Jobbsøking

Oppsigelsesbrevmaler

Ung kvinne som skriver et oppsigelsesbrev på en bærbar datamaskin.

••• damircudic / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Er du klar til å fortelle sjefen din at du er fratrer ? Det er best å utarbeide et formelt oppsigelsesbrev, selv om du planlegger å diskutere avgjørelsen din personlig også.

Et skriftlig oppsigelsesbrev lar deg stave vilkårene for avreise skriftlig, slik at det ikke er noen forvirring. Det er også en mulighet til å takke sjefen din for muligheten og etablere et positivt sisteinntrykk. Du vet aldri når du kan trenge din tidligere leder som en referanse for en fremtidig jobb.

Ikke sikker på hva du skal skrive? Her er en mal for oppsigelsesbrev som gir all informasjonen du trenger å inkludere, samt tips om hvordan du skriver et brev som vil hjelpe deg å slutte på en god måte.

Hva du skal inkludere i brevet ditt

Brevet ditt skal være kort, saklig og nådig. Det er ikke nødvendig å skrive et langt notat eller diskutere detaljene i avgjørelsen din i lengden.

Fokuser på detaljene

Spesifiser datoen du skal slutte i jobben. Gi passende varsel, som i de fleste tilfeller vil være minst to uker .

Selv om det er best å gi to ukers varsel, bør du forberede deg på muligheten for at sjefen din vil be deg om å dra den dagen du sier opp. Siden de fleste amerikanske arbeidere er ansatt etter eget ønske, er det vanligvis lovlig for arbeidsgivere å gjøre det sparke deg når du gir beskjed .

Gi en grunn hvis du ønsker det

Det er helt valgfritt, men du kan velge å dele årsaken til at du slutter – forutsatt at du kan gjøre det på en konstruktiv måte. Hvis du for eksempel begynner i en ny jobb eller går tilbake til skolen, kan du si det kort i brevet ditt.

Tilby deg å hjelpe med overgangen

Hvis mulig, tilby å hjelpe til med å lære opp din erstatter eller dokumentere pliktene dine slik at en nyansatt kan tre inn i rollen din.

Si takk

Selv om du ikke kan vente med å dra, prøv å finne noe å være takknemlig for, og del takknemligheten din med sjefen din. Det vil bidra til å jevne ut avgangen.

Hold det positivt

Dette brevet vil bli en del av din faste ansettelsespost, så ikke nevne noe negativt. En grasiøs oppsigelsesbrev brenner ikke broer og øker sjansene dine for å motta en anbefaling fra arbeidsgiver.

Mal for oppsigelsesbrev for å laste ned

Dette er et eksempel på oppsigelsesbrev. Last ned malen for oppsigelsesbrev (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av mal for oppsigelsesbrev Last ned Word-malen

Eksempel på oppsigelsesbrev (tekstversjon)

Kelly Rodriguez
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
kelly.rodriguez@email.com

1. september 2022

James Chang
Direktør, Human Resources
Acme programvare
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære Mr. Chang,

Jeg skriver for å informere deg om min oppsigelse fra stillingen min som annonsekoordinator, med virkning fra 1. oktober 2022. Jeg setter pris på alle mulighetene du har gitt meg i løpet av min tid i Acme Software, og støtten jeg har fått fra resten av laget.

Hvis jeg kan være til hjelp under overgangen, ikke nøl med å spørre. Jeg er alltid tilgjengelig for spørsmål ved behov.

Vennlig hilsen,

Håndskrevet signatur (for et papirkopi)

Kelly Rodriguez

Utvide

Eksempel på oppsigelsesmelding på e-post

Emne: Caitlin Lee - Resignasjon

Kjære fru Singh,

Jeg skriver i dag for å sende meg oppsigelse fra stillingen som resepsjonist på kveldstid, med virkning fra 1. mars 2022. Tusen takk for veiledning og støtte under min tid i selskapet.

Jeg har lært mye om organisasjonen og hvordan man jobber med kunder og allmennheten. Det har vært en glede å jobbe med deg og resten av det administrative personalet.

Jeg har takket ja til en lignende stilling i et annet firma slik at jeg kan jobbe dagtid. Hvis det ville være nyttig, hjelper jeg gjerne med overgangen og utdanner en erstatningsresepsjonist gjennom min siste dag. Gi meg beskjed hvis du har spørsmål.

Vennlig hilsen,

Caitlin Lee


Utvide

Sende oppsigelsen din via e-post

Mens det er alltid best å si opp personlig , noen ganger gjør omstendighetene det nødvendig å si opp via e-post. Kanskje du har en familiesituasjon som krever umiddelbar oppmerksomhet. Eller kanskje du er helt fjern og sjelden snakker med lederen din ansikt til ansikt. Uansett årsak, det er det en riktig måte å avslutte via e-post :

  • Oppgi all vanlig informasjon, inkludert siste arbeidsdato og takk for muligheten.
  • En kort grunn for avreise. (Personlige grunner er OK hvis du ikke ønsker å gå inn på detaljer.)
  • Kontaktinformasjon i tilfelle de trenger å komme i kontakt med deg.

Sørg for å korrekturlese og teste e-posten din før du sender den.

Microsoft Word oppsigelsesbrevmaler

Microsofts oppsigelsesbrevmaler er tilgjengelig som gratis nedlasting for Microsoft Word-brukere. Disse inkluderer en rekke forskjellige oppsigelsesbrev og er tilgjengelige fra malerdelen i Microsoft Word.

For å få tilgang til disse malene fra datamaskinen, åpne Microsoft Word-filen og velg 'Ny'. Du vil kunne søke etter maler på nettet fra den skjermen ved å skrive oppsigelse i søkeboksen.

Artikkelkilder

  1. National Conference of State Legislatures. At-Will ansettelsesoversikt . Åpnet 17. juni 2021.