Gjenopptar

Tips om å skrive CV for å endre karriere

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Gjenoppta skriving for en karriereendring

Bilde av Maritsa Patrinos The Balance 2019

Å skifte karriere betyr at du trenger en fersk, fornyet CV for å følge jobbsøkingen din i et nytt felt. Samtidig som lage en CV er ikke den enkleste oppgaven, ta hjertet i å vite at mye av din erfaring, selv om det er i en helt annen bransje, fortsatt vil være relevant.

Det er fordi så mange ferdigheter, spesielt myke , er overførbar . Hvis du skifter fra en produksjonslederrolle i et forlag til arrangementsplanlegging i bryllupsbransjen, for eksempel, vil dine organisatoriske ferdigheter, lederevner og sterke Excel- og budsjettbakgrunn være aktuelt.

I din karriereendrings-CV må du fortelle historien om dine overførbare ferdigheter til en ansettelsesleder, og forklare hvordan kvalifikasjoner fra din tidligere karriere fortsatt er gjeldende og relevante. Enten det er på grunn av et skifte i bransjen eller et skifte i dine interesser, er det mange grunner til å gjøre en overgang i midten av karrieren . Slik kommer du i gang med å utvikle din nye CV.

Identifiser dine overførbare ferdigheter

Start med å bli kjent med din nye bransje. Les stillingsbeskrivelser og bransjenyheter for å få en følelse av ferdighetene som arbeidsgivere krever. Skriv ut din nåværende CV med jobbhistorikken din til dags dato, og skriv en liste over alle ferdighetene du har fått og brukt gjennom karrieren. Noen av disse kan være oppført på CV-en din direkte, men andre kanskje ikke. List deretter opp ferdighetene som vanligvis kreves i din nye bransje og se etter matcher.

Tenk kreativt: Si at du går fra salg til undervisning. Hva er de tingene disse rollene har til felles? Vel, begge jobbene krever evnen til å holde oppmerksomheten til rommet, gi en sterk presentasjon og formidle potensielt kompleks kunnskap ved å bruke språk som er lett å forstå og huske.

Og ikke glem at du også kan inkludere ikke-profesjonell erfaring på CV-en din. Sitter du i styret til leiligheten din? Arrangerer dere bakesalg for Foreldre-Lærerforeningen? Frivillig arbeid , og potensielt til og med hobbyer (din Etsy-butikk, ditt ukentlige stilinnlegg på Instagram), kan alle utvinnes for bevis på dine ferdigheter og erfaring.

Bare pass på å ikke overrekke: Hvis du følger 300 personer på Twitter, blir du ikke en ekspert på sosiale medier. Men det er rimelig å si at du har kunnskap om sosiale medier, har bygget en Twitter-følger og engasjert deg med tankeledere i bransjen.

Skriv et CV-mål

Bruk din gjenoppta målet , som vises øverst på CV-en din, for å fremheve hvilken type jobb du søker. Målet, akkurat som resten av CV-en din, handler om deg. Men den sanne hensikten med målet er å selge ansettelsesledere på ditt kandidatur. (Det er også sant for hele dokumentet!)

I målet ditt, koble punktene for å ansette ledere. Du kan bruke denne plassen til å gjøre det klart hvordan din tidligere karriere har gitt deg de ferdighetene du trenger i ditt nye felt, og spesielt for denne jobben.

Finn ut hvilket CV-format som fungerer best for deg

TIL kronologisk CV , som viser erfaring fra siste til eldste, kan være det mest brukte CV-formatet, men det betyr ikke at det er det eneste alternativet der ute. EN funksjonell CV er ofte det beste valget for noen som bytter karriere siden det setter fokus på ferdighetene og erfaringene dine (i stedet for hvor du jobbet og når). Denne typen CV bidrar til å fremheve de mest relevante delene av arbeidet ditt.

Hvis du går over fra salg til undervisning, for å fortsette vårt eksempel ovenfra, lar en funksjonell CV deg vise frem dine relevante presentasjonsevner, i stedet for å liste opp salgsjobber, som ikke ville føles meningsfulle for et skoledistrikt. EN kombinasjons-CV , som blander det funksjonelle formatet med det kronologiske, er også et godt alternativ hvis du skifter karriere.

Legg til en ferdighetsseksjon

Når ansettelsesledere skanner gjennom CV-en din, ser de kanskje ikke kjente stillingstitler eller ansvarsområder fra bransjen deres. Så uansett hvilket CV-format du velger, bruk ferdighetsdelen for å markere at du har de myke og harde ferdighetene som kreves for jobben du søker på.

Utelat unødvendig informasjon

CV-en din trenger ikke å inneholde en uttømmende liste over alle posisjoner, en fullført oppgave og programmer som brukes. Tenk på CV-en din som et album med største hits: Inkluder bare høydepunktene som vil hjelpe CV-en din til å virke relevant for å ansette ledere i ditt nye felt. Dette kan være spesielt viktig hvis du bytter jobbnivå, samt skifter karriere.

Se etter sjargong

Ny karrierebransje, ny sjargong! Når du jobber i et felt en stund, blir sjargong en annen natur. Hvis du er i publisering, er CMS Chicago Manual of Style; hvis du jobber online, er det innholdsstyringssystemet ditt; og hvis du er i helsevesenet, er det Centers for Medicare & Medicaid Services.

Poenget er at selv om sjargong kan hjelpe deg med å virke som en insider i ditt opprinnelige felt, kan det forvirre og fremmedgjøre ansettelsessjefen i ditt nye felt. Forklar stillingsbetegnelser, programmer og jobbrelaterte oppgaver og prestasjoner på et tydelig språk som alle kan forstå. Enda bedre, oversett disse ferdighetene og ansvaret til det nye feltets insiderspråk og stenografi.

Eksempel på CV for karriereendring

Dette er et eksempel på en CV for når du skal skifte karriere. Last ned malen for CV-endringer (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av en CV for karrierebytte

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på CV for karriereendring (tekstversjon)

Jason Jobber
180 Cooper's Landing
Virginia Beach, VA 23540
555-555-5555
jjobber@email.com

Oppsummering av ferdigheter

Karismatisk og engasjerende markedsføringspersonell som utnytter suveren kunnskap fra den virkelige verden om globale markeder for å utmerke seg som Adjunct Markedsføringsinstruktør.

Fantastiske kommunikasjons- og presentasjonstalenter, understreket av 10 års erfaring innen teknologisalgsteamopplæring, markedsledelse, markedsdataanalyse, markedsstrategi, driftsledelse, økonomistyring og strategisk ledelse.

Erfaring

MARKEDSFØRING:

  • Ledet globale markedsføringsoperasjoner for et nystartet teknologiselskap, og drev en økning på 85 % i internasjonal salgsvekst innen ett år etter ansettelse.
  • Som markedsanalytiker, veiledet internasjonalt teknologiselskap for å trenge inn i uutnyttede markeder i Kina og Vest-Europa.

SALGSTRENING:

  • Utviklet svært effektive online salgsopplæringsmoduler tatt i bruk på tvers av bedriftens salgskontorer.
  • Lærte mer enn 100 salgsledere i teknologisalgsstrategier over hele USA og i Canada og Vest-Europa.

KOMMUNIKASJON OG PRESENTASJON:

  • Dynamiske kommunikasjonsevner og mellommenneskelige styrker, enkelt motiverende suksess gjennom multimediapresentasjoner, diskusjoner og en-til-en-rådgivning.
  • Hyppig bidragsyter til fagpublikasjoner, inkludert Tech Marketing Today og Global Marketing News.

TEKNISKE FERDIGHETER:

  • Microsoft Office Suite, Google Analytics, Salesforce, Microsoft Dynamics, Adobe Marketing Cloud

Arbeidshistorie

Global Marketing Manager, ABC TECHNOLOGIES, INC, Arlington, VA, 2010-i dag

Markedsanalyseanalytiker, XYZ SOFTWARE CORPORATION, Washington, DC, 2008-2010

Salgssjef, GLOBAL IT SOLUTIONS, Newport News, VA, 2004-2008

utdanning

Master of Business Administration (MBA) i markedsføring; 3,9 GPA
UNIVERSITY OF VIRGINIA, Charlottesville, VA

Bachelor of Business Administration i markedsføring; 3,78 GPA
THE COLLEGE OF WILLIAM & MARY COLLEGE, Williamsburg, VA

Utvide

I slekt: Beste tjenester for CV-skriving