Jobbsøking

Eksempel på referansebrev for forskerskole fra en leder

Seriøs ung student som bruker bærbar PC mens han studerer i universitetets kafeteria

••• Maskot / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Sterk referansebrev er avgjørende for personer som ønsker å begynne på forskerskolen. Når ansatte bestemmer seg for å videreutdanne seg – ofte fordi de ønsker å øke verdien for arbeidsgiveren sin ved å lære nye ferdigheter – møter de intens konkurranse ikke bare om en plass i et godt graduate-program, men også om de økonomiske hjelpemidlene de kan trenge. for å dekke utgifter til undervisning, bøker og rekvisita.

Hvis du som leder blir bedt om å gi et referansebrev for en ansatt, husk at detaljene du oppgir vil være viktige for å hjelpe medarbeideren din til å skille seg ut fra de andre kandidatene.

Hva du skal inkludere i et referansebrev for Graduate School

Tenk litt over hva du mener er din ansattes største styrker . I brevet ditt bør du oppgi:

  • En kort oppsummering av din historie med den ansatte (Hvordan og når møttes dere? Hvor lenge har dere jobbet sammen? I hvilken egenskap?)
  • En detaljert erklæring om egenskapene du tror vil gjøre den ansatte i stand til å utmerke seg i hans eller hennes gradsstudier
  • Noen få spesifikke beskrivelser av bidragene din medarbeider har levert til organisasjonen din; og
  • En sterk avsluttende erklæring om godkjenning for din ansattes kandidatur.

Tips for å skrive en referanse for Graduate School

Før du skriver referansebrevet ditt, be din ansatte om en kopi av CV-en og en beskrivelse av kandidatprogrammet(e) de søker på. Dette vil gi deg mer god informasjon å jobbe med når du lager brevet.

Vær oppmerksom på fristen for når brevet ditt må sendes inn. Gi deg selv nok tid til å sikre at den kommer i god tid før fristen.

Eksempel på referansebrev for forskerskole fra en leder

Du kan bruke dette referansebreveksemplet som modell. Last ned malen (kompatibel med Google Docs og Word Online), eller les tekstversjonen nedenfor.

referansebreveksempel for forskerskolen

Balansen.

Last ned Word-malen

Eksempel på referansebrev for forskerskole fra en leder (tekstversjon)

Til den det måtte gjelde:

Det er min ære å anbefale John Doe for matrikulering til Graduate-programmet ved Rochester Institute. Jeg har hatt gleden av å kjenne og jobbe med John de siste seks årene. Han jobbet først med meg som en undergraduate praktikant i programvareutviklingsorganisasjonen ved XYZ i Syracuse, NY.

Etter hans praksis hos meg og hans uteksaminering fra Rochester Institute, var jeg heldig nok til å holde styr på Johns karriere, slik at jeg, når muligheten bød seg, kunne rekruttere ham til hans nåværende stilling her ved ABCD. De samme egenskapene som overbeviste meg om å ansette ham fra sin tidligere arbeidsgiver, B Company, er også grunnen til at jeg gjerne gir ham en ukvalifisert anbefaling for masterstudier.

John tilfører alle sine aktiviteter energi, entusiasme og engasjement. Dette er å forvente av ethvert vellykket medlem av en gründerorganisasjon, og i denne forbindelse passer John godt inn. Enten det er i analysering av intrikate algoritmer i et faktureringssystem, utforming av et objekthierarki eller etablering av beste praksis med en ny teknologi, leverer John konsekvent høykvalitets programvare for organisasjonen vår. Dette taler til hans generelle intellekt og evne til å lære, egenskaper som vil tjene ham godt i hovedstudiet.

Mens John er et relativt yngre medlem av organisasjonen vår målt etter ansettelse, etablerte han seg raskt som en go-to-person i produktdomenene han har jobbet i. Han har alltid vært villig til å jobbe med medlemmer av organisasjonen vår for å dele sin kunnskap og ekspertise, spesielt som presentatør for presentasjoner om produktfunksjoner.

Han har en dypt forankret ånd av hjelpsomhet som, kombinert med hans raske forståelse av fagstoffet, taler godt om potensialet hans som lærerassistent eller instruktør.

Det jeg finner mest engasjerende i Johns karakter er hans vidtrekkende interesser utenfor programvare. To av hans vedvarende interesser er spillteori og økonomi. Han kan raskt bli engasjert i en grundig diskusjon, for eksempel om begrunnelsen bak EZ-Pass, mangelen på rasjonalitet i finansmarkedene, eller den optimale tilnærmingen for å tjene noen kroner på superskålen. Johns brede spekter av interesser taler godt om hans potensiale som forsker, både når det gjelder å bringe et bredt spekter av teori til forskningen for hånden, så vel som å videreføre nye hypoteser av interesse for forskere.

John Doe er et verdsatt medlem av organisasjonen vår som vi har lært at vi kan stole på, uavhengig av hvor vanskelig oppgaven er eller nyheten i utfordringen. Hans kombinasjon av intelligens, engasjement, utholdenhet, kreativitet og en medfølende karakter vil absolutt gjøre ham til et verdifullt medlem av ethvert akademisk program. Jeg oppfordrer deg til å se positivt på søknaden hans.

Vennlig hilsen,

George Smith
Tittel
Selskap
Adresse
Telefon
E-post

Utvide

Flere akademiske anbefalingsbrev

Gjennomgå mer akademiske anbefalingsbrev for en rekke forhold, og last ned en mal du kan bruke som utgangspunkt for ditt eget brev.