Jobbsøking

Eksempel på følgebrev og skrivetips for karriereendring

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen gir tips for å skrive et følgebrev for karriereskifte, inkludert

The Balance / Chelsea Damraksa/span>

Vurderer du et karriereskifte? Hvis du ser etter en stilling i en annen bransje eller karrierefelt, ditt følgebrev eller Intensjonsavtale er en viktig faktor for sannsynligheten for at du får jobben.

Siden CV-en din kanskje ikke inneholder den relevante erfaringen som ansettelsesledere ser etter, er det viktig å bruke følgebrevet ditt som en mulighet til å demonstrere hvorfor du passer godt til tross for at du mangler den spesifikke arbeidshistorien.

Et velskrevet og sterkt følgebrev vil overbevise leseren om at din arbeidserfaring er en styrke snarere enn en svakhet.

Før du begynner å skrive, men vær sikker på at du er klar over målene dine for å skifte karriere og at du posisjonert for en vellykket jobbsøking i karriereskifte .

Tips for å skrive et følgebrev for karriereendring

Ethvert godt følgebrev forklarer hvorfor du er kvalifisert for den spesifikke jobben. Imidlertid, et følgebrev skrevet i løpet av en karriereendring må gå utover det.

Sørg for å grundig undersøke selskapet før du skriver følgebrevet ditt, slik at du kan overbevise arbeidsgiveren om at du forstår selskapet og kan demonstrere hvorfor du ønsker å være en del av det.

Du må berøre tre viktige punkter. Dette vil hjelpe deg å heve deg over kandidater som har mer direkte erfaring i bransjen. Du trenger ikke nødvendigvis å dekke alle disse emnene i rekkefølge eller i forskjellige avsnitt. Målet er å sørge for at du kommuniserer disse punktene et sted i brevet ditt.

1. Legg vekt på dine overførbare ferdigheter

Det viktigste er å fokusere på overførbare ferdigheter du har som du kan bruke i den nye stillingen i stedet for på de ferdighetene du har som kun er relatert til din nåværende rolle. Analyser stillingsbeskrivelsen for stillingen du søker på, og se på ferdighetene som stillingen krever.

Velg de som best matcher dine egne ferdigheter eller erfaring . Deretter, hvis mulig, bruk spesifikke anekdoter fra arbeidet ditt eller akademisk historie for å illustrere noen av disse styrkene i handling.

2. Fremhev din overlegne ytelse i tidligere posisjoner

Andre søkere kan ha relevant erfaring, men hvis erfaringen deres er middelmådig og ikke kan støttes av sterke referanser eller konkrete prestasjoner, kan du faktisk være en mer ønskelig kandidat for jobben enn de er.

I brevet ditt, gjør ditt beste for å forklare hvordan du lyktes i tidligere roller, og koble det til en oppsummering av hvordan du også ville tilført verdi i denne nye stillingen.

Sørg for at referansene dine bekrefter påstandene dine.

3. Uttrykk din lidenskap for selskapet

Nevn din lidenskap for selskapet. Dette er en annen måte å skille seg ut fra kvalifiserte kandidater. Arbeidsgivere kan være mer interessert i noen som er spesielt begeistret for organisasjonen deres og jobbmuligheten enn de er i noen som bare vil ha en jobb og ikke bryr seg om mye utover det. I følgebrevet ditt, gjør det klart at du er kjent med organisasjonen og er entusiastisk over muligheten til å være en del av den.

Eksempel på følgebrev for karriereendring

Les prøvebrevet nedenfor, som du kan bruke som rammeverk for å skrive ditt eget følgebrev for karriereskifte. Sørg imidlertid for å redigere prøven slik at den passer til dine personlige erfaringer og jobben du søker på.

Last ned malen for følgebrev for karriereendring (kompatibel med Google Docs og Word Online).

Skjermbilde av et eksempel på følgebrev for karriereendring

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på følgebrev for karriereendring (tekstversjon)

William søker
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
111-111-1111
william.applicant@email.com

21. juli 2020

Michael Lee
regissør
XYZ Company
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære fru Lee:

Dette brevet er for å uttrykke min spesielle interesse for å diskutere Senior Customer Service Manager-stillingen som er lagt ut på nettstedet til XYZ Company. Muligheten som presenteres i denne oppføringen er veldig tiltalende, og jeg tror at min erfaring og utdannelse vil gjøre meg til en konkurransedyktig kandidat for denne rollen.

Selv om jeg først og fremst har jobbet som driftsleder, har jeg i denne egenskapen hatt kontakt med kunder, i tillegg til leverandører og ansatte. Dette har innpodet flerdimensjonale kommunikasjonsevner og en evne til å gjenkjenne, handle på og oppfylle kundenes ønsker og behov for å sikre deres fortsatte og positive forhold til virksomheten.

Faktisk, i min siste jobb som driftssjef for ABC Company, fikk jeg en 'Excellence in Customer Service'-anerkjennelse på grunn av min evne til å koordinere kompleks logistikk for å holde kundene fornøyde selv når det oppsto problemer som var utenfor kontroll av organisasjon. Igjen innebar dette ikke bare styring av driften, men også kommunikasjon direkte med kundene. Som et resultat tror jeg at min kombinerte evne til å lykkes med å administrere driften samtidig som jeg har et effektivt grensesnitt med kunder gjør meg til en førsteklasses kandidat for denne rollen.

De viktigste styrkene jeg har for å lykkes i denne stillingen inkluderer, men er ikke begrenset til, følgende:

  • Gi eksepsjonelle bidrag til kundeservice for alle kunder.
  • Strebe for fortsatt fortreffelighet.
  • Sterke kommunikasjonsevner.
  • Lyst til å lære nye ting.

Du vil oppleve at jeg er veltalende, energisk, selvsikker og personabel, den typen person som kundene dine vil stole på. Jeg har også en bred erfaring av den typen som vil gi deg allsidigheten til å plassere meg i en rekke sammenhenger med tillit til at det fortreffelighetsnivået du forventer vil bli oppfylt. Se CV-en min for mer informasjon om min erfaring.

Jeg håper at du vil finne min erfaring og interesser spennende nok til å rettferdiggjøre et møte ansikt til ansikt, siden jeg er sikker på at jeg kan gi verdi til deg og kundene dine som medlem av teamet ditt. Jeg er veldig spent på denne muligheten til å jobbe for XYZ Company. Jeg kobler meg til oppdraget ditt om å levere 'femstjerne'-faktoren til både personalet og kundene dine. Dette prinsippet gjenspeiles i mine egne faglige og personlige verdier, og jeg tror at denne tilpasningen sterkt støtter mitt kandidatur til denne rollen.

Jeg kan nås når som helst via mobilen min, 555-555-5555. Takk for din tid og omtanke. Jeg ser frem til å snakke med deg om denne jobbmuligheten.

Vennlig hilsen,

William søker (signaturpapirbrev)

William søker

Utvide

Hvordan sende et følgebrev på e-post

Hvis du sender din følgebrev via e-post, oppgi navnet ditt og stillingstittelen i emnelinjen til e-postmelding . Ta med kontaktinformasjonen din i e-postsignaturen din, men ikke oppgi arbeidsgiverens kontaktinformasjon. Bare start e-postmeldingen med hilsenen.

Fokuser din CV på nytt for å gjenspeile dine nye mål

Når du søker en karriereendring, er det viktig å refokusere CV-en din for å gjenspeile dine nye mål. På den måten vil både CV-en og følgebrevet ditt vise at du er godt kvalifisert for å bytte rolle. Her er seks tips for skrive en kraftig karriereskifte-CV som vil hjelpe deg i gang.

Gjør deg klar til intervju

Vær også forberedt på å diskutere i jobbintervjuer hvorfor du går over og hvilke ferdigheter du vil bringe til potensielle arbeidsgivere. Det er viktig å ha en omfattende og profesjonell pitch som vil imponere arbeidsgiveren og overbevise dem om at du er en sterk kandidat for jobben.