Følgebrev

Eksempel på følgebrev for en nyutdannet høyskoleutdannet

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen viser tips for å skrive et følgebrev som nyutdannet college, inkludert

Emilie Dunphy Balansen/span>

Å skrive et følgebrev som nyutdannet høyskole kan virke komplisert fordi du har begrenset arbeidserfaring. Det finnes imidlertid måter å vise arbeidsgiveren at du er en ideell kandidat for jobben.

Les nedenfor for å få råd om hvordan du skriver et følgebrev for en stilling på startnivå som høyskoleutdannet, samt et eksempelbrev.

Hva du skal inkludere i følgebrevet ditt

Innledende avsnitt: I første avsnitt av følgebrevet ditt, uttrykk din interesse for både jobben og arbeidsgiveren, og nevne selskapet ved navn. Oppgi kilden der du oppdaget stillingsannonsen. Hvis du har en forbindelse i selskapet som du vet vil støtte ditt kandidatur, nevne navnet deres her .

Ikke bruk et generisk følgebrev for alle jobbsøknadene dine. Hver av dem bør omarbeides for å snakke direkte med identiteten og behovene til arbeidsgiveren den sendes til.

Kroppsavsnitt: Bruk to eller tre korte avsnitt i hoveddelen av følgebrevet ditt for å selge ditt kandidatur til arbeidsgiveren. Selv om du definitivt bør nevne navnet på høgskolen og hovedfaget ditt (spesielt hvis dette er direkte relatert til jobben), bør følgebrevet ditt ikke være en enkel biografi om din akademiske historie.

Prøv i stedet å overbevisende demonstrere hvordan studiene dine, praksisplasser, midlertidige / sesongmessige arbeidserfaringer og/eller utenomfaglige erfaringer har gitt deg de primære kvalifikasjonene som er oppført på arbeidsgiverens stillingsannonse.

Avsluttende avsnitt: I det avsluttende avsnittet, gjenta din entusiasme for jobbmuligheten og takk arbeidsgiveren for deres vurdering. Dette er det beste stedet å be om et personlig intervju og for å forklare hvordan du har tenkt å gjøre det følge opp søknaden din .

Tips for å skrive et følgebrev for nylig høyskoleutdannede

Bruk nøkkelord. Ta en nøye titt på stillingsbeskrivelsen, og legg merke til eventuelle ferdigheter eller erfaringer som beskrivelsen indikerer. Prøv å inkludere noen av disse søkeord i følgebrevet ditt. Dette vil vise arbeidsgiver en sammenheng mellom dine erfaringer og jobben.

Fokus på aktiviteter og ansvar. I hoveddelen av følgebrevet ditt legger du vekt på ferdighetene og erfaringene som gjør deg til en god kandidat. Unngå å fokusere på GPA eller karakterer, eller andre beregninger knyttet til college. Fokuser i stedet på aktiviteter du gjorde, og ansvaret du hadde. Kanskje du hadde praksis eller var leder i en skoleorganisasjon. Disse eksemplene går utover å vise at du var en god student. De viser at du har det som trengs for å være en god medarbeider.

Selg deg selv. Unngå å snakke om hvor mye du vil ha jobben; i stedet fokusere på hvordan du vil hjelpe selskapet. Legg vekt på måter du kan tilføre verdi i selskapet, og hvorfor du passer godt for dem.

Vis din kunnskap om selskapet. Undersøk selskapet før du skriver følgebrevet. Hvis mulig, forklar hva du vet om bedriften (eller avdelingen jobben er i). Kanskje du har lest en artikkel om selskapets nylige suksesser, eller du har lest og trodd på selskapets målsetning.

Kunnskap om selskapet vil sette deg et steg over konkurrentene.

Rediger, rediger, rediger. Sørg for at du leser grundig gjennom brevet ditt, og rediger eventuelle skrivefeil eller grammatikkfeil. Hold budskapet ditt kort og konkret, bruk et språk som er lett å forstå. Spør en venn eller karriereveileder om å lese den for deg også.

Eksempel på et følgebrev for nylig høyskoleutdannede

Du kan bruke denne følgebreveksemplet som modell. Last ned malen (kompatibel med Google Docs og Word Online), eller les tekstversjonen nedenfor.

eksempel på følgebrev for nyutdannet høyskole

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på følgebrev for nylig høyskoleutdannede (tekstversjon)

Navnet ditt
Adresse
By (*): Stat (*): Postnummer
Telefonnummer
E-post

Dato

Navn
Tittel
Selskap
Adresse
By (*): Stat (*): Postnummer

Kjære Mr./Ms. Etternavn,

Jeg skriver for å søke på stillingen som Media Relations Assistant Manager, som jeg så utlyst på MediaJobs.com. ABCD er en global institusjon i rask bevegelse og en enestående kommunikasjonspioner, nå klar til å lede retningen for trykt journalistikk. Jeg tror at min omfattende erfaring innen media gjør meg til en ideell kandidat for denne stillingen i din bedrift.

Som nyutdannet ved State University har jeg en betydelig bakgrunn innen media. Som hovedfag i media holdt jeg flere praksisplasser, inkludert Media Relations Coordinator Intern hos XYZ Company. Jeg fungerte også som president for Media and Marketing Club på skolen. Vi har utviklet og lansert en reklamekampanje for en lokal ideell organisasjon, som bidro til å øke donasjonene til den ideelle organisasjonen med 22 prosent.

Du oppgir i stillingsannonsen din at du ser etter noen med sterke skriveferdigheter og sans for detaljer. Gjennom alle fire årene på college jobbet jeg deltid som kopiredaktør for et netttidsskrift. Denne jobben krevde stor oppmerksomhet på detaljer i skriving og redigering. Jeg vil gjerne ta med meg redigeringsferdighetene mine til en stilling i firmaet ditt.

Disse styrkene, kombinert med dyp og variert akademisk, praksis- og arbeidserfaring, har forberedt meg til å gjøre en sterk og umiddelbar innvirkning på ABCD.

Jeg er spent på muligheten til å bli med i ABCD-teamet når det beveger seg til sentrum av den trykte mediesamtalen. Takk for din tid og omtanke.

Vennlig hilsen,

Din signatur (papirbrev)

Ditt innskrevne navn

Utvide

Hvordan sende et følgebrev på e-post

Hvis du sender omslaget ditt brev via e-post , skriv navnet ditt og stillingstittelen i emnelinjen i e-postmeldingen. Inkluder kontaktinformasjonen din i e-postsignaturen din, og ikke oppgi kontaktinformasjonen til arbeidsgiveren. Start e-postmeldingen med hilsen .

Viktige takeaways

DITT FØLGEBREV ER DITT SALGSBREV: Følgebrevet ditt er langt mer enn et uttrykk for din interesse for en jobbåpning. Ideelt sett bør det være et kraftig markedsføringsdokument som oppsummerer de unike kvalifikasjonene du kan bringe til arbeidsgiveren.

FOKUS PÅ ARBEIDSGIVER: Hver uttalelse du kommer med i følgebrevet ditt skal tjene til å svare på behovene til arbeidsgiveren (som disse er uttrykt i jobbkunngjøringen deres). Ikke skriv omfattende biografi her. Fremhev heller ferdighetene du tilbyr.

GJØR FØLGEBREVET PERFEKT: De fleste ansettelsesledere ser på uforsiktig skrevne, generiske følgebrev som et rødt flagg. Rediger brevet ditt nøye for å eliminere alle grammatiske, stave- og formateringsfeil. Be en grammatikkkyndig venn om å lese korrektur for deg også.