Menneskelige Ressurser

Eksempel på introduksjon til ansatte og velkomstmelding

Velkommen en ansatt med et enkelt eller mer forseggjort brev

Ny ansatt blir ønsket velkommen av en medarbeider på sin første dag

••• laflor / Getty ImagesNår en ny ansatt skal starte i din organisasjon, et uformelt velkomstbrev og en ny medarbeidermelding få den ansatte til å føle seg ivaretatt og ønsket. Det er denne personens førsteinntrykk av å starte en ny jobb i din organisasjon. Det er også det første trinnet i kampanjen din beholde den nye medarbeideren .

Holde på gode ansatte

Å beholde gode medarbeidere starter med hvordan de blir ønsket velkommen inn i organisasjonen og om de føler seg viktige og nødvendige. En ny ansatt velkomstbrev hjelper den nye medarbeideren med å få en positiv start. Det hjelper den nye medarbeideren til å føle seg komfortabel og trygg når de starter i en ny jobb.

Grunnleggende om medarbeiderintroduksjoner

Du trenger ikke bruke mange ord for å skrive en grunnleggende medarbeiderintroduksjon. Noen ganger utelukker tid eller andre hendelser muligheten til å skrive en medarbeiderintroduksjon som inkluderer bakgrunnen og erfaringen til den nyansatte.

Den enkle introduksjonen flagger de andre ansatte at det er et nytt barn på blokka. Det lar dem ønske velkommen når de ser en person som de ikke kjenner igjen. Det bidrar på sin side til at den nye medarbeideren føler seg verdsatt og velkommen.

Og når tiden tillater det, har du en ny mulighet til å sende ut en ny e-post som inkluderer den nye ansattes arbeidserfaring. Avklaring av deres nye rolle i din bedrift for de ansatte som de oftest vil samhandle med er også nyttig slik at ansatte vet hvor rollen deres slutter og den nye personens rolle begynner.

Det er bedre å skrive en grunnleggende introduksjon enn å ignorere den nye medarbeideren som blir med i teamet ditt. Her er eksempler på grunnleggende medarbeiderintroduksjoner, en integrert komponent i hvordan du ønsker nye ansatte velkommen til laget ditt.

Eksempel på grunnleggende introduksjon til ansatte (tekstversjon)

Til alle ansatte:

Tom Palazzolo slutter seg til teamet i en kanalsalgsjobb som starter denne tirsdagen. Tom tar med seg et vell av kunnskap og erfaring til sin nye jobb. Han vil sitte sammen med de andre kanalsalgsspesialistene i salgsfløyen. Vi har lagt til Tom i personalkatalogen på wikien. Så, ikke vær en fremmed; Kom innom og velkommen Tom til teamet vårt. Jeg sender deg mer informasjon når Tom kommer.

Beste,

Pat LeBlanc

Leder, kanalsalg

Utvide

Eksempelbrev for å ønske en ny ansatt velkommen

Når tiden din tillater det, og spesielt hvis du tar deg tid før startdatoen til en ny medarbeider, kan du ønske den nye medarbeideren mer kreativ velkommen. Du kan sende et velkomstbrev med nok informasjon til at den nyansattes uro på første dag er nødt til å forsvinne.

Denne nye medarbeideren, Robert Martin, slutter seg til selskapet en opplærings- og utviklingsrolle , men du har tenkt å gjøre ham til leder for gruppen etter at han er trent og demonstrerer lagbygging ferdigheter du trenger fra en person i den rollen.

Eksempelbrev for å ønske en ny ansatt velkommen (tekstversjon)

Kjære Robert,

Vi kan nesten ikke vente på at du skal begynne å jobbe hos Smith-Klein. Din første dag, neste tirsdag, er allerede full av møter og muligheter for deg til å møte mennesker du vil jobbe tett med.

Teamet planlegger å ta deg med ut til lunsj den første dagen, så vennligst reserver den tiden for laglunsjen. Som din nye leder planlegger jeg å bruke de første par timene på å gjennomgå den nye jobben din og gi din orienteringsinformasjon .

Vi har satt opp en 90-dagers orientering for nye medarbeidere for deg som gir minst én aktivitet om dagen som vil hjelpe deg med å finne deg til rette. Vi tror at denne langsomme orienteringen legger grunnlaget for din suksess. Vi skreddersyr en for hver nye medarbeider basert på jobben og den nyansattes erfaring. Etter hvert som dagene går, kan vi legge til planen etter behov og anses nødvendig for deg når du tar på deg den nye rollen.

Tidsplanen din for den første dagen er:

  • 8:30 – 10:30 – Velkomstmøte med meg på kontoret mitt for å dekke det grunnleggende om din nye rolle.
  • 10:30 – 11:30 – Sett deg inn på det nye kontoret ditt. Mark Maroney fra IT vil bli med deg for å sørge for at innstillingene for den bærbare datamaskinen, smarttelefonen og e-posten din fungerer og oppfyller dine behov.
  • 11:30 – 13:00 – Lunsj med trenings- og utviklingsteamet. Møt opp ved inngangsdøren.
  • 13:00 – 13:30 – Kontortid.
  • 13:30 – 15:00 – Gjennomgang og opplæring på produktene våre. Du må forstå hva de gjør i dybden. En av trenerne, Allan Snyder, vil jobbe med deg. Du kan planlegge ekstra tid med Allan senere denne uken.
  • 15:00 – 16:30 – Møte med Marcia Anatoli, finansdirektøren for å forstå hvordan økonomi og regnskap fungerer og samhandle med din nye rolle. Personalet hennes vil også hjelpe deg med alt papirarbeidet for nye ansatte.
  • 16:30 – 17:00 Kontortid.

Din andre dag vil involvere Menneskelige ressurser del av din nye medarbeiderorientering. Vår HR-sjef, Dennis Birnbaum, ser frem til å tilbringe litt tid med deg.

Ettermiddagen vil bli brukt i kundeserviceavdelingen til å observere vår interaksjon med kundene. Vi ønsker at du skal oppleve hver avdeling tidlig i din orientering, slik at selskapet vårt gir mening for deg.

Å jobbe i kundeservice vil gi deg en god følelse for behovene og utfordringene våre kunder opplever ved bruk av produktene våre. Det er også viktig at du forstår hvordan din rolle må samhandle med hver avdeling.

Det er min glede å ønske deg velkommen til Smith-Klein. Jeg stoler på at dette brevet fjerner eventuelle bekymringer du måtte ha hatt om å begynne i den nye jobben din.

Hvis du har spørsmål eller trenger mer informasjon, kan du gjerne ringe meg. Du vil motta din nye medarbeiderorienteringspakke og den nye jobbpapirpakken fra Human Resources i løpet av de neste dagene eller to. Har du spørsmål om orienteringspakken, ring vår HR-sjef.

Beste hilsner,

Mary Beth Rivaldi

Leder for Customer Engagement

Smith-Klein Corporation

E-post: mbrivaldi@smithklein.com

Telefon: 618-442-7800, ext. 94

Utvide