli ansatt. Når du søker på høyskole eller forskerskole, trenger du sterke anbefalinger fra lærere.

Hvis du derimot har vært det bedt om å skrive et anbefalingsbrev , må du skrive en så detaljert og overbevisende beretning om søkeren som mulig.

Bruk disse tipsene, prøvene og malene for å veilede deg gjennom prosessen med å få og gi en referanse for arbeid eller utdanning.

Hva er en anbefaling?

kvinne som jobber på datamaskinen

Kevin Dodge / Blend Images / Getty Images

TIL anbefaling brev er vanligvis skrevet av en arbeidsgiver, profesjonell forretningsforbindelse, klient, lærer, coach eller av noen andre som kan anbefale en persons arbeid eller akademiske prestasjoner.

Anbefalinger kan også gis av personlige referanser som kan attestere en søkers karakter og evner.

I noen tilfeller kan anbefalinger gis under en telefonsamtale eller ved å fylle ut et skjema på nettet eller via e-post.

Hvordan be om en anbefaling

Kvinne

Flavia Morlachetti / Getty Images

Trenger du en anbefaling til jobb eller skole? I et anbefalingsbrev snakker noen som kjenner deg personlig eller profesjonelt til dine positive egenskaper.

Her er informasjon om hvem du skal henvende deg til og hvordan du kan be om en referanse , med eksempler på e-postmeldinger og brev du kan bruke til å skrive din egen forespørsel.

Hvordan skrive et profesjonelt anbefalingsbrev

Forretningskvinne undersøker dokumenter ved skrivebordet

Portra / Getty Images

Har du blitt bedt om å skrive et anbefalingsbrev? Noen arbeidsgivere ber om referansebrev fra jobbsøkere. Her er informasjonen du trenger skrive et effektivt anbefalingsbrev , inkludert hvordan du strukturerer hver del av brevet, hvordan du formaterer et anbefalingsbrev og den beste måten å sende, laste opp eller sende det på e-post.

Hvordan skrive et anbefalingsbrev for en medarbeider eller en venn

forretningsfolk med anbefaling

PeopleImages.com / Getty Images

Trenger du å skrive et anbefalingsbrev til en av dine medarbeidere? Her er hva du skal inkludere i brevet ditt, hva du skal spørre kollegaen din om slik at du kan gi henne den beste anbefalingen, og et eksempelbrev du kan se gjennom for å få ideer til ditt eget referansebrev. Hvis du skriver et personlig referansebrev, se gjennom disse retningslinjer for å anbefale en venn .

Eksempler på brev, maler og e-postmeldinger

Signerer et brev

Junophoto / Getty Images

Gjennomgang Eksempler på anbefalingsbrev, mal og e-post kan gjøre det lettere å skrive egne referansebrev. Ta en titt på prøven referanse- og anbefalingsbrev , bokstaveksempler for tegnreferanser, en mal for referansebrev , brev som ber om en referanse og råd om hva som skal inkluderes i et anbefalingsbrev.

Eksempler på akademiske anbefalingsbrev

Professor og høyskolestudent diskuterer lekser i klasserommet

Heltebilder / Getty Images

Anbefalinger fra videregående lærere og høyskoleprofessorer kan brukes når du søker på jobber og praksisplasser. Akademiske anbefalinger er også inkludert i søknader om høyskoler og forskerskoler.

Anmeldelse Eksempler på akademiske anbefalingsbrev , inkludert høyskoleanbefalingsbrev, brev til studenter, brev fra lærere, brev til lærere og mer akademiske anbefalingsbrev.

Hvis du trenger en referanse fra en lærer eller professor, kan du be om en anbefalingsbrev fra en pedagog.

Eksempler på karakter/personlige anbefalingsbrev

Barnepike med brødre

Boris Suntsov / Getty Images

Ser du etter din første jobb? Bekymret for referansene din arbeidsgiver kan gi deg? Har du vært ute av arbeidsstyrken en stund?

Vurder å bruke en karakter referanse (personlig referanse) i tillegg til eller som et alternativ til ansettelsesreferansebrev. Naboer og bekjente kan være villige til å skrive en referanse for deg. Bedriftsbekjente, akademiske rådgivere, kunder og leverandører kan alle gi gode referanser. Her er eksempler på karakter / personlige anbefalingsbrev .

Eksempler på e-postanbefaling

stilleben av bærbar datamaskin med e-postsymbol

Junos / Getty Images

Referanser kan gis via e-post så vel som i et formelt skriftlig brev. Alternativt kan referanseleverandører bli bedt om å laste opp anbefalingen sin på nettet.

Følg instruksjonene som følger med referanseforespørselen nøye for å sikre at anbefalingen din er mottatt før fristen for innsending.

Her er en eksempel på referansebrev på e-post , som viser hvordan du skriver, formaterer og sender et anbefalingsbrev via e-post.

Eksempler på ansettelsesbrev

Signering av et forretningsbrev

Joshua Hodges Photography /E+ / Getty Images

Disse eksempler på ansettelsesbrev inkludere ansattbrev, brev fra arbeidsledere, anbefalingsbrev for forfremmelse, brev fra tidligere arbeidsgivere, personlige anbefalingsbrev og andre anbefalingsrelaterte anbefalingsbrev.

LinkedIn-anbefalinger og -anbefalinger

LinkedIn bærbar datamaskin

Justin Sullivan/Getty Images

Til en potensiell arbeidsgiver, a LinkedIn anbefaling er en referanse på forhånd og legger vekt på LinkedIn-profilen din. Den beste måten å få LinkedIn anbefalinger er å gi dem. Når du anbefaler et LinkedIn-medlem, bekrefter du deres kvalifikasjoner – og folk elsker å bli anbefalt. De vil mest sannsynlig gjengjelde hvis du tar deg tid til å anbefale dem. Dette er hvordan .

De har ikke så stor verdi som en skriftlig anbefaling, men LinkedIn-anbefalinger er en måte å raskt anbefale en tilkoblings ferdigheter.

Eksempler på studentanbefalingsbrev

Asiatisk student som studerer ved bordet

JGI/Jamie Grill / Getty Images

Trenger du å skrive et referansebrev til en student? Eller er du en student som søker referanser for arbeid eller akademia? Sjekk ut disse eksempler på anbefalingsbrev for studenter , inkludert referansebrev, akademiske referanser , personlige referanser, brev som ber om referanse og referanselister.

Mal for anbefalingsbrev

Mann med dokument

PeopleImages / Getty Images

Dette mal for anbefalingsbrev viser formatet til et typisk brev for ansettelses- eller utdanningsformål. Last ned og tilpass malen for å skrive ditt eget formelle anbefalingsbrev.

Mal for personlig anbefaling

Gruppe med familie og venner

Johnny Greig / E+ / Getty Images

Dette mal for anbefalingsbrev illustrerer strukturen til en personlig anbefaling. Last den ned for å bruke den som et utgangspunkt for å skrive din egen personlige eller karakterreferanse for noen du støtter en jobb eller skole.