Ansettelseslov

Eksempelbrev for å introdusere en kleskode

Du kan introdusere din nye kleskode med møter og et formelt brev

C-Users-Susan-Downloads-dress-code-intro-106488635.jpg

••• Clerkenwell/Vetta/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Bruk dette brevet eller en tilpasset versjon som passer din organisasjon for å gi en introduksjon til en ny kleskode. Du vil være glad for at du tok deg tid og gjorde en innsats for å kommunisere effektivt med dine ansatte. du vil oppleve mindre push back og mer villig etterlevelse .

Eksempelbrev for å introdusere en kleskode

Dette er et eksempelbrev for å introdusere en kleskode. Last ned brevmalen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller les eksempelet nedenfor.

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempelbrev for å introdusere en kleskode (tekstversjon)

Navnet ditt
Adressen din
Din by, delstatspostnummer
Telefonnummeret ditt
Din epost

Dato

Kjære ledere og veiledere,

Det er alltid vanskelig å innføre politikk som er ny, spesielt de som vil påvirke de 18 centimeter med plass som omgir hver enkelt av oss på jobb. Av denne grunn er hva vi har på oss på jobb, hvor vi sitter på jobben, arbeidsutstyret og så videre svært viktig for hver enkelt av oss.

Vi introduserer en kleskode hos Your Company av flere grunner.

  • Ettersom vår profesjonalitet og salg fortsetter å vokse, må ansatte vise utseendet som bekrefter vår profesjonalitet for våre kunder, våre partnere og våre medarbeidere.
  • Ledere har bedt om spesifikk veiledning om hva som er passende for deres ansatte å ha på seg på jobb.
  • Ulike ledere, i ulike avdelinger, har ulike standarder for hva som er passende arbeidsantrekk. Ansatte, noen ganger med rette, spør hvorfor visse klær er akseptable i en avdeling og ikke i en annen. Ansatte har uttalt at de noen ganger føler at vi diskriminerer deres måte å kle seg på.
  • Ansatte klager til sine overordnede og HR når de føler at andre ansatte er upassende kledd. Vi har foreløpig ingen standard for å vurdere om dette stemmer.
  • Ansatte og teammedlemmer har klaget over det profesjonelle utseendet til teammedlemmer og ledere til ledere og til HR. De har uttrykt bekymring for utseendet til enkelte ansatte som samhandler med kunder og partnere.
  • Ansatte klager når de mener at andre ansatte har på seg for lite klær eller viser for mye hud for et profesjonelt arbeidsmiljø.

TIL kleskode gir oss en standard for vårt profesjonelle utseende. Den etablerer en standard som den gjennomsnittlige ansatte er komfortabel med og kan, med noen få endringer, forstå og implementere.

Du har hatt tre muligheter til å se gjennom policyen og gi oss tilbakemelding. Dine ansatte har hatt nesten et år på seg til å vite at en politikk kommer. Vi har fått mange tilbakemeldinger i løpet av året. Tilbakemeldingene vi har mottatt har hatt innvirkning på hvert utkast til denne policyen.

Legg merke til at hodeplagget ikke er tillatt. Legg merke til at for smykker i piercinger er det kun etterspurt god smak og måtehold. Jeans og smekkedresser er tillatt for produksjon av slitasje. Atletisk sko er tillatt.

Eliminering av hver av disse hadde blitt bedt om av ledere som ikke mener vi har vært strenge nok i denne gjentakelsen av policyen. Vi streber etter en balanse mellom våre behov for profesjonalitet og vårt ønske om å muliggjøre komfort og selvutfoldelse.

Som en påminnelse, når det gjelder fottøy, har det vært påbudt med lukkede sko i kontorområdene de siste ti årene og dette kravet fremgår av håndboken. Kravet om sko med lukket tå og lukket hæl i produksjonsområdene ble fastsatt av Bedriftssikkerhetsutvalget. Denne policyen har blitt publisert, minst årlig, siden den gang.

For å gjøre denne policyen effektiv trenger vi ditt engasjement, støtte og lederskap. Det er grunnen til at vi ber deg om å formidle denne policyen til hver person i din stab.

Hvordan du kommuniserer retningslinjene er avgjørende for at selskapets ansatte godtar den. Vi tenkte at det å skrive alt dette kan hjelpe deg med å ha fakta og årsaker tilgjengelig for hvorfor vi tar i bruk en kleskode når du gjør denne kommunikasjonen .

Human Resources vil skrive ut nok kopier av policyen for hver av dine ansatte, og vi vil distribuere skjemaene til deg for distribusjon til dem.

Vent til du mottar skjemaene fra Human Resources for å få personalet til å signere og returnere dem til HR.

Vi setter stor pris på din hjelp og støtte.

Ytterligere ressurser om kleskoder