Jobbsøking

Oppsigelsesbrev for et drømmejobbtilbud

Glad ung mann som starter karriere i næringslivet

••• SeventyFour / Getty Images

Den beste grunnen til å slutte i jobben din er fordi du har en fantastisk ny jobb i kø. Men selv om du ikke kan vente med å komme i gang med ditt neste profesjonelle kapittel, kan det være vanskelig å slutte i jobben. Du kan føle deg litt nervøs når tiden er inne for å fortelle din nåværende sjef at du kommer til å gå videre.

Å skrive riktig type oppsigelsesbrev kan bidra til å gjøre det lettere å slutte. I tillegg til å være gode manerer, skriver et oppsigelsesbrev de viktige detaljene skriftlig. Dette bidrar til å sikre at det ikke er noen forvirring om når du forlater din nåværende jobb. Det er også en mulighet til å takke din arbeidsgiver for mulighetene de har gitt deg, noe som vil styrke ditt profesjonelle forhold.

Permisjon på gode vilkår, slik at din leder og medarbeidere er villige til å gi deg gode referanser og anbefalinger senere.

Lær mer om hvordan du skriver et oppsigelsesbrev, hva du skal inkludere og hvordan du varsler arbeidsgiveren din om at du går videre.

Hvordan skrive oppsigelsesbrevet

Sørg for at oppsigelsen din merker av disse boksene:

Gi passende varsel

Hvis mulig, gi arbeidsgiveren passende varsel. Med mindre du har en arbeidskontrakt som krever mer, er dette vanligvis to ukers varsel .

Kan du ikke gi så mye tid? Gi arbeidsgiveren så mye varsel du kan. Husk i alle fall å inkludere datoen du planlegger å forlate selskapet. Dette vil gi teamet ditt en klar følelse av tidslinjen din.

Vær profesjonell

Bruk forretningsbrevformat når du skriver brevet og korrekturleser nøye for skrivefeil, feil eller formateringsproblemer. Dette er profesjonell korrespondanse, så sørg for at den er polert.

Hvis tiden er avgjørende, kan du vurdere å sende en oppsigelsesmail i stedet for et brev. Dette vil også gi bevis på at du sendte brevet når du sa at du gjorde det, dersom det skulle være uenighet om tidspunktet senere.

Hold det kort

Du kan velge å nevne at du bare drar fordi du har funnet en ideell jobbmulighet. Føl imidlertid ikke behov for å gå i detalj.

Si takk

Sørg for å takke for tiden du har jobbet i selskapet. Understrek at du bare forlater fordi denne nye stillingen passer perfekt, ikke fordi du er misfornøyd med din nåværende stilling. (Hvis du var misfornøyd med selskapet, ikke nevne det i brevet ditt eller si noe negativt om sjefen din, medarbeidere eller klienter. Hold det positivt.)

Tilby hjelp

Hvis du er i stand til det, tilby deg å hjelpe bedriften med overgangen. Du kan for eksempel tilby å lære opp en ny medarbeider. Dette er også en mulighet til å stille spørsmål om kompensasjon eller fordeler, for eksempel hvor eller når du vil motta din siste lønnsslipp. Du bør sende brevet til både arbeidsgiver og personalkontoret.

Hold kontakten

Inkluder en ikke-bedrifts-e-postadresse, slik at din arbeidsgiver kan komme i kontakt med deg. Dette er spesielt viktig hvis du reiser med en gang.

Eksempel på oppsigelsesbrev – Drømmejobbtilbud

Jane Smith
20 Chestnut St.
Business City, NY 11710
631-555-1232
Jane.Smith@email.com

15. oktober 2021

Mary Gonzalez
sjef
Acme Corp
400 Industrial Road, Ste. 4
Business City, NY 11710

Kjære fru Gonzalez:

Jeg skriver for å varsle deg om min forestående avgang fra selskapet. Jeg planlegger å reise i begynnelsen av neste måned (1. november). Jeg fikk nylig muligheten til å gå inn i drømmearbeidet mitt. Selv om jeg har hatt stor glede av tiden min her, kan jeg bare ikke si nei til denne muligheten, og derfor må jeg gå videre.

Jeg håper at mitt fravær ikke vil medføre noen ulempe i organisasjonen. Jeg vil mer enn gjerne hjelpe deg med alt du trenger hjelp med når du ser etter en erstatter for å fylle stillingen min. Ikke nøl med å ta kontakt hvis det er noe jeg kan gjøre for deg i løpet av min gjenværende tid her, eller i fremtiden.

Jeg setter stor pris på forståelsen din. Jeg har lært mye i løpet av min tid her, og du har vært en fornøyelse å jobbe med. Det er imidlertid veldig viktig for meg at jeg gjør denne endringen mens jeg fortsatt har muligheten til det.

Takk igjen for muligheten til å jobbe med deg. Jeg håper vi kan holde kontakten som forretningskolleger, og jeg ser frem til å høre om hvordan selskapet utvikler seg i fremtiden.

Vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Jane Smith

Utvide