Jobbsøking

Eksempler på CV og tips for studenter og nyutdannede

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Studenter som står i en gang

Clerkenwell / Digital Vision / Getty Images

Når du er universitetsstudent eller nyutdannet, kan det være en utfordring å finne ut hva du skal ha med gjenoppta . Tross alt har de fleste studenter ikke en omfattende ansettelseshistorie . Arbeidsgivere vet det imidlertid, så de forventer ikke å se en lang liste over jobber.

Men bare fordi du er i begynnelsen av karrieren, betyr det ikke at du ikke har betydelige prestasjoner å inkludere i CV-en din. Som høyskolestudent eller nyutdannet har du mange prestasjoner som vil kvalifisere deg til praksisplasser, sommerjobber og din første postgraduate stilling.

Sammen med lønnet arbeid kan du liste opp frivillig arbeid , sommerjobber, betalt og ulønnet praksisplasser , kurs og skoleaktiviteter på CV-en din.

Du kan også fremheve ferdighetene som best kvalifiserer deg for jobbene du søker på. Tar seg tid til vis arbeidsgiveren at du har rett kompetanse vil bidra til å få søknaden din vurdert til intervju.

Les nedenfor for råd om hvordan du skriver en CV som en høyskolestudent eller utdannet, sammen med lister over CV-eksempler du kan se gjennom og laste ned for å komme i gang med å skrive din egen CV.

Hva du skal inkludere i CV-en din

Hvis du ikke er sikker på hva du skal inkludere, kan du tenke på alle dine tidligere erfaringer, inkludert arbeidsrelaterte stillinger, frivillig arbeid, akademisk erfaring, lederstillinger på campus, fritidsaktiviteter, praksisplasser og eventuelle priser eller spesiell anerkjennelse du måtte ha mottatt . De kan alle inkluderes på CV-en din.

Lag en liste over alt du har oppnådd i løpet av studietiden, og ta med prestasjonene som er mest relevante for jobben du søker på CV-en. Det må du finjuster CV-en din hver gang du søker , men det er vel verdt den ekstra innsatsen.

Tips for å skrive CV for studenter og nyutdannede

Legg vekt på akademikere

Hvis du har begrenset arbeid og utenomfaglig erfaring, kan du legge vekt på din akademiske historie.

 • Sett Utdanningsseksjonen av CV-en din øverst på CV-en slik at det er det første arbeidsgiveren ser.
 • Sammen med navnet på skolen og graden din, inkluderer alle prestasjoner, for eksempel en high GPA eller noen akademiske priser (som for eksempel å lage dekanens liste).
 • Hvis du har tatt kurs relatert til jobben du søker på eller fullført skoleprosjekter som krevde ferdigheter knyttet til jobben, skriv disse også.

Match ferdighetene dine til jobben

Se på stillingsannonsen eller stillingene du søker på - målet ditt her er å matche opplevelsen din og ferdigheter med jobbkravene.

 • Sett ring rundt erfaringene og ferdighetene på din brainstormede erfaringsliste som er direkte relatert til jobben (eller jobbene) du har målrettet deg mot.
 • Inkluder de innsirklede elementene i CV-en din.
 • Du kan utdype noen av disse opplevelsene i en punktliste under hver av dem.

Fremhev dine prestasjoner

Basert på dine erfaringer kan du velge å dele opp CV-en din i ulike kategorier , for eksempel arbeidshistorie, frivillighetserfaring, relevante kurs og mer. Hvis du ikke har mye relevant erfaring, kan du sette alle disse under samme kategori av relatert erfaring.

Opprett en ferdighetsseksjon

Du kan også lage en Seksjon for ferdigheter på CV-en for å fremheve ferdigheter du har fått gjennom erfaringene dine. For eksempel, hvis du søker på en jobb som dataprogrammerer, kan du liste opp programmeringsspråkene du er kjent med under Ferdigheter-delen av CV-en din.

Skriv ut din CV

Det er mye lettere å gå gjennom CV-en din for å sjekke formateringen og fange opp feil hvis du skriver den ut. Du vil være i stand til å sørge for at det er rikelig med mellomrom, CV-en din er lesbar og at du ikke har gjort noen feil.

Eksempler på CV for studenter og nyutdannede

Bruk et CV-eksempel eller en CV-mal for å veilede din egen skriving. Et CV-eksempel kan hjelpe deg med å bestemme hva slags innhold du skal inkludere, samt hvordan du formaterer CV-en. Pass imidlertid på å skreddersy et CV-eksempel for å passe til dine egne erfaringer og jobben du søker på.

Last ned CV-malen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se flere eksempler nedenfor.

Skjermbilde av et eksempel på CV

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på CV for studenter og nyutdannede (tekstversjon)

Kenneth søker
8907 Greentree Avenue
Louisville, KY 40201
email@email.com (000) 123-4567 (celle)

REGNSKAPSPROFIL

Svært analytisk og detaljorientert fremvoksende profesjonell, klar til å utmerke seg innen entry-level Accounting rolle som krever sterk matematisk og organisatorisk skarpsindighet.

 • Regnskap : Godt studert i finansiell og ledelsesmessig regnskap, skatteforberedelse, avviksanalyse og FASB / GAAP beste praksis.
 • Informasjonsteknologi : God i bruk av Microsoft Office Suite (inkludert Excel-makroer), QuickBooks, Turbo Tax, NetSuite og Concur.
 • Kommunikasjon : Kommunisere godt både muntlig og skriftlig, og effektivt forklare kompliserte økonomiske data til kunder og interessenter.
 • Nøkkelferdigheter : Jobber godt både selvstendig og som et dedikert teammedlem. Naturlig og proaktiv problemløser, som nøye vurderer arbeidsprodukter for å identifisere og eliminere feil.

UTDANNING

BSBA i regnskap (mai 2018); 3,79 GPA UNIVERSITY OF LOUISVILLE, Louisville, KY

Dekanens liste; Phi Eta Sigma Honours Society; Agnes Avery Regnskapsstipend; Sekretær for regnskapsforeningen

ERFARING

UNIVERSITY OF LOUISVILLE, Louisville, KY
Student ~ Regnskap , 09/2014-06/2018

Fullført omfattende studier i regnskap. Fullførte kurs inkluderte: Avanserte regnskapsproblemer, avansert administrasjonskostnadsregnskap, revisjonsteori og -praksis, avansert beskatning og avanserte regnskapsinformasjonssystemer. Erfaringer fra regnskapssamarbeid:

 • Bardstown Physicians Associates (Våren 2016): Utførte leverandørgjeld, kundefordringer og hovedbokregnskap for legenes forretningskontor.
 • Tysk produksjon (Våren 2017): Utviklet ekspertise innen lønnsregnskap for en arbeidsstyrke på 700 medlemmer.
 • Stengel Enterprises (Vinter 2018): Hjelpte seniorregnskapsfører og CPA med å kompilere økonomiske og skattemessige poster under IRS-revisjon.

OFFICE SUPPIES CO., Louisville, KY
Sesongbasert detaljsalgskonsulent , sommeren 2016 og 2017

Gir oppmerksom kundeservice til kunder av store kontorrekvisitabutikker. Hjelpet kunder med produktvalg, lagerførte hyller og drevet salgsstedssystem.

Nøkkelprestasjoner :

 • Opptjent mest verdsatt medarbeider to somre på rad.
 • Gjenansatt av ledelsen i anerkjennelse av punktlighet, oppmerksomhet på detaljer og utmerket arbeidsmoral.
Utvide

Flere CV-prøver oppført etter type

Se flere eksempler på CV-er og CV-maler for studenter og nyutdannede som søker om praksisplasser, sommerjobber og heltidsstillinger for å få ideer til din egen CV.

Type student

Gjennomgå CV-eksempler oppført etter type student og kandidat.

Type jobb

Gjennomgå CV-eksempler for spesifikke typer startnivåjobber for nyutdannede.

Bruk disse nedlastbare CV-malene for å lage din egen CV.

Se gjennom CV-en din før du søker

Hvis du kan, ha noen fra deg campus karrierekontor , eller kanskje en alumnus i feltet du er interessert i, ta en titt på CV-en din for å forsikre deg om at du har inkludert så mye relevant informasjon som mulig. Ellers kan du be en venn eller et familiemedlem om å gjennomgå CV-en for deg.

Denne personen kan også lese gjennom CV-en din for å oppdage eventuelle feil, inkludert grammatikk- og stavefeil, og problemer med stilen og layouten.

Slik får du CV-en din til å skille seg ut

Ta med alle prestasjonene dine: Du kan inkludere mer enn betalt arbeidserfaring på CV-en.

Fremhev dine mest relevante ferdigheter: Fokuser din CV og følgebrev på ferdighetene som kvalifiserer deg for jobben.

Juster CV-en din for jobben: Ta deg tid til å skreddersy jobbsøknadsmateriellet for hver jobb du søker på.

Start med en mal: Last ned en mal for å bruke som utgangspunkt for å skrive din egen CV.

Få hjelp: Trenger du mer hjelp? Ta kontakt med kontoret for karrieretjenester på college for veiledning.