Jobbsøking

Undersøk for å bestemme lønnsverdien din

Ansatt teller $100 regninger som lønn

•••

Michael M Schwab / Getty Images

Med mindre du er en filantrop som ikke trenger å jobbe for å leve, er sjansen stor for at din viktigste grunn til å jobbe er å tjene penger. Lønnen din, inkludert bonuser og provisjoner, er det som får deg til å møte på jobb hver dag, og det er viktig å vite hvor mye du er verdt. Det er viktig å vite hvor mye du er verdt og hvordan lønnen din er sammenlignet med de i ditt område og til og med i andre deler av landet.

Forhandle et lønnstilbud eller en økning

Når du søker jobb, er den vanskelige delen å vite om den flotte jobben en ansettelsesleder nettopp tilbød deg inkluderer passende lønn for din stilling og geografiske område . Dette er viktig for arbeidsgleden din – du vil ikke tjene mindre penger enn du burde, uten god grunn. Men selv om du ikke søker jobb, bør du være kunnskapsrik om din nåværende lønn og om den er gunstig sammenlignet med markedsrenten eller ikke.

Til vellykket forhandle et lønnstilbud fra en ansettelsesleder, eller få den økningen du fortjener, må du gjøre leksene dine. Det kan være tidkrevende, men hvis du gjør noen undersøkelser, vil du utstyre deg med informasjonen du trenger for å lykkes med å forhandle frem lønnen du ønsker eller få økningen du fortjener.

Gjør leksene dine

Før du starter jobbsøkingen, ta deg tid til å undersøke lønn og gjennomsnittlige økninger for det karrierefeltet du har valgt, samt passende lønn der du bor eller hvor du har tenkt å flytte til. For eksempel kan du ikke bare undersøke lønn for si, en digital og sosiale medier-publisist og bare se på lønn i delstaten New York. Hvis du bor i New York City, vil lønnen være mye høyere enn hvis du bodde i delstaten New York, i et landlig område som Rochester.

Det er viktig å bruke litt tid på å gjøre denne forskningen fordi du må være forberedt når en potensiell arbeidsgiver spør deg om dine lønnsforventninger eller gir deg et tilbud. Du kan lett gå glipp av et jobbtilbud hvis du ber om for mye eller ende opp med å bli underbetalt hvis du ber om for lite. Selv om du er fornøyd ansatt, er det fornuftig å vite hva du bør (eller kunne) tjene.

Gjennomgå lønnsundersøkelser

Start lønnsforskningsprosjektet for én person ved å gå gjennom informasjon om lønnsundersøkelsen. Bureau of Labor Statistics (BLS) er et utmerket sted å starte. De Occupational Outlook-håndbok inkluderer nasjonale og statlige lønnsframskrivninger samt data for syv store yrkesdivisjoner. Divisjonene omfatter bokstavelig talt hundrevis av yrker. I tillegg kan du også finne en liste over de raskest voksende yrkene og en annen liste over de yrkene som forventes å ha de nyeste jobbene.

Du kan også bruke lønnsundersøkelser og kalkulatorer som avgrenser lønn etter bransje og jobbfunksjon. Sørg for å være grundig og gjennomgå flere undersøkelser for å få et helhetlig perspektiv på lønnsintervaller i det karrierefeltet du er interessert i. Du kan bruke sidene for å få en ide om din nåværende lønn er god eller for å vurdere en ny jobb by på.

Eller kanskje du bare tenker på å bytte jobb, eller du er en høyskolestudent og ikke har startet karrieren din ennå. I så fall kan du undersøke ulike jobber du kan være interessert i å søke på eller som passer godt til høyskolegraden din.

Hvis byen din er en av de som er oppført på 'HomeFair.com'-nettstedet, vil du kunne bruke deres Lønnskalkulator for å få data om tusen forskjellige jobber. Og fordi det er nesten like viktig å vite hva du trenger å gjøre for å betale regningene dine hver måned som det er å vite hvordan din nåværende (eller potensielle) lønn holder seg, gjør denne lønnskalkulatorens levekostnadsfunksjon analysen for deg og har andre kompensasjonsverktøy for å hjelpe deg med å finne ut hvor mye et tilbud faktisk er verdt.