Jobbsøking

Eksempel på e-post og brev for å følge opp en jobbsøknad

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Tips for å skrive et oppfølgingsbrev til en jobbsøknad: Send det raskt, vær høflig, hold det kort, forsterk dine ferdigheter kort, rediger og korrekturles brevet ditt nøye, følg opp igjen. Bildet er en kvinne som sitter ved et trepult, åpen laptop begynner å skrive oppfølgingsbrevet sitt.

Emilie Dunphy / Balansen/span>

Det er frustrerende å sende inn en jobbsøknad og ikke høre tilbake fra selskapet . Når det skjer har du to alternativer som søker: Fortsett å vente eller send et oppfølgingsbrev.

Hva er den beste måten å følge opp på? Hvis du velger å sende en oppfølging, må du gå en fin linje. Selv om du ønsker å minne ansettelsessjefen om din interesse og kvalifikasjoner, vil du ikke at den personen skal føle seg forfulgt.

Husk at jobbintervjuer til en viss grad handler om passform - hvis ansettelseslederen ikke vil jobbe med deg, får du ikke jobben. Å forfølge dem med endeløse oppfølginger vil ikke hjelpe deg med å gjøre saken din.

Få tips om hvordan du sender et oppfølgingsbrev som gir den perfekte balansen nedenfor, pluss gjennom et eksempelnotat og mal for å hjelpe deg med å skrive din egen overbevisende melding.

Hvordan skrive en oppfølgings-e-post

Være høflig. Unngå å anklage arbeidsgiveren for å glemme søknaden din eller ignorere deg. Anta det beste - at ansettelseslederen rett og slett er opptatt og ennå ikke har hatt tid til å lese søknaden din eller svare deg. Vær ekstremt høflig gjennom hele brevet.

Hold det kort. Arbeidsgiveren er sannsynligvis veldig opptatt og har mange søknader å lese gjennom. Ikke legg til arbeidsmengden hans eller hennes med et langt brev. Kom rett til poenget, forklar hvem du er og hvorfor du skriver.

Styrk ferdighetene dine (kort). Selv om brevet ditt skal være kort, er det en god idé å kort gjenta en eller to ting som gjør at du skiller deg ut som kandidat. Legg vekt på hvorfor du er riktig for jobben og/eller bedriften.

Du kan også bruke brevet til å uttrykke din entusiasme for stillingen eller selskapet.

Rediger og korrekturles brevet ditt nøye. Dette brevet er en sjanse for deg til å gjøre et første (eller andre) inntrykk på arbeidsgiveren. Sørg for at den er profesjonell og polert og i orden forretningsbrevformat . Les nøye gjennom brevet før du sender det. Trippelsjekk for skrivefeil (og sørg spesielt for å stave mottakerens navn, og selskapets navn, riktig).

Når skal følges opp

Send e-post eller brev omgående. Vent en uke eller to etter at du har sendt jobbsøknaden. Hvis du ikke hører tilbake innen den tid, bør du vurdere å sende et brev. Husk at det vil ta minst et par dager før brevet kommer til selskapet. Hvis du har det travelt, vurder oppfølging på en annen måte. Du kan også sende en e-post eller ringe.

Følg opp igjen. Hvis det går en uke eller så etter at du har sendt brevet ditt og du fortsatt ikke har hørt tilbake, kan du sende en ny. På det tidspunktet kan du også følge opp på en annen måte, for eksempel en telefonsamtale eller e-post , hvis du sendte et brev første gang.

Mal for oppfølgingsbrev

Dette er et eksempel på et jobbsøknadsoppfølgingsbrev. Last ned malen for oppfølgingsbrev (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av eksempel på et oppfølgingsbrev for jobbsøknad Last ned Word-malen

Eksempel på oppfølgingsbrev

Bruk eksempelbrevet nedenfor som mal for ditt eget brev. Sørg for å personliggjøre brevet for å passe den aktuelle jobben og selskapet.

Eksempel på oppfølgingsbrev til en jobbsøknad (tekstversjon)

Jane Doe
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
jdoe@abcd.com

11. mars 2021

George Wyatt
XYZ Company
87 Delaware Road
Hatfield, CA 08065

Kjære Mr. Wyatt,

Jeg sendte inn et søknadsbrev og en CV tidligere denne måneden for programmererstillingen som ble utlyst i Times Union. Til dags dato har jeg ikke hørt fra kontoret ditt. Jeg vil bekrefte mottak av søknaden min og gjenta min interesse for jobben.

Jeg er veldig interessert i å jobbe i XYZ Company, og jeg tror at mine ferdigheter og erfaring vil være en ideell match for denne stillingen. Spesielt mine fem år som prisvinnende programmerer hos ABC Company gjør at jeg passer godt for denne stillingen og selskapet.

Gi meg beskjed hvis du trenger mer materiale fra meg.

Jeg kan nås på (555) 555-5555 eller jane.doe@.com. Jeg ser frem til å høre fra deg.

Takk for din omtanke.

Signatur (papirbrev)

Jane Doe

Utvide

Retningslinjer for oppfølging av brevformat

Denne malen viser formatet du skal bruke når du skriver brevet ditt. Rediger den for å passe dine personlige forhold.

Navnet ditt
Adressen din
Din by, delstatspostnummer
Telefonnummeret ditt
Din epost

Dato

Navn
Tittel
Organisasjon
Adresse
By (*): Stat (*): Postnummer

Kjære Mr./Ms. Etternavn:

Bruk første avsnitt for å takke ansettelseslederen for å ha vurdert søknaden din. Nevn din interesse for jobben og hvor entusiastisk du er for den.

Det andre avsnittet i oppfølgingsbrevet ditt bør inneholde grunnene til at du er en utmerket kandidat for jobben. List opp spesifikke ferdigheter som er knyttet til jobben du søkte på. Jo mer detaljert du er, jo mer vil ansettelsessjefen vite om dine kvalifikasjoner.

Tredje ledd (valgfritt) kan brukes til å nevne alt annet du ønsker å gjøre arbeidsgiver oppmerksom på. Dette gir deg en ny sjanse til å gjøre et godt inntrykk, spesielt hvis du husket noe som kan hjelpe deg med å bli ansatt som du ikke tok med i følgebrevet ditt.

I det avsluttende avsnittet, gjenta din takknemlighet for å bli vurdert for jobb og la leseren få vite at du ser frem til å høre fra ham eller henne snart.

Vennlig hilsen,

Din signatur ( for papirkopi )

Navnet ditt

Sende en e-postoppfølgingsmelding

Hvis du sender oppfølgingsmeldingen din via e-post, skriv navnet ditt og tittelen på jobben du søkte på i emnet for meldingen. Din kontaktinformasjon skal være oppført i signaturen din . Her er et eksempel på en e-postemnelinje for oppfølgingen din:

Emne: Jane Doe - Programmererstilling

Her er et eksempel på en e-postsignatur:

Jane Doe
jane.doe@email.com
555-555-5555

Flere oppfølgingseksempler

Her er flere eksempler på oppfølgings-e-poster og brev du kan sende etter å ha søkt jobb eller etter at du har intervjuet.

Viktige takeaways:

Følg nøye opp: Det er greit å nå ut til organisasjonen, men ikke overdriv.

Gjenta dine kvalifikasjoner: Bruk oppfølgingsbrevet ditt for å minne ansettelseslederen på hvorfor du er en utmerket kandidat for jobben.

Ta med detaljene: Sørg for å inkludere kontaktinformasjonen din for å gjøre det enkelt for selskapet å ta kontakt igjen.