Jobbsøking

Eksempelbrev som ber om lønnsøkning

Mann gjennomgår dokument på bærbar PC

••• Lina Aidukaite / Moment / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Nervøs om ber om lønnsøkning ? Setter din forespørsel skriftlig kan gjøre det lettere. En skriftlig forespørsel gir deg en sjanse til å presentere årsakene til at du er verdt mer enn det du får betalt for øyeblikket, uten å stamme over ordvalget ditt.

Er det virkelig OK å forhandle lønn via e-post eller brev?

Noen karriereeksperter vil fortelle deg at personlig er den eneste veien å gå når det gjelder forhandle om lønnsøkning . Det er ikke nødvendigvis tilfelle.

Mange (om ikke de fleste) er ukomfortable med å snakke om lønn. Dette gjelder både de som er ansvarlige for å gi ut høyninger og de som håper å motta dem. Faktisk data samlet inn for PayScale Veileder for lønnsforhandling viste at bare 43 prosent av de spurte noen gang hadde forhandlet lønn innen sitt nåværende felt. Tjueåtte prosent av folk som ikke ba om høyning oppførte ubehag og snakket om lønn som grunnen til å holde tilbake.

Å sende forespørselen skriftlig hjelper til med å lindre ubehag du eller sjefen din måtte føle. Det gir lederen din en sjanse til å vurdere forespørselen din før han eller hun svarer.

Sender en skriftlig forespørsel unngår å sette din overordnede på stedet, og det kan bane vei for en diskusjon om lønnen din og en potensiell økning.

Det gir deg også sjansen til å gjøre lekser og gjøre forespørselen din så smidig som mulig .

Du trenger ikke bekymre deg for å glemme hva du vil si eller snuble over ordene når du kan skrive alt ned.

I tillegg inneholder brevet ditt formell dokumentasjon på din anmodning om lønnsøkning. Det er alltid best å ha et papirspor for viktig forretningskommunikasjon. I motsetning til en verbal samtale, dokumenterer et brev som ber om lønnsøkning nøyaktig hva du har bedt om og hvordan du har bedt om det.

Hva du skal inkludere i brevet eller e-postmeldingen

Før du begynner å skrive brevet ditt, sørg for at lønnsforespørselen din er rimelig. Gjennomføre lønnsundersøkelser for å bestemme passende rekkevidde for din posisjon, erfaring og prestasjoner. Husk at målet er å vise at du fortjener en høyning – at du har tjent den og at den er i tråd med markedet for dine ferdigheter, erfaring og stillingstittel.

Når du har bestemt et passende område, er det på tide å bygge saken din.

Det er avgjørende å være spesifikk når du ber om lønnsøkning. Kvantifiser dine prestasjoner og prestasjoner når det er mulig.

Ikke forvent at lederen din skal vite alt du har gjort på jobben. (Faktisk, som en pågående praksis, er det en god idé å bli vane med skrive ned alt du får til på daglig eller ukentlig basis, slik at du kan referere til prestasjonene dine ved gjennomgang eller når du ber om en høyning.)

Ta deg tid til å skrive det ut for dem slik at de tydelig kan se hvorfor du kan berettige en høyning. Dette gir også støtte for forespørselen din hvis lederen din trenger å få godkjenning fra sjefen sin eller fra personalavdelingen. Jo mer solid informasjon du kan gi, desto mer sannsynlig er det at du får økningen du ber om.

Eksempelbrev som ber om en høyning

Dette er et eksempel på et forespørselsbrev. Last ned brevmalen for å be om høyning (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et eksempelbrev som ber om lønnsøkning

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempelbrev som ber om en høyning (tekstversjon)

Jeg har hatt stor glede av å jobbe i XYZ Sales Company de siste tre årene. I disse årene har jeg blitt et integrert medlem av salgsteamet, og har utviklet innovative måter å bidra til selskapet på.

For eksempel, i løpet av det siste året alene har jeg oppnådd følgende mål:

  • Høyest rangerte selger i kundetilfredshet siste kvartal
  • Brakte to nye høyprofilerte kunder til selskapet, og økte selskapets totale salgsinntekter med 10 %
  • Frivillig utdannet innkommende selgere, totalt 80 timer frivillig tjeneste

Jeg tror jeg har gått utover standardene vi satte for stillingen min da jeg kom til selskapet for tre år siden.

Jeg vil derfor sette pris på muligheten til å møte deg for å diskutere å øke lønnen min slik at den står i forhold til min nåværende prestasjoner. Jeg ber om en lønnsøkning på 6 %, som jeg tror reflekterer både min nåværende kompetanse og bransjegjennomsnitt.

Nok en gang er jeg takknemlig for å være medlem av denne organisasjonen, og jeg liker å ta på meg oppdrag som gjør at jeg kan bidra i selskapet.

Takk for tiden din. Jeg ser frem til å snakke med deg snart.

Vennlig hilsen,

Melodi Brown

Utvide

Eksempel på e-postbrev som ber om lønnsøkning

Emnefeltet: George Smith – Møteforespørsel

Hei Jane,

Nå som XYZ-prosjektet er bakfra og vi alle er i ferd med å finne oss tilbake til våre vanlige rutiner, ville jeg sende deg en telefon for å spørre om vi kan ha et møte for å diskutere kompensasjonen min.

Som du vet, begynte jeg i ABC Corp for to år siden som praktikant og kom om bord med en lønn som var litt lav i lønnsklassen, med den forståelse at vi ville revidere lønnen min ved gjennomgang. Siden den gang har vi selvfølgelig alle vært for opptatt til å tenke mye på noe annet enn å overholde tidsfristene våre.

Jeg føler meg så heldig som har hatt muligheten til å starte min karriere med mentorer som deg og Jack, og fortsette å lære i et selskap som vokser så raskt. I løpet av de siste to årene har jeg med glede antatt mange hatter, inkludert bly på vårt siste prosjekt. I tillegg har jeg alltid overskredet mine egne mål uten å gå glipp av en eneste deadline. Jeg har også fortsatt å utvikle ferdighetene mine, og tatt kurs i UX-design.

Undersøkelsen min indikerer at en økning på 10 % vil være passende. Jeg vil gjerne ha muligheten til å møte deg og diskutere personlig.

Beste,

George Smith
Junior grafisk designer
ABC Corp
Paper Street 47, Suite 221
Lansing, Michigan 48864

Utvide

Hvordan sende brevet ditt via e-post

De fleste kontorer er avhengige av e-post for skriftlig kommunikasjon. Hvis du sender forespørselen om høyning via e-post, vil hoveddelen av brevet være det samme som i en papirkopi. Det er imidlertid noen små forskjeller å huske på:

  • Utelat avsnittene med adressen din og lederens adresse.
  • Velg en passende emnelinje , f.eks. Ditt navn - Forespørsel.
  • Hold notatet ditt kortfattet og til poenget.
  • Korrekturles brevet ditt og send deg selv en prøvekopi, for å være sikker på at formateringen blir slik du hadde tenkt. Først når du er sikker på at alt er riktig, bør du sende det til lederen din.

Bunnlinjen

I MANGE TILFELLER ER DET OK Å FORHANDLE SKRIFTLIG: Forskning viser at mange er ukomfortable med å diskutere penger. Sjefen din vil kanskje ønske sjansen til å vurdere forespørselen din på forhånd.

GJØR DIN FORSKNING FØR DU FORHANDLER LØNN: Gjennomfør lønnsundersøkelser for å angi et lønnsområde som er basert på din erfaring, ferdigheter, utdanning og plassering.

GI LEDEREN DIN GRUNN TIL Å STØTTE FORESPØRSELEN: List opp og kvantifiser prestasjonene dine, vær spesielt oppmerksom på mål som er overskredet og penger spart eller tjent.