Jobbintervjuer

Salgsintervjuspørsmål med eksempler på de beste svarene

Hvordan forberede seg til et salgsintervju

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser to kvinner ved et bord med papirer foran seg. Teksten lyder:

Ashley Nicole DeLeon / The Balance

Når du intervjuer for en salgsstilling, er målet ditt å selge deg selv til ansettelsessjefen. EN salgsjobbintervju er et av de mest utfordrende intervjuene som finnes, siden intervjuere vil ha store forventninger til dine overbevisningsevner .

Under intervjuet må du gjøre mer enn bare å svare på spørsmål. Ansettelsesledere vil forvente at du viser at du også er en effektiv selger.

Du må selge deg selv og dine kvalifikasjoner for jobben, samt vise intervjueren at du har evnen til å avslutte en avtale.

Hvordan forberede seg til et salgsintervju

Som salgsrepresentant har du en unik beliggenhet for å lykkes på et intervju. Bare tenk på deg selv som produktet, og bruk de samme prinsippene du ville brukt i ethvert salgsmøte, og demonstrer at du passer godt og selger deg selv til intervjueren .

Kom til intervjuet med en følelse av selskapets salgsstrategi og noen eksempler på hvordan din tidligere salgserfaring har forberedt deg til å bidra.

Typiske spørsmål stilt i et salgsintervju

Fremhev salgsintervjuet ditt med disse nyttige strategiene for å svare på intervjuspørsmål, sammen med eksempler på vanlige spørsmål om salgsintervjuer og eksempelsvar. Gjennomgå dem for å hjelpe deg med å sette inn svarene dine basert på dine egne kvalifikasjoner, ferdigheter, produktkunnskap, prestasjoner og salgserfaringer. Gå i tillegg gjennom en liste over spørsmål du kan stille intervjueren din.

1. Er du komfortabel med å ringe kalde?

Hva de vil vite: Kalde samtaler er et viktig aspekt ved salg, så intervjuere ønsker å vite om opplevelsen din. Dette spørsmålet taler også til din personlighet: Er du utadvendt? Kan du starte en samtale? Selv om dette kan virke som et ja-eller-nei-spørsmål (med det ideelle svaret er 'ja!'), del eksempler for å gi en sikkerhetskopi.

Eksempel svar

Jeg er – ja. Resultatene kan være uforutsigbare når du tar telefonen, men jeg opplever at det å undersøke personen og selskapet kan bidra til at denne typen samtaler blir vellykket. Jeg hadde stor suksess med denne taktikken under min tid i ABC Company.

Utvide

2. Har du konsekvent nådd salgsmålene dine?

Hva de vil vite: Fortiden kan forutsi fremtiden, og intervjuere stiller dette spørsmålet for å få en følelse av hvordan du vil prestere i selskapet deres når det gjelder å nå salgsmål. Vær ærlig i svaret ditt, men fokuser på det positive.

Eksempel svar

Hos XY Tech har jeg vært en av de beste selgerne i avdelingen de siste seks kvartalene. Før det hadde jeg et veldig tøft kvartal. Jeg ble motløs, men skjønte så at det var en mulighet til å revurdere strategien min, og det har vært veldig spennende å se disse justeringene ha en så positiv uttelling.

Utvide

Flere svar: Intervjuspørsmål om salgsmål .

3. Hva motiverer deg?

Hva de vil vite: Intervjuere vil vite hva som får deg til å krysse av. Det er en smart idé å koble responsen din til selskapets mål. Økonomiske forhold (som en kompensasjonsbonus) kan være en stor motivator, men prøv å gå utover det i svaret ditt.

Eksempel svar

Hvert kvartal streber jeg etter å gå utover kvoten min og konkurrere med mine personlige beste resultater fra tidligere perioder. Målet mitt er alltid å se vekst i salgsrekordene mine for hvert nytt kvartal.

Utvide

Flere svar: Hva motiverer deg til å selge?

4. Hvordan fikk du det mest vellykkede salget?

Hva de vil vite: Intervjuere vil se at du har en strategi når det gjelder å lukke avtaler. Del et trinn-for-trinn-scenario og husk at svaret ditt bør vise frem dine beste egenskaper som selger. (Selv om du vil bruke dette svaret til å vise deg selv som en sterk salgskandidat, unngå å skryte!)

Eksempel svar

Mitt største salg (så langt) innebærer å selge en femårskontrakt for XYZs bedriftsprogramvare til ABC Automotives. Tro det eller ei, denne avtalen startet med en kald samtale; i den første samtalen delte kunden et problem som bedriftsprogramvaren kunne løse, og jeg kunne derfor målrette etterfølgende presentasjoner og interaksjoner på en løsningsorientert måte. Relasjonsbygging var nøkkelen til å avslutte denne avtalen, samt å tilby målrettede demoer av programvaren som snakket om å spare klienten tid og øke produktiviteten.

Utvide

Flere svar: Spørsmål om ditt mest vellykkede salg .

5. Hvordan vil kollegene dine beskrive deg?

Hva de vil vite: I tillegg til å avsløre selvoppfatningen din, lar dette spørsmålet intervjuere få en følelse av hvordan du vil passe inn i kontorkulturen.

Eksempel svar

Mine jevnaldrende på jobb nevner alltid min utholdenhet. Så ofte tror jeg at salget går tapt på grunn av mangel på oppfølging. Så jeg er alltid fast bestemt på å ha en strategi med planlagte benchmarks når det kommer til samhandling med potensielle kunder – på den måten går jeg aldri glipp av et potensielt kraftig berøringspunkt.

Utvide

Flere svar: Hvordan vil kollegene dine beskrive din personlighet?

6. Selg meg denne pennen.

Hva de vil vite: Dette er et klassisk intervjuspørsmål! Intervjuere ser etter en demonstrasjon av salgstaktikken din. Ikke vær sjenert, og ta dette spørsmålet på alvor.

Selv i vår teknologifokuserte verden er en penn fortsatt viktig. Det jeg liker med denne er at den har en sikker hette slik at den ikke setter flekker på lommeinteriøret eller en veske. I tillegg ser den raffinert ut, men likevel budsjettvennlig.

Utvide

Flere svar: Hvordan svare på 'selg meg dette' intervjuspørsmålet .

7. Hva er dine langsiktige karrieremål?

Hva de vil vite: Arbeidsgivere ønsker å få en følelse av ambisjonene dine. De vil også vite om det er sannsynlig at du blir stående eller om du kanskje leter etter en ny stilling i en hast.

Eksempel svar

Jeg er ivrig etter å jobbe med salg i et misjonsdrevet selskap som ditt. På lang sikt er jeg alltid ute etter å forbedre salgsferdighetene mine, og spesielt er jeg ivrig etter å utvikle mine lederegenskaper, og til slutt ta på meg lederansvar.

Utvide

Flere svar: Hva er dine karrieremål?

8. Hva vet du om dette selskapet?

Hva de vil vite: Med dette spørsmålet sjekker intervjuere for å finne ut om du har gjort noe forberedelsesarbeid og om du har grunnleggende kunnskap om selskapet.

Eksempel svar

ABC Company er en familieeid bedrift som nylig utvidet sin murstein-og-mørtel-utpost til å gå på nettet. Jeg tror e-handel passer godt og et område hvor du har et stort potensial for vekst. Jeg leste en nylig Forbes stykke om hvordan styret er ivrig etter å utvide, men likevel beholde den personlige, varme atmosfæren. Det er noe jeg virkelig kan sette pris på, etter å ha kommet fra et familieeid selskap selv.

Utvide

Flere svar: Hvordan svare på intervjuspørsmål om selskapet.

9. Hva interesserer deg mest med denne salgsstillingen?

Hva de vil vite: Dette er et annet spørsmål som tester om du undersøkte selskapet i forkant av intervjuet. Svaret ditt vil også avsløre hva som motiverer deg – enten det er bedriftskulturen, det spesifikke produktet eller andre faktorer.

Eksempel svar

Jeg er mest imponert over hvor stor forskjell ABCs produkt kan gjøre i foreldrenes liv. Jeg tror det er klart at foreldre vil føle seg tryggere med barna sine hvis de eier dette produktet. For meg er det viktig å kun selge varer som jeg virkelig tror på selv, varer jeg vil anbefale til en venn.

Utvide

Flere svar: Hvorfor vil du ha denne jobben?

10. Hva gjør deg til en god selger?

Hva de vil vite: Svaret ditt vil gi intervjuere en følelse av egenskapene du mener er viktigst hos en selger. Ideelt sett din svaret vil samsvare med det selskapet ser etter i en kandidat.

Jeg nyte de personlige forbindelsene med potensielle kunder og kunder, men jeg tror hvor jeg virkelig skinner er i detaljene. Jeg er hyperorganisert; Kalenderen min er full av påminnelser om å følge opp med kunder, og jeg lar aldri en e-post henge uten å svare raskt. Dessuten bruker jeg alltid tid på nye produkter – mye tid. Dette gjør at jeg kan svare på spørsmål flytende, og vise frem funksjoner som ikke alltid er åpenbare.

Utvide

Flere svar: Hvorfor er du god på salg?

Flere salgsintervjuspørsmål

Se flere vanlige spørsmål du kan få under et salgsintervju, sammen med anbefalte strategier for hvordan du skal svare.

 • Hvordan vil din (tidligere) veileder beskrive deg? - Beste svar
 • Hva er dine styrker og svakheter? - Beste svar
 • Hva synes du er mest givende med å være i salg? - Beste svar
 • Hvorfor er du den beste personen for jobben? - Beste svar

Tips for å gi best respons

Del eksempler

Hvert svar du gir på intervjuspørsmål bør inneholde konkrete eksempler på salgsprestasjoner. Det er viktig å være tydelig på hvordan du kan hjelpe selskapet og øke salget. Ta med tall for å sikkerhetskopiere utsagn. Du kan for eksempel si: 'Hos XYZ-selskapet var jeg ansvarlig for å opprette ABC-konto, signere en kontrakt som resulterte i XX-fortjeneste over YY-tid.'

Kvantifiser dine prestasjoner

Hvis du kvantifiserte prestasjonene dine på CV-en din , del noen av disse tallene og prosentene i svarene dine. Hvis du ikke tok med tall på CV-en din, bruk noen minutter til å lage en liste over dine beste prestasjoner som du kan dele med intervjueren din. Å si 'Jeg økte salget med 50 % år etter år' høres mye bedre ut enn 'Jeg økte salget i fjor.'

Del dine ferdigheter

Intervjuere vil se etter deg for å vise at du har de nødvendige ferdighetene. Gå gjennom dette liste over salgsferdigheter , og se etter måter å fremheve din mestring av dem i svarene dine.

Sørg for å skreddersy svarene dine for å gjenspeile selskapets produkter, tjenester og mål.

Bruk tid på selskapets hjemmeside og undersøke selskapet online slik at du er klar over selskapets misjon. Jo mer du vet om selskapet, jo bedre rustet vil du være til å svare.

Spørsmål å stille intervjueren

Husk at et intervju er en toveis gate. Det er en fordel å stille spørsmål til intervjueren under intervjuet. Dessuten ønsker du ikke å bli tatt på flatfot når intervjueren spør: 'Har du noen spørsmål til meg?' Her er noen ideer til spørsmål du kan stille akkurat nå:

 • Hvilke egenskaper har en vellykket selger i din bedrift?
 • Hvilken retning ser du dette selskapet ta i de neste fem årene?
 • Hva er kvoten for denne stillingen?
 • Hvor mange prosent av de ansatte oppfyller kvotene sine?
 • Hvor mange prosent av de ansatte overskrider kvotene sine?
 • Er det mye reising knyttet til denne stillingen?
 • Hvordan er kommisjonen bygget opp i denne stillingen?
 • Oppnår mange mennesker bonuser for høye salgsnivåer?
 • Hvor stor fleksibilitet har selgeren i å forhandle pris med kunden?
 • Hva ser du på som de vanskeligste utfordringene for salgsteamet i denne bedriften?
 • Hvor mange personer er selgeren din?
 • Hvordan motiverer du selgerne dine?
 • Hvordan ser en typisk arbeidsdag/arbeidsuke ut i denne bedriften?

Hvordan gjøre det beste inntrykket

Kle deg for å imponere. Møte opp kledd for å imponere med en positiv holdning.

Vet om selskapet. Intervjuere vil alltid sette pris på det når du har kunnskap om selskapet og kunnskap om produktene eller tjenestene du vil selge. For det formål, gjør det forskning på selskapet , inkludert lesing av nylige nyheter, surfing på sosiale medier og så videre.

Øv dine intervjuferdigheter. Øver på svar på ofte stilte jobbintervjuspørsmål lar deg gi sterke svar rettet til den aktuelle stillingen. Intervjuere forventer at du kan svare på spørsmål flytende, spesielt på vanlige spørsmål som ikke burde være en overraskelse.

Få flere detaljer om hvordan gjøre et positivt inntrykk i intervjuer .