Jobbsøking

Eksempel på oppsigelsesbrev med takk

Høy vinkel utsikt over mannen som gir oppsigelsesbrev til forretningskvinne på kontoret

•••

Audtakorn Sutarmjam / EyeEm / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du sier opp en jobb, er det alltid en god idé å slutte med en positiv tone. Tross alt må du kanskje spørre arbeidsgiveren din om en referanse eller anbefalingsbrev i fremtiden. En måte å gå av på gode vilkår er å skrive et høflig, profesjonelt oppsigelsesbrev der du takker arbeidsgiveren din for tiden i bedriften.

Det kan også være lurt å sende et personlig brev eller e-post til sjefen din. Det er alltid en god idé å holde kontakten, og å si takk for støtten og ledelsen i løpet av tiden din i selskapet er en god måte å gjøre det på.

Tips for å skrive et oppsigelsesbrev

Les nedenfor for tips om hvordan du skriver et oppsigelsesbrev, samt eksempler på oppsigelsesbrev. I det første oppsigelsesbreveksemplet bekrefter du at du slutter og takker selskapet for en givende opplevelse. I det andre breveksemplet sier du takk og tilbyr deg bistand under overgangen. Det tredje brevet er et personlig takkebrev skrevet til en leder etter en oppsigelse.

Fortell sjefen din personlig

Når det er mulig, fortell sjefen din om planen din om å si opp personlig først. Følg deretter opp med et offisielt forretningsbrev.

Velg en bokstav når det er mulig

Send et papirbrev (du kan sende e-post som vedlegg) etter at du har snakket med sjefen din. Send en kopi til både sjefen din og personalkontoret, slik at brevet går inn i mappen din. Men hvis tiden er avgjørende, kan du skrive en e-post i stedet. Du kan sende e-posten til sjefen din, og kopiere (cc) e-posten til menneskelige ressurser.

Følg Business Letter Format

Sørg for å følge riktig forretningsbrevformat i brevet ditt. Inkluder en overskrift med arbeidsgiverens navn og adresse, dato og navn og adresse. Sender du en e-post, les her for tips om skrive et profesjonelt oppsigelsesbrev på e-post .

Oppgi dato

I brevet oppgir du den spesifikke datoen du planlegger å forlate jobben. Prøv å gi i det minste to ukers varsel . To uker regnes som standard varslingstid.Hvis du trenger å reise tidligere, les her for informasjon om hvordan si opp uten varsel .

Hold dine grunner korte

Du trenger ikke gå i detalj om årsakene til å forlate. Du kan ganske enkelt si at jeg nylig ble tilbudt en ny stilling, eller enda mer enkelt: 'Jeg skriver for å bekrefte min oppsigelse.' Du kan velge å gi litt mer informasjon (for eksempel navnet på selskapet eller stillingen, eller grunnen til at du tar denne nye jobben). Derimot, hold brevet kort .

Vær positiv

Du må kanskje spørre arbeidsgiveren din om en anbefaling i fremtiden. Hold det derfor positivt når du snakker om din erfaring i selskapet. Ikke gå i detalj om hvordan denne nye jobben er så mye bedre enn din nåværende jobb. Hvis du slutter fordi du misliker jobben, ikke gå i detalj om hvorfor du er misfornøyd.

Si takk

En måte å opprettholde et sterkt forhold til sjefen din på er å takke for tiden din i selskapet. Du kan gi et spesifikt eksempel på hvor mye sjefen din hjalp deg, eller hvorfor du likte selskapet så godt. Du kan imidlertid også gi en mer generell takk, for eksempel Takk for muligheten til å jobbe for dette selskapet.

Tilby å hjelpe

Hvis mulig, tilby å hjelpe bedriften i overgangsperioden. Du kan melde deg frivillig til å lære opp en ny arbeidsgiver eller hjelpe til på annen måte.

Oppgi kontaktinformasjon

Inkluder en e-postadresse og/eller telefonnummer du kan nås når du forlater jobben. Du kan inkludere denne informasjonen i selve brevet eller under signaturen din.

Korrekturles og rediger nøye

Enten du sender et brev eller en e-post, bør du grundig korrekturlese meldingen før du sender den. Igjen kan det hende du må be om en anbefaling fra arbeidsgiveren din, og du vil at alt arbeidet ditt skal bli polert.

Oppsigelsesbrev med takk

Last ned malen for oppsigelsesbrev (kompatibel med Google Docs og Microsoft Word) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et oppsigelsesbrev med en takk

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Oppsigelsesbrev med takk (tekstversjon)

Judy Rodriguez
Hovedgaten 123
Anytown CA 12345
555-555-5555
judy.rodriguez@email.com

30. desember 2018

Ms. Josephine Boss
Konsernsjef
Acme Company
456 Main St.
Philadelphia, PA 12345

Kjære fru sjef,

Dette brevet er for å bekrefte min oppsigelse som nettredaktør hos Acme Company. Jeg har takket ja til en stilling som Senior Online Editor i et voksende medieselskap i New York. Jeg ser frem til min nye stilling og utfordringene som venter meg.

Min siste arbeidsdag blir 14. januar, noe som gir meg god tid til å fullføre pågående prosjekter og overlate stillingen til min erstatter.

Du kan alltid nå meg på 555-555-5555 eller thomas.applicant@email.com. Mine erfaringer på Acme har vært veldig givende. Jeg setter pris på å ha fått muligheten til å jobbe for et så fint selskap, og jeg ønsker deg og selskapet fortsatt suksess.

Vennlig hilsen,

Judy Rodriguez (signaturpapirbrev)

Judy Rodriguez

Utvide

Oppsigelsesbrev med takk og tilbud om å hjelpe

12. juli 2019

Ledernavn
Jobbtittel
Selskap
Gateadresse
By stat postnummer

Kjære Mr./Ms. Etternavn,

Jeg vil informere deg om at jeg fratrer stillingen min som kundeservicesjef med virkning fra 12. juli 2019.

Tusen takk for mulighetene for faglig og personlig utvikling som du har gitt meg de siste ti årene. Jeg vil alltid sette pris på mentorskapet ditt da jeg navigerte til min første lederstilling.

Jeg har satt pris på å jobbe i selskapet og verdsetter støtten jeg har gitt meg under min periode i selskapet. Jeg likte å jobbe med deg, og ønsker deg lykke til i dine fremtidige bestrebelser.

Jeg gir også gjerne all informasjon eller opplæring for min erstatter, hvis dette kan være nyttig. Du kan fortsette å kontakte meg på 555-555-5555 eller yourname@email.com.

Vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Navnet ditt

Utvide

Takkebrev til sjefen etter oppsigelse

Se gjennom et eksempel på et takkebrev skrevet til en sjef etter at en ansatt har sagt opp jobben.

Takk-e-post til sjefen etter fratredelse

Emnefeltet: Takk skal du ha

Kjære Sarah,

Jeg vil gjerne ta deg tid til å takke deg, hjerteligst, for støtten og ledelsen du har gitt meg i løpet av min periode med ABC Organization. Å trekke seg fra selskapet vårt var en viktig beslutning for meg, fulgt av følelser både av spenning for fremtiden og litt tristhet over at jeg ikke vil jobbe med deg og teamet hver dag.

Takk for at du alltid er klar til å lytte til og vurdere mine meninger – din åpne dør-policy fikk meg til å føle meg som et verdsatt medlem av vår avdeling. Jeg har alltid beundret hvordan du ledet oss alle ved ditt personlige eksempel, inspirerte oss med arbeidsmoralen din og går den ekstra milen for å støtte oss i våre daglige oppgaver. Din skjeve humor og det faktum at du alltid hilste på oss med ditt muntre smil var en ekstra bonus.

Jeg er også takknemlig for anbefalingene dine til toppledelsen om at jeg blir valgt til de ulike treningsverkstedene og bransjekonferansene jeg har vært privilegert å delta på gjennom årene. Disse erfaringene var uvurderlige for å gjøre det mulig for meg å utvikle mine faglige ferdigheter og å avansere til det ansvarsnivået jeg har hatt under ditt lederskap.

Jeg håper at vi kan holde kontakten i fremtiden – ring meg eller send meg en e-post hvis du noen gang har lyst til å møtes for en kaffe.

Takk igjen,

Joe Johnson

Utvide

Artikkelkilder

  1. SHRM. , Kan arbeidsgivere kreve at arbeidstakere gir beskjed før de slutter? ,' åpnet 20. november 2019.