Jobbsøking

Resignasjon gjøre og ikke gjøre

Hvordan (og hvordan ikke) å si opp en jobb

••• Don Bayley / E+ / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hvordan bør du si opp jobben din når det er på tide å gå videre til en ny stilling eller å gjøre noe annet med livet ditt? Det er noen ting du bør gjøre, og andre ting du ikke bør gjøre når du leverer oppsigelse. Det er gode – og ikke så gode – måter å si opp , men det er best å holde hodet kaldt, holde det positivt og ikke brenne broene.

Å slutte i en jobb kan være en flyktig tid. For eksempel kan en sint ansatt slutte ved å legge igjen en lapp på en leders skrivebord om at de slutter og ikke kommer tilbake. En annen ansatt kan bli sint, kjefte på sjefen og gå ut døren. Ingen av alternativene er selvfølgelig den beste måten å gå av hvis du kan hjelpe det. Det gjør bare en vanskelig situasjon enda vanskeligere.

Å forlate på en positiv, i stedet for en negativ, vil gi deg en bedre sjanse til å få en god ansettelsesreferanse om nødvendig senere.

Den ansatte som sier opp takknemlig, gir to ukers varsel , skriver en høflig oppsigelsesbrev , og takker arbeidsgiver for mulighetene de hadde i løpet av sin tid i selskapet vil bli verdsatt selv om han eller hun går videre.

Resignasjon gjøre og ikke gjøre

Du vil slutte. Så, ta et dypt pust og planlegg fremover. Her er hva du bør (og hva du ikke bør) gjøre når du sier opp jobben din.

Illustrasjon av Catherine Song. Balansen, 2018

Hva du skal gjøre før du sier opp

Rydd opp datamaskinen. Selv om du varsler, kan arbeidsgiver bestemme at du skal være ferdig akkurat nå, og du kan bli vist døren. Før du leverer oppsigelsen, må du rydde opp i datamaskinen. Slett personlige filer og e-postmeldinger, men sørg for at du har kontaktinformasjonen til alle du trenger å holde kontakten med etter at du er borte.

Skriv et oppsigelsesbrev. Det er lurt å skrive en formelt oppsigelsesbrev for ansettelsesmappen din, selv om du si opp via e-post eller på telefonen . Du trenger ikke si så mye mer enn at du reiser og når siste arbeidsdag er.

Hvis du ikke er sikker på hva du skal si, se gjennom disse prøver av oppsigelsesbrev for omtrent alle oppsigelsesscenarioer du kan tenke deg – fra formelle, til dyptfølte, til flytting, retur til skolen og andre personlige oppsigelsessituasjoner. Eller ta en titt på følgende eksempeloppsigelsesbrev, sendt på e-post, for inspirasjon.

Hva du ikke bør gjøre før du sier opp

Ikke skriv noe negativt. Uansett hvor mye du hater jobben din, hater sjefen din eller hater selskapet, ikke si det. Selv om det å slutte er det beste karrieretrekket du har gjort til nå, hold det for deg selv.

Det er best å være forsiktig med ordene dine, så her er det hva du skal si når du slutter i jobben . Også, anmeldelse hva du ikke skal si når du sier opp . Oppsigelsesbrevet ditt vil bli plassert i ansettelsesmappen din, og det kan komme tilbake for å hjemsøke deg - selv år etter at du har sagt opp. Det er ærlig talt ikke verdt å lufte ut.

Hvis du har problemer på jobben, er det mer hensiktsmessig å takle dem før du drar eller gi slipp på dem siden du går videre.

Hva du skal gjøre når du sier opp

Gi beskjed når det er mulig. Med mindre situasjonen er uholdbar, gi to ukers varsel er standard praksis ved oppsigelse. Det er noen grunner når du kunne slutte uten varsel , for eksempel hvis du har blitt truet eller seksuelt trakassert. Men hvis disse årsakene ikke passer med din nåværende situasjon og du ønsker å dra tidligere, er det riktig å spørre om du kan dra med en gang.

Få detaljene. Når du forteller sjefen din eller personalavdelingen din at du slutter, sørg for å få detaljene om de ansattes fordeler og lønn du har rett til når du slutter. Spør om fortsatt helseforsikring gjennom COBRA (Consolidated Omnibus Budget Reconciliation Act) eller gjennom statens Health Insurance Marketplace, samler inn ubrukt ferie og sykepenger , og beholde, innløse eller rulle over 401(k) eller en annen pensjonsordning.

Tilby å hjelpe. Hvis det er mulig, tilby å hjelpe under overgangen og etterpå. Tilbudet blir kanskje ikke akseptert, men det vil bli satt pris på.

Be om en referanse. Spør sjefen din og kollegene om de er villige til å gi deg en referanse. Hvis de er enige, be dem skrive en LinkedIn anbefaling samt være tilgjengelig via e-post eller telefon. Du vil ha referansen som en del av din LinkedIn-profil , noe som er flott for din fremtidige jobbsøking.

Hva du ikke skal gjøre når du sier opp

Ikke vær negativ. Når du snakker om oppsigelsen din med medarbeidere, prøv å understreke det positive og snakk om hvordan bedriften har kommet deg til gode, selv om det er på tide å gå videre. Det er ingen vits i å være negativ – du drar, og du vil forlate på gode vilkår.

Ikke skryt av den nye jobben din. Selv om du nettopp har fått verdens beste jobb, ikke skryt av den. Er det virkelig noen vits i å få dine snart eks-kolleger til å føle seg dårlig over at du drar? De vil savne deg, og du har en flott jobb å gå til, så ikke skryt av det.

Ikke glem å si farvel. Før du drar, ta deg tid til å sende en avskjedsmelding til medarbeidere og for å fortelle dem at du går videre til en ny stilling, starter et jobbsøk, går av med pensjon eller gjør noe annet med livet ditt. Det passer å sende en e-post avskjedsmelding . Inkluder kontaktinformasjonen din, slik at du kan holde kontakten. Her er mer om hvordan ta farvel til kolleger.

Gjennomgå et eksempel på oppsigelsesbrev

Emnelinje: Oppsigelse - Omar Robinson

Kjære fru Hayes,

Jeg skriver i dag for å fortelle deg at jeg trekker meg fra stillingen min som markedskoordinator i ABC Company. Min siste dag vil være om to uker, fredag ​​15. september.

Jeg er takknemlig for all din støtte og opplæring i løpet av mine tre år i ABC Company, så vel som vennskapet ditt. Du har gjort hver dag lysere. Jeg har lært så mye takket være deg og alle andre i markedsføringsteamet.

Fortell meg hvordan jeg kan hjelpe i denne overgangsperioden. I slutten av måneden starter jeg i en ny stilling som markedssjef i XYZ Company, men du kan alltids ta kontakt dersom det dukker opp spørsmål. Min personlige e-post er omar.robinson@email.com og telefonnummeret mitt er (555) 555-5555.

Takk igjen. Det har virkelig vært en glede å jobbe med deg, og jeg ønsker deg og alle i ABC Company alt godt.

Varmt,

Omar Robinson

Utvide