Jobbsøking

Oppsigelsesbrev på grunn av bedre lønn og ytelser

Ung mann sitter på kafé ved hjelp av bærbar datamaskin

••• Tom Werner / Getty Images

Det er like mange grunner til det si opp jobben din , men det er ingenting som er så tilfredsstillende som å slutte i en stilling fordi en langt bedre mulighet har bydd seg. I en perfekt verden, hver gang vi slutter, ville det være å ta en jobb med høyere lønn, bedre fordeler og mer rom for avansement. Men bare fordi du slutter av beste mulige grunn, betyr det ikke at prosessen er enkel. Det betyr heller ikke at du trenger å annonsere hvorfor du går videre.

Selv om du forlater en lavere betalt jobb for en bedre jobb, gjelder standardreglene: gi skikkelig beskjed , skriv et oppsigelsesbrev og slutt med nåde. Husk at målet ditt ikke er å brenne broer på vei ut døren. Du trenger kanskje en anbefalingsbrev fra din arbeidsgiver i fremtiden. Selv om du ikke gjør det, er mange bransjer små verdener. Det er ingen grunn til å la være negativt.

Selv om du kan, trenger du ikke å nevne årsaken til at du slutter i oppsigelsesbrevet. Du kan ganske enkelt oppgi at du går videre og formalisere datoen da oppsigelsen din trer i kraft.

Slik skriver du et oppsigelsesbrev når du slutter for en jobb med en bedre kompensasjonspakke, og du vil gi arbeidsgiveren en grunn.

Hva skal inkluderes i brevet

Det er en fullstendig liste over oppsigelsesbrev hva du må og ikke må , men dette er de viktigste tingene å huske på:

Bekreft detaljene. Oppgi datoen for din siste dag på kontoret, men ikke bli fastlåst i andre detaljer. Detaljer om hvilke kollegaer som skal dekke prosjektene dine kan utarbeides med lederen din etterpå.

Være høflig. Nå er ikke tiden for å gi kollegene dårlige munn eller skryte av den nye jobben din. Vær også nådig. Takk lederen din for deres veiledning, og la ting være positivt. Tilby å hjelpe kollegene dine med å avslutte prosjekter eller lære opp avløseren din.

Eksempel på oppsigelse for bedre lønn

Dette er et eksempel på et oppsigelsesbrev på grunn av å få en bedre lønns- og fordelsstilling. Last ned malen for oppsigelsesbrev (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et oppsigelsesbrev for bedre lønn

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Oppsigelsesbrev for bedre lønn (tekstversjon)

Jose Jones
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
jose.jones@email.com

7. september 2021

Jane Lee Direktør, Human Resources
Acme kontorrekvisita
Næringsvei 123
Business City, NY 54321

Kjære fru Lee:

Jeg skriver for å varsle deg om at jeg har takket ja til en stilling i en organisasjon som tilbyr meg bedre kompensasjon og fordeler enn dette selskapet. Min siste arbeidsdag vil være 7. oktober 2021.

Selv om jeg har satt stor pris på muligheten til å jobbe med deg, er dette dessverre en mulighet jeg ikke kan avslå. Jeg ville gjort meg selv og familien min en bjørnetjeneste å takke nei til økt lønn og en komplett fordelspakke som inkluderer betalt ferie og syketid, og tann- og synsforsikring.

Jeg håper du forstår situasjonen min for å ta på deg denne nye stillingen. Vennligst godta min oppriktige takk for alt du har gjort for meg i løpet av tiden jeg jobbet for deg. Jeg hjelper mer enn gjerne i overgangsperioden og tar gjerne imot spørsmål du måtte ha når du ser etter en erstatning.

Takk igjen for din forståelse.

Beste,

Signatur (papirbrev)

Jose Jones

Utvide

Slik sender du oppsigelsesbrevet ditt via e-post

Å sende et oppsigelsesbrev på e-post gir også noen fordeler som en gammeldags papirkopi ikke gjør. Det er enklere og mindre stressende enn å gi veilederen et papirbrev personlig, og det gir deg også en oversikt over kommunikasjonen din. Noen ganger lønner det seg å kunne peke på en e-postkvittering eller i det minste en digital løype.

Å sende et oppsigelsesbrev på e-post ligner på å sende et fysisk. Emnelinjen er viktig, så velg noe som er klart og saklig, for eksempel:

Oppsigelse – ditt navn

Utvide

Vær spesifikk. Ikke skriv noe vagt som Takk som kan bli fanget opp av selskapets e-postfiltre. Du vil ikke ha en vanskelig samtale med sjefen din om hvorfor de trenger å søke i søppelpostmappen.

Utelat adresseoverskriftene. De vil vite hvem som skriver og hvor du skriver fra. Du kan inkludere kontaktinformasjonen din i signaturen din.

Hold kommunikasjonen din kort og saklig. Oppsigelsesbrev, generelt, bør være ganske kortfattet. E-postoppsigelsesbrev bør være enda mer konsise. Lesere har en tendens til å skumme selv viktige e-poster, så gjør din enkel å skanne.