Jobbsøking

Anbefalingsbrev for ansettelse

Forretningsmann signerer brev

••• PhotoAlto/Odilon Dimier / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Har noen bedt deg om å skrive en anbefalingsbrev for en jobb? Hvis du godtar å skrive brevet, sørg for å ta deg tid til å skrive et brev som knytter personens ferdigheter og evner til den spesifikke jobben. For å gjøre dette, få all informasjon du trenger om stillingsannonsen og personens arbeidserfaring.

En måte å hjelpe med å skrive et sterkt anbefalingsbrev er å se på eksempler på anbefalingsbrev. Nedenfor er råd om hvordan du skriver en sterkt, positivt anbefalingsbrev for ansettelse , pluss en rekke bokstaveksempler for ulike situasjoner.

Tips for å skrive et anbefalingsbrev for ansettelse

Melissa Ling. Balansen 2018

Tenk deg nøye om før du sier ja. Sørg for at du føler deg komfortabel med å skrive en positiv anbefaling til denne personen før du godtar å skrive et brev. Hvis du føler at du ikke kan skrive et positivt brev, si at du ikke kan skrive brevet (du kan ganske enkelt si at du føler at du ikke kjenner personens evner godt nok til å skrive for dem). Det er bedre å si nei enn å skrive et negativt brev. Her er hvordan du elegant kan avslå å skrive en referanse .

Få all informasjon som trengs for å sende inn brevet. Sørg for at du har all informasjonen du trenger. Vet hvem du skal sende brevet til (inkludert navnet på ansettelseslederen, hvis kjent), hvilket format du skal sende brevet i ( e-post , forretningsbrev osv.), og annen viktig informasjon. Be også om å se stillingsannonse og en kopi av personens CV. På denne måten kan du være spesifikk i din godkjenning av kandidaten.

Koble personen til jobben. De mest effektive anbefalingene viser en sterk sammenheng mellom kandidatens ferdigheter og erfaring og de som kreves for å lykkes i stillingen de søker på. Se på stillingsannonse og personens CV, og tenk på måter personen har vist de nødvendige ferdighetene for jobben.

Bruk eksempler. Ta med spesifikke eksempler på ganger kandidaten demonstrerte ferdighetene og evnene som er nødvendige for jobben. For eksempel, hvis jobben krever noen med sterke kundeserviceferdigheter, beskriv en gang personen gikk utover i kundeservice.

Se gjennom og rediger. Sørg for å grundig korrekturlest brevet eller e-posten før du sender det. Hvis du sender et brev, sørg for at du bruker forretningsbrevformat.

Hvis du skriver et tradisjonelt brev til en ansatt, bruk firmabrevpapir hvis dette er tilgjengelig.

Hvis du sender en e-post, ta med en tydelig emnelinje (som navnet på jobbkandidaten, stillingstittelen og uttrykket 'referansebrev'). Brevet ditt kan hjelpe kandidaten med å få jobben; hvis det er slurvete, kan det faktisk skade sjansene deres.

Se på brevprøver . Når du skriver et anbefalingsbrev for ansettelse, er det nyttig å gå gjennom hvilken informasjon som vanligvis er inkludert, samt vanlig formatering. Å se på eksempler på anbefalingsbrev kan hjelpe deg med å gjøre din tilslutning til kandidaten så overbevisende som mulig.

Eksempler på anbefalingsbrev

Last ned brevmalen (kompatibel med Google Docs og Word Online), eller les tekstversjonen nedenfor.

Eksempel på anbefalingsbrev

Melissa Williams Manager
Badeutstyr Pluss
2341 Lincoln Street
Springfield, IL 62629
000.123.4567
mwilliams@email.com

12. april 2020

Julia Baxter
Salgssjef
Vennlig møbelselskap
1834 3rdgate
Skokie, IL 60076

Kjære fru Baxter:

Jeg skriver for å anbefale John Boston til stillingen som salgsmedarbeider hos Friendly Furniture Company. Jeg har jobbet med John de siste fem årene hos Bath Supplies Plus i Springfield, og jeg har alltid vært imponert over hans evne til å håndtere kunder og å jobbe godt med kollegene hans.

Jeg har vært Johns manager i de fem årene han har jobbet med oss. Han møter kundene med et smil, og ekspertisen hans er slik at han alltid kan svare på spørsmålene deres. Salgstallene hans har økt hvert år, og vi er triste å miste ham som ansatt, men vi vet at han snart skal flytte til byen din.

John vil være et utmerket tillegg til salgsteamet ditt. Dessuten tror jeg han er klar for en lederstilling på inngangsnivå. Han har et utmerket forhold til sine medarbeidere, og de liker å jobbe med ham. Jeg er sikker på at han vil være utmerket som skiftveileder eller assisterende leder.

Ta gjerne kontakt med meg på e-post (mwilliams@email.com) eller mobiltelefon (000.123.4567) hvis du har spørsmål.

Vennlig hilsen

Melissa Williams (signatur på papirkopi)

Melissa Williams

UtvideLast ned Word-malen

Flere eksempler på ansettelsesbrev

Her er et utvalg anbefalingsbrev som dekker en lang rekke situasjoner som du kan bruke for å få ideer til dine egne brev.

Bokstavformater og skrivetips

 • Eksempel på e-postreferanse
  For en e-postreferanse brev skal se ut.
 • Anbefaling Business Letter Format Eksempel
  Her er en anbefaling som ble skrevet av en leder ved hjelp av forretningsbrev format.
 • Mal for anbefalingsbrev
  Bruk denne mal som utgangspunkt for å skrive ditt eget anbefalingsbrev.
 • Skriv et anbefalingsbrev
  Råd om hvordan du skriver et anbefalingsbrev, inkludert hva du skal inkludere i hver del av brevet, hvordan du sender det og flere eksempelbrev fra anbefaling for ansettelse.

Brev fra arbeidsgivere

 • Eksempel på ansettelsesanbefaling av en leder
  Her er et eksempel på et anbefalingsbrev fra en tidligere sjef .
 • Anbefalingsbrev fra en tidligere arbeidsgiver
  Jobbkandidater spør ofte tidligere arbeidsgivere for anbefalinger. Her er to eksempler – det ene er et brev, og det andre er en e-post.
 • Referansebrev for en ansatt
  Her er et eksempel på et anbefalingsbrev skrevet av en leder for en tidligere ansatt .
 • Generell anbefaling for en tidligere ansatt
  Dette er et anbefalingsbrev for en tidligere ansatt . Brevet er for enhver jobb relatert til personens felt, i stedet for en spesifikk jobb.
 • Anbefalingsbrev fra en leder
  Som har veileder , kan du bli bedt om å skrive en anbefaling for et nåværende medlem av teamet ditt. Her er tre eksempelbrev for denne situasjonen. En er skrevet frivillig av en arbeidsgiver, og en annen er skrevet av en leder som slutter i bedriften.

Brev fra kolleger, venner og spesifikke typer arbeidsgivere

 • Personlig anbefalingsbrev for ansettelse
  Personlige brev av anbefaling er de skrevet av familiemedlemmer, venner og nære bekjente. De snakker til personens karakter i stedet for deres arbeidserfaring. Her er to eksempler på personlige anbefalingsbrev. Den ene er skrevet for en families barnepike, og den andre er skrevet for en student i forfatterens utenomfaglige spanske klubb.
 • Personlig anbefalingsbrev
  Personlige referanser kan være verdifulle, da de ofte kan fremheve relevante ferdigheter som kandidaten har benyttet seg av på andre områder av livet enn sin nåværende karriere. Her er to personlig anbefaling brevprøver (også kjent som karakterreferanser ).
 • Anbefalingsbrev til en kollega
  Hvordan skrive et flott anbefalingsbrev for en kollega , et eksempelbrev og tips for hva du bør inkludere.
 • Anbefalingsbrev for en sommeransatt
  Spesielt for studenter kan noen av de sterkeste referansene komme fra veilederne til deres sommerjobber . Det er viktig at du tar deg tid til å skrive din sommeransatte sterke anbefalingsbrev.
 • Referansebrev fra en lærer
  Lærere er i en utmerket posisjon til å gi anbefalinger til sine nåværende og tidligere elever. Her er en anbefaling fra en lærer for en frivillig jobb.

Forfremmelses- og permitteringsanbefalinger

 • Referansebrev som forklarer en permittering
  Det kan være nyttig å få en leder til å forklare grunner til permittering i en referanse.
 • Anbefalingsbrev for en kampanje
  Som leder er du den beste personen til å støtte en av dine ansatte som søker forfremmelse i selskapet. Her er to eksempelbrev som anbefaler noen for en forfremmelse .