Menneskelige Ressurser

Eksempler på avslagsbrev for mislykkede søkere

Å sende et avslagsbrev gjør et godt inntrykk på søkere

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen viser et scenario hvor et avslagsbrev sendes til en jobbsøker.

Theresa Chiechi Balansen/span>

Mange arbeidsgivere hopper over å sende et avslagsbrev til mislykkede jobbsøkere som de ikke har invitert til å komme på intervju. Arbeidsgivere rasjonaliserer at de aldri har hatt kontakt med søkeren, så det er ikke nødvendig å svare på søknaden. Du kan ikke ta mer feil. Så lenge en søker ikke hører noe, føler han eller hun som om søknaden deres fortsatt er under vurdering, eller enda verre, tapt i eteren.

Dette er uvennlig og ufølsomt, og søkerne dine fortjener bedre. Vurder i det minste å sende et tilpasset skjema som lar søkeren vite at du har mottatt søknaden. Det andre målet med et avslagsbrev er å fortelle kandidaten at de ikke vil bli invitert til organisasjonen din for et intervju. Dette er snill og profesjonelt.

Å sende et brev er en høflighet og kan understreke din posisjon som en valgt arbeidsgiver . Ditt rykte, bygget en kandidat om gangen, er avgjørende for din fortsatte evne til å tiltrekke det beste og mest dyktige talentet til firmaet ditt. Ikke gjør et varig dårlig inntrykk når muligheten til å skinne er så lett.

Avvisningsbrevet ditt skal være enkelt og offisielt informere en søker om statusen deres. Følgende eksempler bør tjene som veiledning når du skriver dine egne søkeravslagsbrev.

Eksempel nr. 1 på avslagsbrev for mislykkede søknader

Dette er et eksempel på avslagsbrev for mislykkede søknader. Last ned malen for avslagsbrev (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler. Det er en mal du kan bruke i fremtiden når du skal avslå jobbsøkere.

Skjermbilde av et eksempel på et avslagsbrev for mislykkede søknader

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på avslagsbrev for mislykkede søknader (tekstversjon)

1. september 2018

Thomas Rodriguez
Hovedgaten 123
Anytown, CA 1234

Kjære Thomas,

Vi setter pris på at du tok deg tid til å søke på stillingen som (navn på stilling) i selskapet vårt. Vi mottok søknader fra mange. Etter å ha gjennomgått søknadsmaterialet ditt har vi bestemt at vi ikke vil tilby deg et intervju.

Vi setter pris på at du er interessert i selskapet vårt. Vennligst søk på nytt i fremtiden hvis du ser et stillingsannonse du kvalifiserer for. Igjen, takk for at du søker. Vi ønsker deg alt godt.

Hilsen

Bill Lee (Human Resources Staff Signature)

Bill Lee (Human Resources Staff Name)

Utvide

Søkerprøve avslagsbrev #2

Dette andre avslagsbrevet for søkere er ikke så mye en mal som du så i den første prøven. Det er snarere en fullstendig skriftlig prøve som forsterker det riktige innholdet for et avslagsbrev. Last ned eksempel på avvisningsbrevet (kompatibelt med Google Docs og Word Online).

eksempel på avslagsbrev på søknad

@ Balansen 2020

Last ned Word-malen

Eksempel på avvisningsbrev #2

Dato

Ellen Johnson

8888 Munger Ln.

Santa Fe, NM 87501

Kjære fru Johnson,

Norton Company ønsket å informere deg om at vi mottok søknaden din for vår stilling som markedsdirektør. Takk for at du tok deg tid til å sende CV og følgebrev, da vi vet hvor tidkrevende denne innsatsen er.

Etter å ha gjennomgått alle søknadene våre, ble du ikke valgt til å komme på intervju. Ikke ta dette som beskjed om at vi ikke er interessert i dine kvalifikasjoner. Vi reagerte positivt på søknadsmaterialet ditt og oppfordrer deg til å søke på en annen rolle i selskapet vårt når en passende rolle blir tilgjengelig.

Vi ønsker deg alt godt i din nåværende jobbsøking og stoler på at du finner en stilling som passer dine behov.

Vennlig hilsen,

Avram Prudhomme

Personalsjef

Epostadresse

Smarttelefonnummer

Utvide

Mer relatert til prøvene på avslagsbrevet

Husk at avslagsbrevet er din siste mulighet til å bygge et forhold til søkeren. Et avslagsbrev etter dette formatet bør få søkeren til å tenke positivt om bedriften din.

Forhåpentligvis vil den andre utvalget av søkeravslagsbrev forsterke den positive tilnærmingen som er avgjørende i et søknadsavslagsbrev.

Ditt omdømme som arbeidsgiver påvirkes av denne søkerens mening og meningene til personene som hører denne søkerens mening.

Tro aldri at det å sende et avslagsbrev er uviktig for ditt rykte som potensiell arbeidsgiver for ettertraktede ansatte.

Vær oppmerksom på at informasjonen som er gitt, selv om den er autoritativ, ikke er garantert for nøyaktighet og lovlighet. Nettstedet leses av et verdensomspennende publikum og arbeidslover og forskrifter varierer fra stat til stat og land til land. Vær så snill søke juridisk bistand , eller bistand fra statlige, føderale eller internasjonale myndighetsressurser, for å sikre at din juridiske tolkning og avgjørelser er korrekte for din plassering. Denne informasjonen er for veiledning, ideer og assistanse.