Jobbsøking

Eksempel på oppsigelse fra en ny jobb

Ansatt gir oppsigelse til arbeidsgiver på kontoret

••• Sirijit Jongcharoenkulchai / EyeEm / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Trenger du å si opp en jobb du nylig ble ansatt for? Kanskje du nettopp har begynt i en ny jobb, og stillingen er ikke som du håpet den skulle være. Eller kanskje personlige forhold krever det si opp fra den nye jobben din. Uansett ønsker du å si opp så profesjonelt og høflig som mulig.

Her er råd om hvordan du kan si opp en ny jobb, med tips til hva du kan skrive og inkludere i oppsigelsesbrevet ditt, og et eksempelbrev du kan vurdere.

Sørg for at du vil forlate

Før du sier opp, sørg for at det definitivt er det riktig avgjørelse for deg . Kanskje du kan snakke med sjefen din om å endre ansvar eller timeplan? Eller kanskje du vil holde det ut en liten stund til for å se om ting endrer seg.

Hvis du er for ulykkelig, føler deg utrygg på jobben, eller hvis personlige forhold krever at du sier opp, er det ingen grunn til å vente med å si opp.

Gi to ukers varsel hvis mulig

Det er standard å gi to ukers varsel ved oppsigelse.Bare fordi du ikke har vært i jobben lenge, betyr det ikke at denne regelen ikke lenger gjelder. Hvis du av en eller annen grunn ikke kan gi to ukers varsel, prøv å gi så mye varsel som mulig.

Snakk personlig med sjefen din, når det er mulig, om din beslutning om å si opp. Vær klar til å forklare grunnen til å trekke deg. Ta med deg det formelle oppsigelsesbrevet ditt hvis du møter med lederen din.

Hvis du jobber eksternt, planlegg å sende brevet ditt for å bekrefte avreise.

Bruk Business Letter Format for oppsigelsesbrevet ditt

Oppsigelsesbrevet ditt bør være et profesjonelt brev, skrevet inn forretningsbrevformat . Ta med kontaktinformasjonen din, datoen og arbeidsgiverens informasjon øverst. Bruk en profesjonell hilsen og en gratis avslutning. Husk å signere brevet ditt også.

Hold det kort

Hold brevet ditt kort. Du kan forklare hvorfor du sier opp, men ikke gå i unødvendige detaljer. I første ledd oppgir du den spesifikke datoen du vil si opp. Igjen, prøv å gi to ukers varsel når det er mulig.

Hold det positivt

Ikke si noe negativt om selskapet i brevet ditt, selv om du var misfornøyd med jobben. Husk at du kanskje må spørre arbeidsgiveren om et anbefalingsbrev, eller kanskje du vil søke på en annen jobb i selskapet i fremtiden. Du kan til og med bruke brevet til å uttrykke takknemlighet for mulighetene du fikk med selskapet.

Inkluder din kontaktinformasjon

Oppgi en form for personlig kontaktinformasjon slik at arbeidsgiver kan nå deg når du forlater bedriften. Du kan legge inn en personlig e-post eller mobiltelefonnummer i brevet. Hvis du har vært på jobb lenge nok, kan du tilby deg å hjelpe til med å lære opp en ny ansatt. Men hvis jobben er veldig ny, kan det hende at dette ikke gjelder.

Oppsigelse fra en ny jobbbrevprøve

Dette er et eksempel på et oppsigelsesbrev for en ny jobb. Last ned malen for oppsigelsesbrev (kompatibel med Google Docs og Word Online).

Skjermbilde av et oppsigelsesbrev eksempel fra en ny jobb Last ned Word-malen

Eksempel på oppsigelsesbrev – fra en ny jobb (tekstversjon)

Leonard Jones
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
leonard.jones@email.com

21. januar 2022

Mark Lee
Direktør, Human Resources
LMN Inc.
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære Mr. Lee,

Vennligst godta min oppsigelse fra stillingen min, med virkning fra 4. februar 2022. Jeg var så glad for å begynne arbeidet mitt her tidligere i forrige måned hos LMN Inc. Imidlertid har det oppstått en nødsituasjon i familien, og jeg må dessverre flytte umiddelbart. Som et resultat vil jeg ikke være i stand til å oppfylle mine forpliktelser her på ubestemt tid.

Tusen takk for din tålmodighet og forståelse i en personlig urolig tid. Gi meg beskjed hvis det er noe jeg kan gjøre for å lette overgangen på noen måte, da jeg ønsker å gjøre dette så smertefritt som mulig for deg.

Jeg beklager at jeg ikke kan fortsette i jobben. Jeg setter pris på mulighetene jeg får, og jeg håper å holde kontakten i fremtiden.

Vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Leonard Jones

Utvide

Sender en e-postmelding

Hvis du sender brevet ditt på e-post, sørg for å formatere e-postmeldingen din og inkludere viktig informasjon. Det er også en god idé å prøve korrektur på meldingen før du sender den for å dobbeltsjekke at du har all informasjonen du trenger.

Artikkelkilder

  1. SHRM. , Kan arbeidsgivere kreve at arbeidstakere gir beskjed før de slutter ?' Åpnet 22. januar 2022.