Brev Og E-Poster

Eksempel på fraværsunnskyldningsbrev og e-poster for jobb

Ung mann sitter på sofaen ved hjelp av bærbar PC på salongbordet, forhøyet utsikt

••• Robert Warren / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Har du nylig vært borte fra jobben, eller planlegger du å være ute i fremtiden? I så fall må du kanskje skrive et fraværsunnskyldningsbrev til sjefen din eller HR.

Mesteparten av tiden har arbeidsgivere lovlig lov til å be om en lapp når du trenger en sykedag eller på annen måte er fraværende fra jobb.Dette gjelder uansett om du er en av de heldige 78 % av amerikanske arbeidere som har tilgang til betalt sykefravær eller ikke.

Enkelte bedrifter krever at all fri skal dokumenteres skriftlig. Atter andre krever et skriftlig notat for enkelte fravær (eller fraværslengder), men ikke for andre. Det er best å gjøre deg kjent med selskapets retningslinjer så snart du vet at du har fri fra jobb.

Hvorfor skrive et fraværsunnskyldningsbrev?

Uansett om bedriften din krever et fraværsunnskyldningsbrev når du er borte fra kontoret, er det en god idé å skrive et. Å dokumentere tapte arbeidsdager oppretter en rekord for filene dine så vel som for selskapets. På den måten hvis det noen gang skulle oppstå et spørsmål om friminuttet ditt, vil filen din vise at alt fraværet ditt var legitimt.

I noen tilfeller kan du ring deg syk eller send en rask e-post sier at du ikke vil være med. I andre må du forberede et mer formelt brev. Se selskapets retningslinjer for å finne ut arbeidsgiverens regler.

Noen unnskyldninger for manglende arbeid anses som mer legitime enn andre . Sjefen din kan for eksempel bli mistenksom hvis du hevder at hunden din spiste bilnøklene dine. (En ekte unnskyldning dokumentert av en CareerBuilder-undersøkelse om sykedager.)

Hvordan skrive en e-post eller et brev fra jobb

Arbeidsunnskyldningsbrevet ditt kan sendes via papir eller e-post. Hvis du sender et internt brev, må du inkludere dato og kontaktinformasjon til din veileder eller HR-sjef i begynnelsen.

  • E-postens emnelinje skal inneholde navnet ditt og fraværsunnskyldning.
  • Alltid begynne brevet ditt formelt : Kjære fru Jones eller kjære Phyllis.
  • Brødteksten i brevet skal være kort og spesifikk, og nevne årsaken til fraværet ditt, datoen, varigheten og om du inkluderer forklarende dokumentasjon som lege eller akuttmottak.
  • Bruk en høflig og profesjonell nær , for eksempel med vennlig hilsen eller hilsen.

Husk at evt forretningskorrespondanse skal se profesjonell ut . Selv på et uformelt kontor, bruk riktig format for brevet ditt, og korrekturles det før du sender.

Uforsiktige feil reflekterer negativt på ditt profesjonelle omdømme. Du vil ikke at en dårlig skrevet fraværsunnskyldning skal bli en del av ansettelsesmappen din.

Eksempel på arbeidsfraværsbrev

Her er eksempler på fraværsunnskyldningsbrev du kan se når du trenger å gi en skriftlig unnskyldning for manglende arbeid. Det er greit å holde brevet kort og enkelt - bare sørg for å oppgi den nøyaktige datoen for fraværet og hovedårsaken bak det.

Eksempel på arbeidsfraværsbrev #1

5. august 2021

John Smith
sjef
ABC Corp
Hovedgaten 233
Seaview, MA 02497

Kjære Mr. Smith:

Vennligst godta dette brevet som skriftlig melding om at jeg ikke var i stand til å møte på jobb 3. august 2021 på grunn av familiesykdom.

Gi meg beskjed hvis jeg kan gi ytterligere informasjon eller dokumentasjon fra vårt legekontor.

Vennlig hilsen,

Signatur ( papirkopibrev )

Sam Jones

Utvide

Eksempel på fraværsunnskyldningsbrev #2

19. juli 2021

Mary Rodriguez
Visepresident, markedsføring
LMK, Inc.
100 Office Park Way, Ste 200
Center City, Iowa 52240

Kjære fru Rodriguez,

Jeg skriver for å dokumentere fraværet mitt 15. juli 2021. Jeg måtte ta med sønnen min for å få benet satt etter en skade i baseballkampen hans forrige natt.

Se vedlagt dokumentasjon fra barneortopeden. Hvis du trenger ytterligere informasjon, vennligst gi meg beskjed.

Vennlig hilsen,

Signatur ( papirkopibrev )

Alice Levy

Utvide

Eksempel på fraværs-e-postmeldinger

Her er eksempler på e-postmeldinger sendt til en arbeidsleder for å dokumentere fravær fra jobb.

Eksempel på fraværs-e-postmelding #1

Emne: John Braddock - Fraværsunnskyldning

Kjære Sarah,

Vennligst godta dette brevet som dokumentasjon på mitt fravær 6. august 2021. Jeg var på reise til og deltok i min bestemors begravelse.

Hvis du har spørsmål, kan du gjerne kontakte meg. Takk for at du forstår.
Hilsen

John Braddock
John.Braddocl@email.com
202-555-5151

Utvide

Eksempel på fraværsunnskyldning e-postmelding #2

Emne: Roger Bledsoe - Fraværsunnskyldning

Kjære herr Garner,

Vennligst godta dette brevet som skriftlig dokumentasjon på mitt fravær 30. juli 2021. Som du vet er jeg i ferd med å skilles, og jeg hadde møter med min advokat og økonomiplanlegger.

Jeg setter pris på din støtte og forståelse. Gi meg beskjed hvis jeg kan gi ytterligere detaljer eller dokumentasjon.

Hilsen

Roger Bledsoe
rogerb@email.com
555-555-5555

Utvide

Eksempel fraværs-e-postmelding #3

Emne: Janet Nathan - Fraværsunnskyldning

Kjære fru. oppholde seg,

Vennligst godta denne e-posten som skriftlig dokumentasjon på mitt fravær 2. august 2021. Et tre falt på huset vårt under stormen forrige kveld, og jeg måtte møte forsikringsagenten vår, en arborist og en taktekker.

Jeg setter pris på din støtte og forståelse. Hvis jeg kan gi ytterligere detaljer eller dokumentasjon som fotografier av skaden, vennligst gi meg beskjed.

Hilsen

Janet Nathan
janet@email.com
555-555-5555

Utvide

Viktige takeaways

HVIS DU ER FRA JOBBET, PLANLEGG Å SKRIVE ET BREV FOR FRÅR: Noen selskaper har retningslinjer som krever disse brevene, men du bør uansett sende en.

NOEN UNNSKYLDNINGER ER BEDRE ENN ANDRE: Gjør deg kjent med selskapets retningslinjer slik at du kan være sikker på at unnskyldningen din er dekket.

VÆR RASK OG PROFESJONELL: Skriv et formelt forretningsbrev eller e-post og pass på å korrekturlese før du sender.

BRUK ET EKSEMPEL UNNSKYLDINGSBREV ELLER E-POST: Tilpass notatet slik at det gjenspeiler omstendighetene dine.

Artikkelkilder

  1. U.S. Department of Health and Human Services. Arbeidsgivere og helseinformasjon på arbeidsplassen . Åpnet 1. august 2021.

  2. U.S. Bureau of Labor Statistics. Employee Benefits Survey . Åpnet 1. august 2021.

  3. Karrierebygger. Økt antall arbeidere som melder seg syke når de ikke er det, finner CareerBuilders årlige undersøkelse . Åpnet 1. august 2021.