Karriereråd

Rekrutterings- og ansettelsesprosessen

En oversikt over hvordan folk blir ansatt

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Grafikk som viser trinnene i ansettelsesprosessen, inkludert oppføring, rekruttering, søknad og intervju.

Balansen / Katie Kerpel

Hvordan fungerer rekrutteringsprosessen? Selv om bedrifter bruker ulike metoder for å finne søkere til jobb, har de fleste en formell prosess som de bruker for å finne og ansette nye medarbeidere.

Å lære mer om metodene deres kan hjelpe deg med å appellere til målarbeidsgiverne dine, noe som vil forbedre sjansene dine for å bli rekruttert og ansatt. Her er det du trenger å vite.

Trinn i rekrutteringsprosessen

Før bedrifter ansetter nye medarbeidere, engasjerer de seg i en formell rekrutteringsprosess som involverer tre faser: planlegging, rekruttering og utvelgelse av ansatte.

  1. Personalplanlegging: Dette er når et selskap bestemmer seg for antall ansatte de ønsker å ansette og ferdighetssett de krever av disse ansatte. Bedriften må da sammenligne deres behov med forventet antall kvalifiserte kandidater i arbeidsmarkedet.
  2. Rekruttering: I løpet av denne fasen prøver et selskap å nå en gruppe kandidater gjennom stillingsannonser, stillingshenvisninger, annonser, rekruttering til universitetscampus osv. Kandidater som reagerer på disse tiltakene kommer deretter inn til intervjuer og andre vurderingsmetoder. Arbeidsgivere kan opptre bakgrunnssjekker av potensielle ansatte. De vil også sjekke referanser.
  3. Valg av ansatte: Til slutt vurderer arbeidsgiver informasjon om søkermassen som genereres i rekrutteringsfasen. Etter vurdering av kandidatene avgjør bedriften hvilken søker som skal tilbys stillingen.

Den grunnleggende prosessen er den samme, men det kan være variasjoner når hele ansettelsesprosessen utføres eksternt . For eksempel kan arbeidsgivere gjennomføre videointervjuer i stedet for personlige samtaler. De kan til og med utvide jobbtilbud til kandidater de aldri har møtt personlig.

Hvordan selskaper finner søkere

Avhengig av deres krav, ressurser og umiddelbare behov, kan bedrifter finne søkere på en rekke forskjellige måter.

Rekrutterere

Noen selskaper jobber med en rekrutterer for å finne søkere. Rekrutterere kan jobbe for arbeidsgivere som en del av deres personalavdeling, eller de kan jobbe for rekrutteringsbyråer . Også kjent som hodejegere, finner disse eksterne rekruttererne ofte ansatte på høyt nivå for bedrifter.

Firmakarrieresider

De fleste større selskaper, og mange mindre selskaper, legger ut ledige jobber på sine selskapets hjemmeside . Jobbsøkere kan søke etter jobber, se gjennom stillingsannonser og søke på jobber online. Arbeidssøkere kan kanskje sette opp jobbsøkeagenter for å varsle dem via e-post om nye åpninger. Noen selskaper planlegger også intervjuer på nettet.

Jobbsider

Bedrifter som aktivt rekrutterer kandidater vil ikke bare legge ut jobber på nettsiden deres, men vil også legge ut jobber på jobbtavler og andre jobbsider. De kan velge generelle jobbtavler som Indeed eller Monster, eller nisjesider dedikert til forskjellige bransjer eller eksterne jobber, eller begge deler.

Sosiale medier

Bedrifter bruker i økende grad sosial rekruttering for å finne kandidater for ansettelse på LinkedIn, Facebook, Twitter og andre sosiale nettverkssider. Rekrutterere kan bruke LinkedIn for å søke etter kvalifiserte kandidater som står oppført som åpne for arbeid, for eksempel. Arbeidsgivere kan også legge ut stillingsannonser på sosiale medier eller bruke sosiale nettverk for å promotere stillingsannonser på firmaets nettsted.

Selv selskaper som ikke bruker sosiale medier for å rekruttere, vurderer ofte søkernes online tilstedeværelse under ansettelsesprosessen.Så det er en god idé å rydde opp eller låse profilene dine når du søker jobb.

Hvordan søke på jobber

Hvordan søkere søker på jobber avhenger også av selskapet. Noen selskaper bruker søkersporingssystemer å akseptere søknader om ansettelse og å screene og velge kandidater til intervju.

I andre tilfeller vil jobbsøknadsprosessen kreve at søkere sender inn en CV og følgebrev via e-post . Noen arbeidsgivere foretrekker fortsatt det søkere søker personlig .

Som en del av søknadsprosessen kan kandidater bli bedt om å ta en talentvurderingstest for å se om deres bakgrunn samsvarer med selskapets krav. Arbeidsgiveren vil deretter gjennomgå jobbsøknader og testresultater, velge kandidater, og deretter invitere dem til et jobbintervju.

Hva du kan forvente under jobbintervjuer

De intervjuprosess er ikke et spørsmål om å bli innkalt til et jobbintervju, intervjue og få et jobbtilbud. I mange tilfeller er det komplekst og kan innebære flere intervjuer.

Du må kanskje intervjue flere ganger før du mottar et jobbtilbud eller et avslagsvarsel. Bedrifter vil også kjøre bakgrunnssjekker, referansesjekker og eventuelt kredittsjekker som en del av rekrutteringsprosessen. Hvis du blir valgt, kan du bli tilbudt en jobb avhengig av resultatene av disse kontrollene.

Artikkelkilder

  1. Cision PR Newswire. Mer enn halvparten av arbeidsgiverne har funnet innhold på sosiale medier som fikk dem til IKKE å ansette en kandidat, ifølge en nylig CareerBuilder-undersøkelse . Åpnet 1. desember 2021.