Jobbsøking

CV med et overskriftseksempel og skrivetips

Forretningskvinne med laptop og papirer

gradyreese / Getty Images

TIL gjenoppta overskriften kan hjelpe CV-en din til å skille seg ut fra mengden ved å trekke oppmerksomhet til dine mest imponerende prestasjoner og ferdigheter. En kort setning øverst i dokumentet, CV-overskriften din forteller ansettelsessjefen hvem du er som kandidat – og viser hvorfor du er den beste personen for jobben.

Slik bruker du en CV-overskrift

Som en gjenoppta profilen eller gjenoppta målet , går overskriften rett under kontaktinformasjonen din. Fordi den er plassert øverst på siden, er CV-overskriften sannsynligvis det første en ansettelsesleder ser når han ser på søknaden din. Det er en sterk mulighet til å gjøre en rask sak for ditt kandidatur.

Bruk stor bokstav i overskriften

Husk at det kalles en overskrift av en grunn: Frasen din kan være pittig - faktisk trenger den ikke engang å være en fullstendig setning. Velg ord som formidler dine sterkeste ferdigheter og egenskaper på minst mulig plass.

Bruk store bokstaver til substantiv, verb og lengre ord i overskriften slik du ville gjort hvis du skrev tittelen til et essay.

Tilpass overskriften din

Ideelt sett vil din CV-overskrift være personlig tilpasset hver jobb du søker på. Du vil fange oppmerksomheten til ansettelsesledere og intervjuere med en overskrift som er relevant for jobbkravene. Hvis stillingsbeskrivelsen krever vekst og salg, for eksempel, kan overskriften din være 'Vekst inntekt 20 prosent.' For en jobb der lederferdigheter er en prioritet, kan overskriften din være 'Folkfokusert leder med 10+ års ledererfaring.'

Ikke gjør feilen ved å tro at kun kandidater på midten eller ledernivå kan bruke en CV-overskrift - kandidater på startnivå og tidlig karriere kan også dra nytte av denne plassen til å informere ansettelsesledere om deres evner.

Prøv CV-overskrifter som 'Detaljorientert høyskoleutdannet tilgjengelig for å jobbe alle skift' eller 'Grafisk designer dyktig med Adobe-produkter' eller 'Erfaren servitør og bartender.'

Husk at overskriften din ideelt sett oppsummerer deg som en kandidat, samtidig som den påpeker at du har nøyaktig ferdigheter og evner etterlyst i jobben.

Tips for å skrive en CV-overskrift

Hold det kort og godt. En altfor lang CV-overskrift er verre enn ingen i det hele tatt. Husk at ansettelsesledere og rekrutterere bruker en begrenset mengde tid på hver CV – så lite som seks sekunder, ifølge en studie. Overskriften din bør fange oppmerksomheten deres og holde den … og deretter overtale dem til å lese resten av CV-en din.

Unngå klisjeer . Hvis alle er en go-to-person med sterke kommunikasjonsevner og en track record for suksess, så er ingen det. Ikke gå i fellen med å kaste rundt på bransjesjargong eller slitte fraser. Det vil ikke få deg til å se ut som om du passer inn – det vil bare få deg til å se ut som om du ikke kan komme på en mer interessant måte å beskrive deg selv på. Dette er et salgsargument. For å gjennomføre salget må du skille deg ut fra konkurrentene.

La dataene snakke. Lag din sak med prosenter, dollar, data. Vær spesifikk: økt salg med 12 prosent er mer overbevisende enn økt salg vesentlig. Fokuser på ferdighetene og erfaringene som er mest fremtredende i stillingsbeskrivelsen, og kvantifiser deretter prestasjonene dine.

Bruk nøkkelord. Din CV-overskrift kan hjelpe deg å komme forbi søkersporingssystem også, hvis du bruker den godt. Sørg for å inkludere gjenoppta søkeord fra stillingsannonse . Du kan også inkludere nøkkelord som dukker opp i innlegg for lignende jobber i ditt felt, for å dekke grunnlaget ditt.

Skriv en ny overskrift hver gang du tilpasser CV-en din. Du burde personliggjør CV-en din og følgebrev for hver jobbåpning. Bruk overskriften for å målrette søknaden din til den spesifikke jobben. Det kan ta deg noen ekstra minutter å justere overskriften din, men det vil lønne seg. Ansettelseslederen vil være mer sannsynlig å gjennomgå CV-en din og vurdere deg for rollen hvis det er tydelig at du sikter mot denne spesielle jobben, i stedet for bare en hvilken som helst ledig stilling.

Korrekturles nøye. Få en venn med ørneøyne til å korrekturlese CV-en din og annet søknadsmateriell før du sender dem til ansettelsessjefen. Sørg for at korrekturleseren din er spesielt oppmerksom på overskrifter. Selv om de er formatert for å skille seg ut, er overskriftene enkle å skumme når du leser korrektur. Det er ikke noe mer pinlig enn å skrive feil i et fremtredende område av applikasjonen din.

Gjenoppta eksempel med en overskrift

Dette er et eksempel på en CV med en overskrift. Last ned CV-malen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et CV-eksempel med en overskrift

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Gjenoppta eksempel med en overskrift (tekstversjon)

James-søker
Hovedgaten 123
Denver, CO 80022
(111) 555-1111
jamesapp@email.com

MEGLER

Bygge kunderelasjoner med faglig kompetanse og respektfull holdning

Prisvinnende salgsmedarbeider og kasserer med syv års erfaring i to selskaper.

Nøkkelferdigheter inkluderer:

  • Assistere kunder med deres behov
  • Håndtering av returer og bytter
  • Starte private handleavtaler
  • Opplæring av nye selgere
  • Strømpe- og motstående hyller
  • Ordne gulvskjermer

PROFESJONELL ERFARING

AMY'S BOUTIQUE, Denver, Colo.
MEGLER (februar 2018 – i dag)
Tilby private handleavtaler for avanserte kunder og bistå kunder med å håndtere returer og bytte.

Bemerkelsesverdige prestasjoner:

  • Valgt til å delta i teamprosjekter for å designe og arrangere vindusutstillinger og omorganisere gulvoppsett for ulike salgskampanjer.

MEDIA PLAY, Madison, Wis.
SELGER (juni 2017 – februar 2018)
Assisterte kunder med valg og kjøp av elektronisk utstyr og administrerte returer og bytte av kundeprodukter.

Bemerkelsesverdige prestasjoner:

  • Mottatt prisen Månedens medarbeider for fremragende kundeservice.
  • Laget og administrerte et opplæringsprogram for nye ekspeditører.

UTDANNING OG KREDENSJONER

ABC COLLEGE, Madison, WI
Bachelor of Science in Marketing (vekt: kundeservice og salg), mai 2016

Relaterte ferdigheter

  • Dyktig til å betjene datastyrte kasseapparater, skannere og andre POS-systemer
Utvide

I slekt: Beste tjenester for CV-skriving