Jobbsøking

Eksempel på unnskyldningsbrev for å komme for sent på jobb

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen handler om tips for å skrive et brev for å be om unnskyldning for senhet på jobben, inkludert å si unnskyld, erkjenne konsekvensene, akseptere ansvar, forklare hva som forårsaket det, love at det vant

Emilie Dunphy ÂThe Balance/span>

Trenger du å be om unnskyldning for å komme for sent på jobb? Å skrive et unnskyldningsbrev til en leder er ikke uvanlig. Med så mange våkne timer brukt på kontoret, er det sannsynlig at du vil gjøre en feil på et tidspunkt og dukke opp sent for enten å starte dagen eller til et viktig møte og må be om unnskyldning.

Å skrive et unnskyldningsbrev er en effektiv måte å vise at du oppriktig beklager at du har gått glipp av arbeid. Å ta deg tid til å be om unnskyldning vil bidra til å jevne veien for retur til kontoret.

Hvorfor du bør be om unnskyldning

Å innse når du har gjort en feil på jobben og ta initiativ til å be om unnskyldning til arbeidsgiveren din er et tegn på profesjonalitet. Hvis feilen ikke ble observert av arbeidsgiveren din, er det viktig å innrømme den i stedet for å håpe at den ikke blir lagt merke til, siden det kan være feilsøking som må gjøres for å rette opp situasjonen.

En god leder som mottar en oppriktig unnskyldning vil generelt benytte anledningen til å gi den ansatte konstruktivt råd om hvordan man unngår feilen i fremtiden.

Når du beklager for sent, er det noen unnskyldninger som er bedre enn andre . Det gjelder spesielt hvis dette ikke er første gang du har blitt forsinket.

Hvordan skrive en unnskyldning for å være sen

Hvis du har vært for sent på jobb, prøv å skrive en unnskyldning så raskt som mulig. Jo raskere du tar tak i problemet, jo lettere blir det å gå videre. Hold tonen profesjonell samtidig som du aksepterer ansvaret for at du er forsinket. Du bør imidlertid ikke være overdramatisk eller selvnedsettende når du beklager – hold innholdet ditt enkelt og direkte.

Slik ber du om unnskyldning:

Be om unnskyldning og legg ut en spesifikk beretning om situasjonen. Start med en generell beskrivelse av overtredelsen sammen med detaljer om tid og sted:

Godta min dypeste unnskyldning for at jeg dukket opp en halv time for sent til presentasjonen med Smith Corp. mandag morgen. Det var en alvorlig feil fra min side og veldig uprofesjonell).

Utvide

Erkjenne konsekvensene . Erkjenne skaden som ble resultatet og eventuelle implikasjoner eller konsekvenser for virksomheten.

Jeg vet at dette var til stor ulempe for vår klient og forårsaket en forsinkelse i å ta viktige beslutninger om deres strategi for neste kvartal.

Utvide

Godta ansvar. Ta ansvar og erkjenne at du hadde feil.

Jeg gjorde en feil, noe jeg beklager på det sterkeste.

Utvide

Forklar hva som skjedde. Beskriv din rolle i situasjonen ved å fortelle hva som gjorde at du kom for sent uten å komme med for mange unnskyldninger.

Jeg klarte ikke å gi meg selv ekstra tid for trafikk og å forutse at motorveien kunne bli blokkert av en ulykke, noe som dessverre skjedde.

Utvide

Lover at det ikke vil skje igjen. Ta med en setning eller to som forsikrer lederen din om at det ikke vil skje igjen.

Vær oppmerksom på at jeg har tatt de nødvendige tiltakene for å sikre at dette ikke skjer igjen, og jeg vil stå ved løftet mitt.

Utvide

Vis at du angrer på situasjonen. Inkluder en enkelt uttrykt erklæring om anger.

Jeg sviktet deg, klienten og meg selv, og jeg angrer dypt på at jeg satte deg i denne situasjonen.

Utvide

Tilby å hjelpe til med å rette opp situasjonen. Gi en måte å lindre smerten på og avslutt med en vilje til å gjøre det som er nødvendig for å rette opp situasjonen.

Jeg har sendt en e-post til Smith Corp. hvor jeg beklager og ber om å ombestemme møtet så snart som mulig.

Utvide

Eksempel på unnskyldningsbrev til en arbeidsgiver for sen

Dette er et eksempel på unnskyldningsbrev. Last ned malen for unnskyldningsbrev (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et eksempel på unnskyldningsbrev for å komme for sent på jobb

@ Balansen 2020

Last ned Word-malen


Å se på et eksempel på et skriftlig unnskyldningsbrev til en veileder for å komme for sent til et kundemøte kan være nyttig når det er på tide å skrive ditt eget brev:

Eksempel på unnskyldningsbrev til en arbeidsgiver for senhet (tekstversjon)

Terry Lau
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
terry.lau@email.com

24. juli 2020

Jenna Winters
Manager Acme
Konsulenter
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære fru Winters,

Jeg er ekstremt lei meg for min sene ankomst til det viktige salgsmøtet med The Star Agency forrige uke. Min senalitet mistet oss nesten som en verdifull kunde.

Jeg forstår at vi som et salgsteam alltid må presentere oss selv som profesjonelle og pålitelige, og aktualitet er en stor del av den profesjonaliteten. Jeg sviktet derfor hele salgsteamet med min oppførsel.

Jeg tar for øyeblikket skritt for å sikre at jeg aldri kommer for sent igjen til et kundemøte (eller andre arbeidsrelaterte hendelser). Jeg ble forsinket på grunn av at bilen min gikk i stykker, så jeg får service på bilen min. Fra nå av vil jeg også være sikker på å dra til møter enda tidligere enn jeg allerede gjør, så selv i nødstilfeller vil jeg fortsatt kunne komme frem i tide.

Gi meg beskjed hvis det er noe annet jeg kan gjøre for å forsikre deg og resten av selskapet om at jeg setter stor pris på min posisjon i salgsteamet, og at jeg ikke vil svikte teamet igjen. Tusen takk for forståelsen.

Vennlig hilsen,

Terry Lau (signaturpapirbrev)

Terry Lau

Utvide

Hvordan sende brevet ditt

Selv om du kan sende eller levere unnskyldningsbrevet for hånd, kan det være enklest å sende det via e-post. Det er spesifikke retningslinjer for hvordan du sender e-posten din starter med emnelinjen – bruk noe som A Note of Apology.

De hilsen , brødteksten i meldingen og signatur kan alle være det samme som et skriftlig brev. Unngå å bruke uttrykksikoner eller stiliserte skrifter – Arial, Calibri eller noe lignende er best. Til slutt, sørg for å korrekturlese meldingen for eventuelle stave- eller grammatiske feil før du sender.

Bunnlinjen

  • Å ta seg tid til å be om unnskyldning til arbeidsgiveren din er et tegn på profesjonalitet.
  • Beklagelsen eller e-postbrevet trenger ikke å inneholde alle detaljene om hva som skjedde.
  • Ta med hva du planlegger å gjøre for å rette opp eventuelle problemer som ble forårsaket av fraværet ditt.