Jobbsøking

Eksempel på e-post for å sende en leder etter fødselspermisjon

Mamma med bærbar datamaskin og baby

•••

Copyright Hero Images / Getty Images

Hvis du gjør deg klar til å gå tilbake på jobb etter fødselspermisjon, er det mye du trenger å gjøre for å forberede denne overgangen . Du er i ferd med å navigere i en enorm endring i dine daglige rutiner. Selv om du sannsynligvis er mest bekymret for babyens komfort – å finne en utmerket barnepasser eller barnehage for å sikre barnets lykke og velferd – er det også noen viktige skritt du må ta for å sømløst komme inn i arbeidsverdenen igjen.

En av dine viktigste oppgaver vil være å komme i kontakt med lederen din. Avhengig av hvor effektiv personalavdelingen din er, kan det hende at lederen din er klar over din nøyaktige returdato. Ikke bare vil lederen din måtte vite når han kan forvente deg tilbake, men de bør også være advart om eventuelle endringer i planleggingen som din nye status som arbeidende mor kan kreve.

Gjennomgå tips for å sende e-post til sjefen din når du planlegger å gå tilbake til jobb, og en eksempel-e-post som bekrefter detaljene om tilbakevending til jobb etter fødselspermisjon.

Tips for å sende e-post til sjefen din

E-post er den enkleste og mest effektive måten å få kontakt med lederen din på igjen. Noen av detaljene du vil inkludere i notatet ditt inkluderer:

  • Dagen du planlegger å returnere til kontoret
  • Eventuelle livsstilsendringer som vil påvirke timeplanen din (f.eks. vil du pumpe to ganger om dagen, du må forlate kontoret tidlig fordi sykepleieren din drar osv.)
  • En forespørsel om å møte sjefen din før den første dagen tilbake (det er valgfritt, men det kan gjøre overgangen tilbake til jobb enklere)

Husk at selv om babyen din og den nye timeplanen kan ha forrang i ditt eget liv, vil sannsynligvis ikke lederen din vite for mange intime detaljer. Og selv om det nyfødte barnet ditt er det mest sentrale aspektet av livet ditt, for lederen din, er evnen din til å utføre jobben din det viktigste elementet for å komme tilbake til arbeidsplassen.

De fleste gode ledere vil være mer enn villige til å samarbeide med deg for å lette avkastningen og sikre din umiddelbare og kontinuerlige produktivitet.

Eksempel på e-postmelding for å diskutere din tilbakevending til jobb

Følgende eksempel-e-post kan tilpasses din unike situasjon og forhold til din leder.

Emne: Tilbake til jobb-oppdatering for Sarah Coleman

Kjære Bob,

Jeg begynner å bli spent på at jeg kommer tilbake til kontoret. Mødrepermisjonen min er i ferd med å avvikles, og etter å ha snakket med Human Resources vil [Måned DD, YYYY] være min første offisielle dag tilbake på kontoret.

Har du tid til å møtes for kaffe uken før jeg kommer tilbake? Det ville være nyttig for meg å følge med på de siste prosjektene og bli fylt ut på dine prioriterte oppgaver for meg. Hvis ikke, la oss definitivt planlegge en tid om morgenen jeg kommer tilbake.

I mellomtiden, bare noen få notater angående detaljer om mine første måneder tilbake på kontoret. Jeg skal pumpe, og Carolyn Smith i HR har allerede fortalt meg hvor jeg skal dra. Jeg skal sørge for å blokkere tiden i kalenderen min slik at det ikke er noen overlapping med planlagte avdelingsmøter.

På torsdager kommer jeg tidlig på kontoret, men må gå klokken 16.30. å komme hjem i tide til å betale dagpleieren min. I tillegg til å komme tidlig til kontoret, vil jeg være sikker på å svare på alle e-poster jeg mottar etter klokken 16.30, så ingenting faller igjennom. Jeg vil også være tilgjengelig på telefon, og du kan alltid sende meg tekstmeldinger hvis det er en nødsituasjon. Gi meg beskjed hvis du tror denne lille planendringen er et problem.

Jeg gleder meg til å komme tilbake på jobb og ses snart.

Beste,

Sarah Coleman

Utvide

Ta en beslutning om ikke å gå tilbake til jobb

Mange foreldre synes det er vanskelig å ta avgjørelsen om å overlate sin lille baby til andre etter barselpermisjonen. Noen ganger er dette nødvendig hvis familien trenger inntekten. Mange nybakte mødre innser også at de savner den intellektuelle stimulansen og den sosiale støtten som arbeid utenfor hjemmet gir.

Men andre mødre som hadde alle intensjoner om å komme tilbake til jobb, innser i løpet av svangerskapspermisjonen at de virkelig ønsker å være hjemme en stund til med barnet sitt. Hvis du befinner deg i denne stillingen, vil du lære mer om skrive oppsigelsesbrev etter svangerskapspermisjon i stedet.