Brev Og E-Poster

Eksempel på fraværende unnskyldningsbrev for manglende arbeid

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen viser tips for å skrive et formelt unnskyldningsbrev inkludert

Theresa Chiechi / The Balance/span>

Alle må gå glipp av jobb fra tid til annen, noen ganger for sykdom , en avtale eller andre personlige årsaker. Noen arbeidsgivere ber ansatte om et formelt brev som forklarer når og hvorfor de savnet arbeid.

Noen ganger vil arbeidsgivere at ansatte skal skrive disse brevene før et fravær, og noen ganger skrives de etter. Når og hvordan du sender inn brevet ditt vil avhenge av selskapets retningslinjer.

Les nedenfor for tips om hvordan du skriver et formelt unnskyldningsbrev, samt to eksempelbrev: ett for å sende en arbeidsgiver før du går glipp av jobb og ett for etter.

Tips for å skrive et fraværende unnskyldningsbrev

  • Følg forretningsbrevformatet. Bruke offisielt forretningsbrevformat når du skriver brevet ditt. Du vil at dette brevet skal være profesjonelt.
  • Forstå arbeidsgiverens retningslinjer. Før du går glipp av jobb, sørg for at du kjenner prosedyren for å fortelle sjefen din at du vil være fraværende. Vet om du trenger å fortelle sjefen din, og hvordan du bør få ham eller henne den informasjonen (f.eks. en telefonsamtale, et brev, en e-post). Se også på hvor lang tid i forveien du må fortelle arbeidsgiveren din.
  • Ha en legitim unnskyldning. Vær oppmerksom på selskapets retningslinjer og hva som utgjør en unnskyldt fravær fra jobb. Noen årsaker til manglende arbeid kan ikke godkjennes av din arbeidsgiver.
  • Send brevet så snart som mulig. Hvis det er mulig, send unnskyldningsbrevet før du går glipp av jobb. Du ønsker å gi arbeidsgiveren din tid til å overføre noen av oppgavene dine. Hvis du ber om lengre tid permisjon , send dette brevet så tidlig som mulig. Hvis du ikke har tid til å sende et formelt brev, bør du vurdere å sende en unnskyld e-post i stedet.
  • Hold det kort. Ikke gå i detalj om hvorfor du mangler arbeid (som en lang liste over symptomene dine, hvis du er syk, eller en detaljert historie om et personlig problem). Oppgi i stedet kortfattet dagen eller dagene du vil være fraværende, og forklar (kort) hvorfor.
  • Tilby å hjelpe. Du kan vurdere å hjelpe til med å gjøre opp for fraværet ditt på en eller annen måte. Du kan for eksempel si at du fortsatt vil være på e-post mens du er borte, eller du kan tilby å jobbe en ekstra time eller to senere for å fullføre noen tapte prosjekter. Hvis du kan forberede deg på fraværet på forhånd, spør en eller to av dine kollegaer eller ansatte om hjelp til å fullføre oppdrag du vil mangle. Dette vil være spesielt viktig når du ber om lengre permisjon.

Eksempel på formelt unnskyldningsbrev

Du kan bruke denne prøven som en modell for å skrive et unnskyldningsbrev. Last ned malen (kompatibel med Google Docs og Word Online), eller les tekstversjonen nedenfor.

formelt fraværsunnskyldningsbrev Last ned Word-malen

Formelt unnskyldningsbrev (før manglende arbeid)

Dato

Ansattes navn
Arbeidsgivers tittel
Organisasjon
Adresse
By (*): Stat (*): Postnummer

Kjære Mr./Ms. Etternavn:

Vennligst godta dette brevet som en formell melding om at jeg ikke kan delta på jobb fra 3. januar 2022 til 7. januar 2022. Jeg skal delta på konferansen om faglig utvikling som jeg snakket med deg om tidligere denne uken.

Jeg har avtalt å være på e-post i arbeidstiden, og jeg vil ringe og sjekke inn på kontoret en gang om dagen for å se hva jeg gikk glipp av.

Gi meg beskjed hvis jeg kan gi mer informasjon, eller hvis du trenger noe annet fra meg for å få fraværet mitt til å gå greit. Takk for at jeg fikk ta denne fantastiske muligheten.

Vennlig hilsen,

Din signatur (papirbrev)

Ditt innskrevne navn

Utvide

Formelt unnskyldningsbrev (etter manglende arbeid)

Dato

Ansattes navn
Arbeidsgivers tittel
Organisasjon
Adresse
By (*): Stat (*): Postnummer

Kjære Mr./Ms. Etternavn:

Vennligst godta dette brevet som en formell melding om at jeg ikke var i stand til å møte på jobb 20. desember 2021 på grunn av sykdom. Jeg har allerede fullført oppgavene for denne uken som jeg gikk glipp av under fraværet mitt.

Gi meg beskjed hvis jeg kan gi mer informasjon. Takk for forståelsen.

Vennlig hilsen,

Din signatur (papirbrev)

Ditt innskrevne navn

Utvide

Sender en e-postmelding

Noen ganger er det mer fornuftig å sende en e-postmelding som forklarer fraværet ditt. For eksempel, hvis du vil fortelle sjefen din så snart som mulig at du ikke vil være på jobb, e-post eller ringe er den raskeste måten å dele denne informasjonen på . Noen arbeidsgivere ber til og med ansatte varsle dem om fravær via e-post eller tekst.

Hvis du sender en e-postmelding unnskyldning for ditt fravær, sørg for å holde e-posten kort, bare oppgi datoene du vil være fraværende og gi en kort forklaring på hvorfor du skal være borte.

Sørg også for å inkludere en tydelig emnelinje, selv ganske enkelt: Fravær fra jobb – ditt navn. Dette forklarer tydelig hensikten med e-posten til sjefen din.

Hvis du foretrekker å sende en e-post til unnskyldningen din, her er hvordan sende en profesjonell e-postmelding .

Flere brev om fristforespørsler

Ansatte må ofte også skrive unnskyldningsbrev for lengre permisjoner eller annen lengre fri. Formelle unnskyldningsbrev brukes også i forskjellige situasjoner, for eksempel fravær for juryoppgave eller fra skolen.

Her er et utvalg brev og e-poster som ber om fri fra jobb. Sørg for å skreddersy korrespondansen din for å matche din personlige forespørsel med bedriftens retningslinjer i tankene.

Viktige takeaways

Kjenn selskapets retningslinjer. Før du sender en unnskyldning for et fravær, må du kjenne til bedriftens retningslinjer for unnskyldt fravær og manglende arbeid.

Hold det enkelt. Gi en enkel og grei unnskyldning. Det er ikke nødvendig å oppgi for mye informasjon om ditt fravær.

Gi din unnskyldning i tide. Fortell sjefen din så snart som mulig at du ikke kan jobbe.