Menneskelige Ressurser

Eksempel på permitteringsbrev

Bruk et permitteringsbrev for å permittere ansatte

Ung forretningskvinne som bærer pappeske på kontoret, portrett

••• Thomas Northcut/Iconica/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Et permitteringsbrev gir forretningsmessig mening

Når en arbeidsgiver sier opp ansatte, fortjener de ansatte det motta oppsigelsesinformasjonen i et oppsigelsesbrev . Bruk dette eksempelet på permitteringsbrevet som en modell for å lage dine egne brev. Dine ansatte garanterer din omsorg og oppmerksomhet under en permitteringssituasjon.

Dette eksempeloppsigelsesbrevet er et eksempel på typen brev du kan skrive til ansatte som bedriften din blir tvunget til å permittere på grunn av økonomiske faktorer. Du bryr deg om de ansatte og angrer på å måtte permittere. Virksomhetens helse krever at du sier opp arbeidsforholdet til noen av dine ansatte. Du tar denne handlingen med tungt hjerte.

Din arbeidsadvokat er avgjørende i en permitteringssituasjon

Arbeidsgivere gjør permitteringer med bistand fra en advokat for å sikre at permitteringene deres er lovlige og ikke-diskriminerende. Din permittering dokumentasjon , for eksempel oppsigelsesbrevet, bør også gjennomgås av advokaten din. Advokaten kan veilede deg for å forsikre deg om at alt ved permitteringene dine er rettferdig, snill, profesjonelt og overordnet.

Sørg for støtte fra dine gjenværende ansatte

Det er også viktig at oppsigelsene fremstår som rettferdige, rettferdige og ikke-diskriminerende i øynene til de ansatte som du beholder etter en permitteringssituasjon. De kommer til å oppleve støyten av de savnede kollegene når det gjelder arbeid, relasjoner, miljø og deres bekymring for egen arbeidsfremtid.

For å sikre engasjementet til de gjenværende ansatte, må du effektivt kommunisere årsakene til permitteringen, hvordan folk ble valgt ut for permitteringen, og hva du gjorde for å sikre at de permitterte ansatte hadde en bro til fremtiden sin. via slike handlinger som en sluttpakke.

Under normale omstendigheter vil lederen eller veilederen og en representant fra Human Resources holde et permitteringsmøte med hver ansatt. Det oppfølgende permitteringsbrevet oppsummerer det som ble sagt på møtet.

Eksempel på permitteringsbrev

Dette er et eksempel på et permitteringsbrev. Last ned malen for permitteringsbrev (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et eksempel på oppsigelsesbrev

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på permitteringsoppsigelse (tekstversjon)

Carl Lee
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
carl.lee@email.com

1. september 2018

Thomas Main
1918 Street
Topeka, KS 66605
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære Thomas,

Dette brevet bekrefter vår diskusjon i dag om at du blir permittert fra ansettelsesforholdet ditt med Fogerty-abonnementer med øyeblikkelig virkning.

Dessverre har økonomiske forhold i bransjen resultert i lavt salg. Vi bestemte oss for å eliminere kvalitetsavdelingen og alle stillinger i den. Kvalitetsfunksjoner vil flytte til produksjonsavdelingen og håndteres av eksisterende ansatte i denne avdelingen.

Du vil motta en ukes sluttvederlag for hvert år du har jobbet for Fogerty-abonnementer. I ditt tilfelle vil du med 12 års ansettelse motta 12 ukers sluttvederlag til vanlig ukelønn. I løpet av denne tidsperioden vil vi fortsette å tilby helseforsikringsdekning.

I tillegg, betaling for påløpte PTO vil bli inkludert i finalen din Lønning som du vil motta på vår vanlige lønningsdag, fredag. Du kan hente denne sjekken i resepsjonen eller vi kan sende den hjem til deg. Du vil motta sluttvederlaget når du har signert og returnert vedlagte frigjøring av krav dokument.

Du kan forvente et eget statusbrev for fordeler som viser statusen til fordelene dine ved oppsigelse. Brevet vil inneholde informasjon om din kvalifisering for Konsolidert omnibusbudsjettavstemmingslov ( COBRA ) videreføring av gruppehelsedekning.

Vi har mottatt fra deg: kontornøkkelen din, identifikasjonsmerket og den bedriftseide bærbare datamaskinen på permitteringsmøtet. Du må holde selskapet informert om kontaktinformasjonen din slik at vi kan gi den informasjonen du måtte trenge i fremtiden, for eksempel W-2-skjemaet ditt.

Vi vil at du skal vite at denne permitteringen ikke er en erklæring om arbeidet ditt for Fogerty-abonnementer. Du har vært en dedikert, medvirkende medarbeider i 12 år. Hvis du ønsker at vi skal snakke på dine vegne til potensielle arbeidsgivere , vennligst signer og returner vedlagte skjema. Det gir oss din tillatelse til å diskutere ansettelsesforholdet ditt med potensielle arbeidsgivere. Gi oss beskjed hvis vi kan hjelpe deg under overgangen.

Hilsen

Carl Lee

Vedlegg - 2

*Vær oppmerksom på at lover angående den endelige lønnsslippen kan variere fra stat til stat og land til land.

Disse er spørsmålene du vil stille hvis du ble permittert eller sparket av en eller annen grunn.

Vær oppmerksom på at informasjonen som er gitt, selv om den er autoritativ, ikke er garantert for nøyaktighet og lovlighet. Nettstedet leses av et verdensomspennende publikum og arbeidslover og forskrifter varierer fra stat til stat og land til land. Søk juridisk bistand, eller hjelp fra statlige, føderale eller internasjonale myndighetsressurser, for å sikre at din juridiske tolkning og avgjørelser er korrekte for din plassering. Denne informasjonen er for veiledning, ideer og assistanse.