Brev Og E-Poster

Eksempel på takknemlighet med skrivetips

takk gratulasjonskort

••• casting med nytt utseende / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Det er alltid en god idé å skrive et takknemlighetsbrev for å uttrykke takk og takknemlighet til noen som har gitt hjelp eller assistanse til deg, enten dette var under en jobbsøking eller bare i det daglige arbeidet ditt på arbeidsplassen.

Det er også en god idé å skrive personlige brev eller e-postmeldinger som viser din takknemlighet og takk til de som har hjulpet deg i ditt personlige liv.

Takknemlighetsbrev er ikke vanskelig å skrive, og gjennomgang av et eksempel på takknemlighetsbrev kan gjøre det enda enklere for deg.

Her er tips om hvordan du skriver et takknemlighetsbrev, eksempler du kan vurdere og en mal du kan laste ned for å komme i gang med ditt eget brev eller e-post.

Hvorfor sende et takknemlighetsbrev

Gjennom karrieren og jobbsøkingen vil du sannsynligvis få mye hjelp. Mentorer og sjefer vil gi råd og strategi, mens medarbeidere kan hjelpe med prosjekter og opplæring . Andre kan fritt trappe opp for å dekke arbeidsansvaret ditt i tilfelle du blir syk eller må ta en uforutsett permisjon.

Mange mennesker vil sannsynligvis gjøre introduksjoner eller koble deg til med jobber eller kontakter. Faktisk er det uendelige muligheter til å uttrykke din takknemlighet til alle menneskene som har hjulpet deg.

Å sende et takknemlighetsbrev er en fin måte å nå ut og gjøre andre oppmerksomme på din takknemlighet for deres hjelp. Det er en høflig gest – og bidrar også til å øke sannsynligheten for at folk vil gi deg en hånd igjen i fremtiden.

Hva du skal inkludere i brevet ditt

Et takknemlighetsbrev trenger ikke være langt. Oppriktighet er mer meningsfylt enn lengde. Begynn bokstaven med a hilsen , og la deretter mottakeren få vite hvorfor du skriver.

Du kan for eksempel si: «Takk for at du ga meg oppdatert om det nye regnskapsprogrammet», eller «Jeg ville bare fortelle deg hvor mye jeg har satt pris på rådene dine de siste to ukene mens jeg tenkte på disse. to jobbtilbud.'

Ikke sikker på hva du skal skrive? Her er takksitater for en forskjellige forhold som du kan skreddersy for din egen korrespondanse, og inkludere i brevet eller e-posten.

Deretter deler du mer informasjon om hvor mye mottakerens hjelp har betydd for deg. Takk dem igjen før du lukkende avmelding .

Takknemlighetsbrevet ditt kan være så enkelt som en kort takke-e-post, men siden e-postinnboksene renner over, kan det være enda mer meningsfullt å sende et håndskrevet brev eller kort.

Eksempel på takknemlighetsbrev

Dette er et eksempel på takkebrev. Last ned malen for takkebrev (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et eksempel på takknemlighetsbrev Last ned Word-malen

Eksempel på takknemlighetsbrev (tekstversjon)

Avery Jones
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
avery.jones@email.com

21. juli 2021

Viola Lee
Visepresident, kunderelasjoner
ACME Financial
Næringsvei 123
Business City, NY 54321

Kjære fru Lee,

Takk for at du tok deg tid til å snakke med meg i dag. Jeg setter oppriktig pris på tiden du brukte på å gjennomgå karrieremålene mine og anbefale strategier for å nå dem. Rådene dine var veldig nyttige og ga meg et nytt perspektiv på tilgjengelige muligheter.

Jeg setter spesielt pris på tilbudet ditt om å koble meg til andre i nettverket ditt. Jeg planlegger å følge opp kontaktene du sendte meg på e-post med en gang. Jeg vil også bruke nettnettverksressursene du anbefalte for å fremme jobbsøkingen min.

Eventuelle ytterligere forslag du måtte ha mottas med takk. Jeg oppdaterer deg etter hvert som søket skrider frem.

Igjen, tusen takk for hjelpen. Jeg setter stor pris på hjelpen du har gitt meg.

Med vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Avery Jones

Utvide

Sender en e-postmelding

Hvis du sender en e-postmelding, kan emnelinjen i meldingen ganske enkelt si takk, slik:

Emne: Takk skal du ha

E-postmeldingen skal inneholde alt i eksempelet ovenfor fra hilsen og nedover.

Flere eksempler på takkebrev

Her er flere eksempler på takknemlighetsbrev og notater som du kan bruke som utgangspunkt for din egen korrespondanse:

Flere tips for å skrive takknemlighetsbrev og e-poster

Takk og takknemlighetsbrev er så viktige i alle aspekter av karrieren din. Gjennomgå hvordan skrive et takkebrev , inkludert hvem du skal takke, hva du skal skrive og når du skal skrive et takkebrev knyttet til arbeidsforholdet.

Husk at det er viktig å takke alle som hjelper til med din karriere eller jobbsøking. Se på disse eksemplene takkebrev for ideer til brev og e-postmeldinger som kan sendes til kontakter som har gitt assistanse. disse ' takk for jobbintervjuets brevprøver er også gode å vite om.

Trenger du informasjon om å skrive andre typer brev, kan du finne disse brevprøver å være nyttig. Eksemplene inkluderer følgebrev, takkebrev for intervjuer, oppfølgingsbrev, jobbaksept- og avvisningsbrev, oppsigelsesbrev, takknemlighetsbrev, forretningsbrev og flere flotte brevprøver som vil hjelpe deg med å få tilgang til all jobbrelatert korrespondanse du. skal skrive.

Hvordan få brevet ditt til å skille seg ut

  • Bruk brevet eller e-posten din for å vise din takknemlighet for hjelpen du har mottatt.
  • Takk til alle som har hjulpet deg, både personlig og faglig.
  • Fortell mottakeren i detalj hvorfor du skriver.